2021. június 10.
Fradistákkal a kezdőben, sima győzelem Szerbia felett
Vágó Fanny utolérte a válogatott rekorder Pádár Anitát, csapatunk 4-0-ra győzött Szegeden.


Női labdarúgó-válogatottunk a szerbekkel játszott felkészülési mérkőzést a Szent Gellért Fórumban, Szegeden. Ez volt új szövetségi kapitányunk, a német Margret Kratz második mérkőzése női nemzeti csapatunk élén, amelybe ezúttal hét ferencvárosi játékos, Szabó Viktória, Mosdóczi Evelin, Papp Luca, Fenyvesi Evelin, Pusztai Sára, Nagy Virág és Vágó Fanny kapott meghívót. Közülük Vágó Fanny, Fenyvesi Evelin, Nagy Virág, Mosdóczi Evelin és Szabó Viktória is a kezdőben kapott helyet. Támadónk, és egyben a nemrég lezárult Simple Női Liga gólkirálynője, Vágó Fanny ezzel utolérte a válogatottsági örökrangsor éllovasát, Pádár Anitát, így már ketten állnak élen 126-126 válogatott mérkőzéssel, de amennyiben Fanny június 14-én is pályára lép - ismét Szerbia lesz az ellenfél hétfőn - akkor egyedül fogja vezetni a listát.

I. félidő

Már a harmadik percben nagy helyzetbe került a szerb csapat, de Mosdóczinak sikerült tisztáznia az ötösön belül. A szögletből Stefanovic veszélyeztetett, de fejese kapu mellé ment. A 10. percben a mieink is helyzetbe kerültek, Fenyvesi Evelin labdát szerzett, de életerős lövése épphogy, de célt tévesztett. A másik oldalon megint Stefanovic veszélyeztetett, és lőtt egy kapufát. Hosszú csend után, Zágor Bernadett került helyzetbe, és kapusról kipattanó labdát, Zeller Dorottya lőtte a kapuba (1-0). Pár perccel később ismét a szerbek próbálkoztak, de Samu Anna ezt könnyen fogta. A 44. percben újra Zeller került lövőhelyzetbe, ám a vendégek kapusa résen volt. Ezzel zárult, no meg az 1-0-ás magyar vezetéssel az első félidő. 

II. félidő

A szünetben Nagy Virágot és Szabó Viktóriát lecserélte Margaret Kratz, míg Pusztai Sára az 54. percben csereként pályára lépett. Sokkal bátrabban kezdett a magyar csapat a második félidőben, ami több helyzetben is megmutatkozott, újabb gól azonban nem született. A 61. percben a magyar csapat emberelőnybe is került, miután Mijatovic megkapta második sárga lapját. Nem sokkal később újabb játékosunk lépett pályára, Papp Luca személyében. Ezt követően a mieink irányították a játékot, ám komolyabb helyzetet nem tudtunk kialakítani. Végül a 78. percben a csereként alig néhány perce beállt, mindössze 17 esztendős Pápai Emőke duplázta meg a magyar előnyt (2-0). Pár perccel később büntetőhöz jutottunk, amit korábbi játékosunk, Csiki Anna értékesített is (3-0). A hosszabbításban Pápai Emőke tette fel a pontot az i-re: Teljesen fellazultak a szerbek és Pápai a saját térfeléről indulva meg sem állt a vendég kapuig, majd gyönyörűen lőtte ki a bal felső sarkot. Ezzel csapatunk 4-0-ra győzött Szerbia legjobbjai ellen. A lefújás után támadónk, Vágó Fanny osztotta meg gondolatait a frissen beállított válogatottsági rekordról és a szerbek felett aratott győzelemről.

- Nagyon megtisztelő, hogy ennyiszer lehettem válogatott. Nagyon boldog vagyok, hogy én is elértem a 126 válogatottságot. A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Ezzel szeretném ösztönözni a fiatalokat, hogy egy nap engem is utolérjenek - nyilatkozta Vágó Fanny az M4 Sportnak.

Ezt  követően a klasszisunk helyére beálló, és duplázó, Pápai Emőkéről is kérdezték Fannyt, valamint az új vezetőedzőről is megosztott pár dolgot.

- Nem szoktam számolni a góljaimat, az a lényeg, hogy nyerjünk. Örülök, hogy Pápai Emőke állt be a helyemre, remekül szállt bele a meccsbe. Az új vezetőedző lépésről lépésre akar velünk haladni, folyamatosan új dolgokat tanulunk tőle.

A mieink legközelebb június 14-én, hétfőn 17.00-kor is a szegedi Szent Gellért Fórumban lépnek pályára déli szomszédunk válogatottja ellen.

2021.06.10. Szeged, Szent Gellért Fórum

Felkészülési mérkőzés

Magyarország-Szerbia 4-0 (1–0)

Magyarország: Samu Anna – Mosdóczi Evelin, Turányi Lilla, Szabó Viktória, Csiki Anna – Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta, Nagy Virág, Vágó Fanni, Zeller Dóra – Zágor Bernadett

Gólszerző: Zeller 25., Pápai 78., 94., Csiki 88.

Cikkajánló

Az FTC csatára passzával meglepte a világelső védelmét

Magyar bajnok labdarúgónk, Tiffany Cameron újra felvehette Jamaica mezét és meg sem állt Amerikáig – INTERJÚ!

Fenyvesi Evelin, a Fradi példaképe - PORTRÉFILM!

A Fradi TV stábja portréfilmmel tisztelgett a Fradi kiválóságának pályafutása előtt - VIDEÓ!

Vágó rekordot döntött, visszavágtak a szerbek

Rekorder támadónk hiába szerzett a 2. percben vezetést, Szerbia 3-2-re legyőzte a magyar női válogatottat.

Portréfilm Fenyvesi Evelinről, a Fradi példaképéről

A legújabb Fradi TV-ben bemutatjuk ikonikus játékosunk útját Jánoshalmától a magyar női futball csúcsáig.

Több, mint 11 éves szünetet zárt le a Fradi csatára

Tiffany Cameron az ötödik olyan FTC-játékos, aki egy karibi ország válogatottjában lépett pályára.

Távozó labdarúgónk: „Mindenképpen visszatérek egyszer!”

Róth Rebeka hét év után hagyja el az FTC-t egy visszautasíthatatlan tengerentúli lehetőség miatt – INTERJÚ!

EXKLUZÍV: Így lettek bajnokok női labdarúgóink - VIDEÓ!

A Fradi TV kamerái ott voltak női labdarúgóink bajnoki ünneplésének mámoros pillanatainál - VIDEÓ!

Tarolt az FTC csatára: két kategóriában is díjat nyert

Labdarúgónk, Vágó Fanny gólkirályként lett a Simple Női Liga legutóbbi szezonjának legjobb játékosa.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most