2019. augusztus 2.
Felkészülés: öt nap múlva indul a női Bajnokok Ligája
A férfiak mellett női labdarúgóinkért is szoríthatunk a legrangosabb európai kupasorozatban a jövő héten.

Női labdarúgóink a jövő héten megkezdik szereplésüket a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A lányok pontos programja a négycsapatos pozsonyi selejtezőtornán ITT érhető el. A felkészülés immár elérte a tetőpontját, sok kemény, fárasztó edzésen és edzőmeccsen, valamint a már megszokott maribori edzőtáboron vannak túl a lányok. Szombaton vár a csapatra még egy edzőmeccs, Prágában az elmúlt idényben a BL negyeddöntőjéig menetelő Slavia Praha ellen lépünk pályára, a korábbi évekhez hasonlóan ezzel zárva a nyári felkészülést.

Ahogy erről korábban beszámoltunk, Dörnyei Balázs együttese a Bajnokok Ligája selejtezőjében a házigazda Slovan, a moldáv Agarista-SS Anenii Noi és a ZFK Spartak Subotica csapataival mérkőzik meg augusztus 7-13. között, Pozsonyban. A továbbjutás érdekében mindegyik meccsen a maximumot kell nyújtani, mivel kizárólag a csoport győztese kerül a sorozat főtáblájára.

Az átigazolási időszak sikeresnek bizonyult, hat új játékossal bővült magyar bajnok és kupagyőztes csapatunk kerete. Melisa Hasanbegovic, Kristina Erman, Vágó Fanny, Czellér Dorottya, Selma Kapetanovic, valamint Terestyényi Anna csapatunk új, nyári szerzeményei, emellett Samu Anna és Csiki Anna is meghosszabbították az előző idény végén lejáró szerződésüket.

Csigi Eszter védőnket és Samu Anna kapusunkat kérdeztük a felkészülésről, és az előttünk álló időszak kihívásairól.

„A felkészülés nagyon kemény volt, főként erőnléti edzéseink voltak, remélem, hogy a sok munka hozzásegít ahhoz, hogy sikeresek legyünk a BL-ben. Az edzőmeccseink vegyesek voltak, főleg győzelemmel hagytuk el a pályát, de azért volt egy vereségünk is, az biztos, hogy az összes edzőmeccs fontos volt és elérte a célját. A csapategységünk egyre jobban alakul, nagyon sok új játékos jött hozzánk, idegenlégiósok is, de úgy gondolom mostanra már mindenki beilleszkedett és megtalálta a saját feladatát a csapaton belül. Az edzőtábor sokat segített abban, hogy összeszokjunk. A Bajnokok Ligáját nagyon várom, ritkán van lehetőségünk arra, hogy ilyen magas szinten szerepelhessünk. Nagyon szeretném, hogy mind a három mérkőzésen jól teljesítsünk és továbbjussunk, ez a legfőbb cél, ezt tűztük ki, ezért dolgozunk és nagyon remélem, hogy így is lesz“ – nyilatkozta Csigi Eszter, aki a tavalyi szezon döntőjében az MTK ellen góllal is segítette csapatunkat a bajnoki címhez. 

„Nagyon gyorsan elment a felkészülés, volt sok kemény edzésünk, edzőtábor, sokat utaztunk, játszottunk edzőmeccseket, úgy érzem most már készen állunk a Bajnokok Ligájára. Régen szerepeltünk utoljára BL-selejtezőben, már régóta várom, hogy nemzetközi színtéren mutassa meg magát újra a csapat. Tizenkét éve, még kicsiként kerültem a Fradiba, akkor az volt az álmom, hogy nehéz mérkőzéseken is kapuba álljak, a legjobb teljesítményemet fogom nyújtani, remélem, segíthetem a csapatot. Az új játékosoknak nehéz a beépülés, nem egyszerű a taktikánk, meg kell szokni a mozgásokat, de mindenki segíti őket, hogy ez sikerüljön. Az edzőtábor ebben komoly szerepet játszott, ott jobban meg tudtuk egymást ismerni emberileg is" – mondta el Samu Anna, aki pályafutása során először utazik a csapat első számú kapusaként BL-selejtezőre.

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin