2022. szeptember 1.
Fölényes sikerek az ETO ellen
U15-ös és U17-es női csapatunk is magabiztosan győzte le az ETO együttesét.

U15

Az első fordulóból elhalasztott, ETO FC Győr elleni mérkőzést pótolta U15-ös együttesünk szerdán 11 órakor hazai pályán a Kocsis Sándor Sportközpontban. Extra motivációval készültünk a zöld-fehérek ellen, ugyanis az egyik legnagyobb riválisunknak mondhatjuk őket. Bár a nyári felkészülés alatt jelentősen átalakult U15-ös keretünk, már az első percekben bebizonyosodott, hogy a lányoknak sikerült jól összeszokniuk ezalatt a rövid idő alatt. Az első félidő éppen úgy alakult, ahogyan azt Szanyi Mária eltervezte, sok labdabirtoklással és jó mezőnyjátékkal rukkolt elő a csapatunk. Az újonnan érkező Pethe Olivia kezdte meg a gólgyártást, majd mindössze 30 perc alatt meg sem állt 4 találatig, de Kovács Petra és Tóth Adél is növelte előnyünket, így az első játékrészt 6-0-s eredménnyel zártuk. A fordulást követően három másik újoncunk is beköszönt, először Szécsi Szabrina, majd Jarkovszky Laura és Banner Luca is gólt szerzett. Igazi örömjáték volt ez csapatunk számára, a kéztöréséből felépülő Sági Panna is kilőtte a győriek kapuját, de Csizmadia Jázmin és Tóth Adél is jegyzett egy-egy gólt a neve mellé, így a végén 12 találatnak örülhettünk.

A mérkőzést követően U15-ös csapatunk vezetőedzője, Szanyi Mária értékelt.

- Csak az elégedettség hangján beszélhetek a ma pályára lépett 18 játékosról. A “nagyok”, akik így is egy évvel fiatalabbak az ellenfeleinknél, igazi vezérként viselkedtek, a “kicsik” pedig a vártnál is többet tettek hozzá a sikerhez. Gyönyörű gólokat rúgtak a lányok, remekül megmutatták élesben is azokat az elemeket a támadó harmadban, amelyeket gyakoroltunk. Természetesen mindig van min javítani, de a mai teljesítményére büszke lehet mindenki.

 

U17

Az U15-ösök után U17-es együttesünk is bepótolta az első fordulóból elhalasztott mérkőzést, szerdán 13:30-as kezdettel a Kocsis Sándor Sportközpontban. Napos, kissé szeles idő fogadta a csapatokat, de akadémistáink jól kezdték a találkozót, a vezető találat is hamar megérkezett: a 4. percben Biró Csilla lövése ért célba. A mérkőzés 16. percében Gégény Petra növelte tovább előnyünket, majd a 23. percben Nyul Petra tréfálta meg a győriek kapusát, amit még két Gégény- és egy Biró-gól követett. 45 perc játék után 6-0-s vezetéssel fordulhattunk. A szünetben több cserét is végrehajtott a szakmai stábunk, jót tett a frissítés, ugyanis még nagyobb sebességére kapcsoltunk, számtalan helyzetet sikerült kialakítanunk, majd újabb gólokra váltanunk őket. Gégény Petra három, Biró Csilla és Nyiri Luca egyaránt két-két góllal járult hozzá a sikerhez, Nyul Petra pedig további egy találattal iratkozott fel a listára.

Ezzel a 14-0-s győzelemmel a lányok két fordulót követően az első helyről várják a folytatást, 6 ponttal, két győzelemmel, és 19 lőtt góllal.

A meccs után Nagy Ágnes asszisztensedző értékelte a látottakat.

- Egy számunkra elég sima, egyoldalú mérkőzést játszottunk. Nagyon hamar megszereztük a vezetést és utána csak jöttek a gólok. A lányok agresszívan játszottak, nem hagytak területeket a Győrnek, és ha el is veszítettük a labdát, rögtön vissza is szereztük. Az első félidőben 6 gólt sikerült rúgnunk, így szinte már ekkor teljesen el is dőlt a mérkőzés. A félidőben elmondtuk a lányoknak, hogy ne engedjenek ki, próbáljanak figyelni a taktikai dolgokra és duplázzák meg az eredményt. Ez sikerült is. A Győr próbálta tördelni a játékunkat a fordulás után, de ezekre is jól reagáltunk. A játékunk még mindig nem az igazi, van mit csiszolni rajta, de ezen dolgozunk tovább. A lányok büszkék lehetnek magukra az eredmény miatt, és mi is büszkék vagyunk rájuk.

Mindkét együttesünk hazai pályán, a Puskás Akadémia ellen folytatja a szezont, méghozzá szeptember 4-én, vasárnap. Az U15-ös csapatunk 11 órakkor, az U17-esek pedig 13:30-kor lépnek pályára a Kocsis Sándor Sportközpontban.

Cikkajánló

Továbbra is hibátlanul női labdarúgóink

Az FTC-Telekom négygólos győzelmet aratott az ETO FC Győr ellen.

Újabb kiütés, hibátlanul és kapott gól nélkül az élen!

Pusztai ötöt, Vágó hármat vállalt a Kelen elleni 13-0-ra megnyert bajnokin.

"Most jönnek majd a nehezebb meccsek"

Gólfesztivált rendezett bajnok női focicsapatunk az Újpest elleni derbin – VIDEÓ!

Kiütés! Tizenhatot számolt az Újpestre az FTC-Telekom

Női labdarúgócsapatunk fölényes győzelmet aratott a szerdai derbin.

Újabb kiütéses győzelem!

Vágó Fanny csapata 9-0-ra nyert a MOL Fehérvár ellen a Simple Női Liga 5. fordulójában.

Sorsoltak a Simple Női Kupában

Csapatunk a Nyíregyháza Spartacus FC vendégeként lép pályára a kupa 4. fordulójában.

Idén harmadszor nyert hét góllal női labdarúgócsapatunk

Az FTC-Telekom hét játékosa is eredményes volt a Szekszárd ellen.

Fradistákkal a csapatban ütöttük ki Gibraltárt

Fenyvesi, Vágó és Pusztai is betalált a 12-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin