2020. június 4.
FTC-Telekom - MTK 3-2
Női csapatunk hazai pályán 3-2-re legyőzte az MTK-t a BL-kvalifikációs párharc első meccsén!

NŐI LABDARÚGÁS, SIMPLE NŐI LIGA BL-KVALIFIKÁCIÓS PÁRHARC, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-Telekom - MTK 3-2 (1-1)
FTC-Telekom: 
Samu – Mosdóczi, Hasanbegovic, Zlidnis, Szabó V. – Papp (Aleksic, a szünetben), Pusztai (Czellér, 82.) – Kocsán (Diószegi, 90+2.), Fenyvesi, Csiki – Vágó. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
MTK:
Szőcs - Nagy L. (Pápai, 69.), Turányi, Demeter, Pinczi - Farádi-Szabó (Bokor, 84.), Csányi, Nagy Á. (Mayer, 69.) - Magyarics, Tóth, Németh. Vezetőedző: Varga Attila.
Gól:
Pusztai (31.), Vágó (60.), Mosdóczi (89., 11-esből) illetve Nagy L. (44.), Turányi (73.)
Sárga lap:
Csányi, 88.

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Köszönjük a figyelmüket!

Véget ért a mérkőzés! Hiába egyenlített kétszer is az MTK, a Ferencváros harmadszor is megszerezte a vezetést, és 3-2-re megnyerte a két győzelemig tartó párharc első meccsét! Június 11-én, jövő csütörtökön az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kiharcolhatjuk a BL-indulást! 

90+5. perc: Csányi még beível egy szabadrúgást a kapunk elé, Samu Anna magabiztosan lehúzza! Vége kell, hogy legyen!

90+2. perc: Kihasznájuk harmadik cserelehetőségünket is, Kocsán Petra helyére Diószegi Fanni állt be.

89. perc: GÓÓÓÓL!!! HARMADSZOR IS VEZETÜNK!!! Mosdóczi állt oda a büntetőhöz, és csapatkapitányhoz méltóan a léc alá vágta a labdát! 3-2!

88. perc: BÜNTETŐHÖZ JUTUNK! Szabó Viktóriát rántották le a tizenhatoson belül, a játékvezető teljesen jogosan tizenegyest ítélt! Csányi Diána még egy sárga lapot is kapott!

84. perc: Kihasználja utolsó cserelehetőségét az MTK is, Farádi-Szabó helyére Bokor Blanka érkezik.

82. perc: Cserélünk, Pusztai Sára helyén Czellér Dorottya folytatta.

81. perc: Fenyvesi lőtt középről, sajnos könnyű zsákmány volt Szőcs számára.

80. perc: Szabó Viktória húzott el gyönyörű cselekkel és nagy lendülettel a bal szélen, majd remek ütemben indította Kocsánt, akinek lapos beadását kirúgták, ám Szabó szedte össze a kipattanót, és 15 méterről, középről jó helyről sajnos jócskán fölé lőtt. 

78. perc: Rutinos, kőkemény észt válogatott védőnk visszatért a pályára rövid ápolást követően.

75. perc: Inna Zlidnis maradt lenn egy ütközés után, hosszasan ápolták, majd az oldalvonalon túlra kísérték.

73. perc: Ismét hihetetlen körülmények között egyenlített az MTK. Németh Loretta ívelt be szögletet, ami úgy nézett ki, könnyedén Samu Anna zsákmánya lesz, kapusunk kezei közül azonban kicsúszott a labda, Turányi Lilla pedig közelről a hálóba pofozta. 2-2

69. perc: Kettős cserét hajt végre az MTK. Nagy Ágnes és Nagy Lilla elhagyta a pályát, a helyükön Mayer Zsófia és Pápai Emőke folytatták.

A második játékrészben is elérkeztünk az ivószünetig.

67. perc: Kocsánnal szemben szabálytalankodtak a vendégek tizenhatosa előtt, ám a játékvezető előnyszabályt ítélt, a távoli lövés pedig nem volt veszélyes, Szőcs könnyedén megfogta.

63. perc: Helyzet a vendégek előtt, Csányi Diána lőtt a tizenhatosunk előteréből, középről, veszélyes helyről jócskán mellé-fölé.

60. perc: OTT VAN! ÚJRA VEZETÜNK!!! Marija Aleksic laposan tekerte középre a szabadrúgást, ami átpattogott a kapu előtti tumultuson, a hosszú oldali kapufánál érkező VÁGÓ FANNY pedig közelről a hálóba pofozta a labdát! 2-1!

58. perc: Vágó Fanny rázta le két védőjét is a bal szélen, majd becsúszva szabálytalankodtak vele szemben. Nagyon veszélyes helyen kaptunk szabadrúgást, a bal oldalvonal mellett, a tizenegyespont magasságában.

53. perc: Németh Loretta jól ment el a bal szélen, a középen érkező MTK-játékosokhoz azonban nem jutott el a labda, Németh beadása a kapunk mögött hagyta el a játékteret.

52. perc: Izgalmas pillanatokon vagyunk túl, ezúttal a mi kapunk előtt alakult ki hasonló életveszélyes tumultus, de a zöld-fehér védelem is a helyén volt, és a kékmezesek három próbálkozásánál is remekül zártak. 

49. perc: Megint Mosdóczi-Vágó volt a labda útja, klasszis támadónkat hárman vették körbe, a felszabadítást a tizenhatos előterében Fenyvesi szerezte meg, végül kétségbeesetten szabadítottak fel előle. Megint növeljük a nyomást!

48. perc: Mosdóczi ment el a jobb oldalon egy remek csellel, majd laposan beadott a kilépő Vágónak, azonban támadónk lesen volt.

Dörnyei Balázs cserélt egyet a szünetben, Papp Luca helyén Marija Aleksic folytatta.

Elkezdődött a 2. félidő!

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ. 1-1-es állással vonultak szünetre a csapatok.

44. perc: Ahogy azt az elmúlt években már több egymás elleni döntő mérkőzésen láthattuk, ezúttal is a semmiből egyenlít az MTK... Magyarics kapott ismét jó labdát a kapunk előterében, a kapujából kilépő Samu Anna és a védelem szorításában még tovább tudta perdíteni a jobb oldalra Nagy Lillának, aki előtt ott volt az üres kapu, a becsúszva menteni igyekvő Szabó Viktória már nem érhette el a labdát. 1-1

41. perc: Magyarics kapott rendkívül lesgyanús helyzetben a tizenhatosunkon belül labdát, az asszisztens azonban nem emelte a zászlaját. Ott volt viszont Hasanbegovic és Zlidnis, akik remek ütemben zártak össze az MTK támadója előtt, és együttes erővel szerelték.

Az elmúlt percek nagy ferencvárosi fölénnyel teltek. De jó is lenne a szünet előtt még egy hazai gól...

39. perc: Pusztai húzott el két védőt is lerázva a bal szélen, lapos centerezése után kétségbeesetten vágták ki a labdát a vendégek.

38. perc: Ennél közelebb nem lehet jutni a kapuhoz! Vágó kapott remek ütemű indítást a jobb oldalon, majd szépen tekert a jobb sarok felé, Szőcs már verve volt, ám a kapufa a vendégek segítségére sietett.

36. perc: Újabb helyzet, Fenyvesi lőtt középről, azonban jó ütemben érkezett egy becsúszás.

31. perc: GÓÓÓL, VEZETÜNK! A jobb oldalon törtünk be az MTK tizenhatosára, a kilépő Szőcs és egy védő között Kocsán estében tovább tudta tenni, az érkező PUSZTAI SÁRA pedig az üres kapuba passzolta a labdát. 1-0!

31. perc: Újabb hatalmas helyzetünk maradt ki! Fenyvesi-Vágó-Szabó volt ismét a labda útja, majd utóbbi beadását elvétette a vendégek védője, a hosszún érkező Fenyvesi azonban kissé a bal felső mellé-fölé vágta a labdát.

27. perc: Csiki Annával szemben szabálytalankodtak nagyon csúnyán a vendégek térfelének közepén, elmaradt a sárga lap.

A játékvezető elrendelte a kötelező ivószünetet.

23. perc: Nagy helyzet! Vágó Fanny tekert remekül, nagyon kevéssel a bal kapufa mellé.

Ha már említettük: Antal Péter vezeti a mérkőzést, asszisztensei pedig Horváth Róbert és Horváth Zoltán.

21. perc: Fenyvesi tette az MTK térfelének közepéről Vágó elé a labdát, aki remekül indította a tizenhatosra balról betörő Szabó Viktóriát, ám a játékvezető les miatt megállította az akciót.

17. perc: Itt az első nagyobb vendég lehetőség. A tizenhatosunk előterében adtuk el a labdát, egy remek, talppal hátrafelé továbbtett labdából pedig Nagy Ágnes lépett be a büntetőterületre nagy helyzetben, ám Hasanbegovic remekül szerelte.

14. perc: Kocsán maradt lenn egy szabálytalanság után, de szerencsére gond nélkül folytatni tudta a játékot. Veszélyes helyről jöhettünk szabadrúgással, a tizenhatos jobb sarkától, a beívelés után azonban felszabadítottak a vendégek.

Tíz perc telt el a találkozóból, az elmúlt percekben egyik csapat sem jutott el a kapuig. A feltámadó erős szél sem könnyíti meg a játékosok dolgát.

A Ferencváros kapujában hosszú sérülése után visszatérve ismét Samu Anna kezdett, szerencsére eddig nem volt komoly védenivalója.

3. perc: szabadrúgáshoz jutottunk a tizenhatos előterében, Csiki állt a labda mögé, lövését azonban védte az MTK kapusa.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében született rendkívüli intezkédesek nyomán a Magyar Labdarúgó Szövetség néhány héttel ezelőtt úgy döntött, a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot bajnok, helyezettek, feljutók és kiesők nélkül lezárja. Bár aranyérmet nem osztanak a szezon végén, a szövetség rendelkezése érdekében a lezáráskor a tabella élén álló Ferencváros egy két győzelemig tartó párharcot vív a tabella második helyezettjével, amely egy elmaradt MTK-DVTK mérkőzés pótlása után kiderült, hogy a nagy rivális MTK lett.

A párharcban a mieinké a pályaelőny, így az első mérkőzést ma, vagyis június 4-én rendezik a Bihari úti FTC Női Labdarúgó Központban. A találkozó 17.30-kor kezdődik.

Bár az idei szezonnak hivatalosan nincs győztese, mindkét fél "bajnoki döntőként" tekint a párharcra. Erről Dörnyei Balázs vezetőedző és Fenyvesi Evelin beszéltek az alábbi videóban:

Az FTC-Telekom és az MTK kiemelkednek a magyar női mezőnyből, az elmúlt öt szezon bajnoki döntőit egymás ellen vívták a felek. Az egymás elleni döntők mérlege két kék-fehér aranyérem 2017-ből és 2018-ból, és három ferencvárosi bajnoki cím 2015-ből, 2016-ból és 2019-ből. Így a Ferencváros vág neki bajnoki címvédőként a mérkőzéseknek.

A párharc előtt a Fradi TV stábja portréinterjút készített a Ferencváros klasszis támadójával, a 122-szeres válogatott Vágó Fannyval, aki az MTK elleni párharcról és a Fradi BL-esélyeiről is elmondta véleményét:

Megvannak a kezdőcsapatok!

Dörnyei Balázs a Samu – Mosdóczi, Hasanbegovic, Zlidnis, Szabó V. – Papp, Pusztai – Kocsán, Fenyvesi, Csiki – Vágó összeállításban küldi pályára a Ferencvárost. 

A vendég MTK Szőcs - Nagy L., Turányi, Demeter, Pinczi - Farádi-Szabó, Csányi, Nagy Á. - Magyarics, Tóth, Németh felállásban vág neki a mérkőzésnek.

A Ferencváros kispadján cserejátékosként van nevezve az a Szeitl Szilvia, aki a 2019-es bajnoki döntőt sérülés miatt volt kénytelen kihagyni, a 2019/20-as idényben pedig eddig még egyszer sem lépett pályára, többnyire pályaedzőként segítette Dörnyei Balázs munkáját.

NŐI LABDARÚGÁS, SIMPLE NŐI LIGA BL-KVALIFIKÁCIÓS PÁRHARC, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-Telekom - MTK 3-2 (1-1)
FTC-Telekom: Samu – Mosdóczi, Hasanbegovic, Zlidnis, Szabó V. – Papp (Aleksic, a szünetben), Pusztai (Czellér, 82.) – Kocsán (Diószegi, 90+2.), Fenyvesi, Csiki – Vágó. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
MTK: Szőcs - Nagy L. (Pápai, 69.), Turányi, Demeter, Pinczi - Farádi-Szabó (Bokor, 84.), Csányi, Nagy Á. (Mayer, 69.) - Magyarics, Tóth, Németh. Vezetőedző: Varga Attila.
Gól: Pusztai (31.), Vágó (60.), Mosdóczi (89., 11-esből) illetve Nagy L. (44.), Turányi (73.)
Sárga lap: Csányi, 88.

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin