2021. szeptember 7.
Hajrában lőtt gólokkal vertük a Soroksárt!
Csigi Eszter az utolsó tíz percben duplázott, Csányi a ráadásban zárta le a találkozót.

Magyar bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes női labdarúgócsapatunk a Győr otthonában elszenvedett 4-0-s vereség után a Soroksárt fogadta a Kocsis Sándor Sportközpontban. A találkozó egyik érdekessége, hogy magyar válogatott támadónk, Vágó Fanny a vezetőedzője az élvonalba frissen feljutott együttesnek, így igencsak kivételesnek bizonyult ez a párosítás. Szurkolóink erről bővebben is hallhatnak a szeptember 14-ei, keddi Fradi TV-ben.

Rögtön egy hatalmas vendég helyzettel indult a 2. fordulóból elhalasztott találkozó: a jobbról keresztbelőtt labdára volt érkező a hosszú oldalon, de a befejezésbe hiba csúszott. Az ezt követő néhány percben még a Soroksár dominált, de fokozatosan átvettük az irányítást, azonban a masszív vendég védelmet nem tudtuk átjátszani.

A 37. percben Nagypál Fatima távolról vette célba a kaput, de Terestyényi védett. Négy perccel később Vágó került helyzetbe, de pontatlan volt, fölé lőtt. Egy perccel később már a Soroksár volt akcióban: egy szép kiugratás után Csigi a tizenhatoson belül buktatta ellenfelét, büntető következett. Váradi állt oda, aki a kapu jobb oldalálba lőtt (0-1). A szünetig már nem változott az eredmény, 1-0-s soroksári vezetéssel mentünk pihenőre.

Nagy elánnal kezdtük a játékrészt, két ígéretes ziccerünk is volt, de a jobbról érkező beadásokról középen lemaradtunk. Öt percnyi játék után Vágó kapta teljesen üresen a labdát, majd a mellette érkező Csányinak passzolt, de Terestyényi védett. Három perccel később ismét a vendégek kapusa volt főszerepben, ezúttal egy szögletet ütött el a veszélyesen berobbanó ferencvárosiak elől.

Az 57. percben Dörnyei Balázs cserélt: Rőhberg helyett Ivanusa érkezett. A Soroksár semmi nem bízott a véletlenre, nagyon jól szervezték meg a védelmüket, ha kell, akkor két ember is fogta a mieinket. A 66. percben Szabó szabadrúgása után Csigi próbálkozott, de lövésében nem volt erő, így a kapus védett.

A 68. percben Csányi esett el érdekes körülmények között a büntetőterületen belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Egy perccel később azonban Pusztai is elesett, itt már azonban volt sípszó, büntetőt lőhettünk. Csányi állt oda, de a kapus védett, maradt az 1-0-s vendég vezetés.

Az utolsó tíz percre fordulva mindent megtettünk az egyenlítés reményében. A 81. percben Zlidnist buktatták a tizenhatoson belül, ismét büntetőt lőhettünk. Ezúttal Csigi volt az ítéletvégrehajtó, aki a kapu bal oldalába lőtt (1-1). Egy perccel később közel jártunk a másodikhoz, de Linden ziccerben rontott. Pillantokkal később már lehetett örülni: Pusztai szöglete után ismét Csigi volt eredményes, ezúttal fejjel (2-1).

Az utolsó percekre sem vettünk vissza, szerettük volna lezárni a találkozót, de a 88. percben Szabó kapufát fejelt, maradt az egygólos vezetés. Egy perccel később Czellér tört be a tizenhatoson belülre, majd jobbal lőtt, de ő is csak a kapufát találta el. A 91. percben a Soroksár is helyzetbe került, de a kilépő támadó a kapu mellé emelt. Pillanatokkal később egy jobboldali beadás után Csányi kíméletlenül vágta be a harmadikat (3-1), ezzel lezérva a találkozót és a három pont sorsát.

Egy nagyon izgalmas, végső pillanatokig kiélezett találkozón a 22. születésnapját ünneplő Csigi Eszter utolsó tíz percben szerzett duplájával, valamint Csányi hosszabbításban lőtt góljával 3-1-re győztük le az újonc Soroksár együttesét.

Női labdarúgás, Simple Női Liga, 2. forduló (elhalasztott mérkőzés)
FTC-Telekom – Soroksár 3-1 (0-1)

FTC-Telekom: Bednar – Rőhberg (Ivanusa, 57.), Csigi, Zlidnis, Nagypál – Németh, Csányi, Pusztai – Czellér, Vágó, Szabó
Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Gól: Csigi (81. - büntető, 83.), Csányi (93.) illetve Váradi (43. – büntető)

Cikkajánló

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin