2023. április 22.
Háromgólos győzelem a győri rangadón
Női labdarúgóink 3-0-ra nyertek idegenben, így oda-vissza legyőzték közvetlen riválisukat az NB I-ben.

A Simple Női Liga NB I-et száz százalékosan vezető FTC-Telekom az előző fordulóban csak fél mérkőzést játszott, hiszen mint ismert, a Kelen elleni idegenbeli bajnokit a második félidő elején lefújta a játékvezető a rossz időjárási körülmények miatt a játékra alkalmatlan pálya állapotát látva. Azóta kiderült, a találkozót április 25-én, kedden az 57. perctől folytatják.

Ilyen események után várt rangadó Vágó Fanny játékos-edző együttesére szombat délelőtt. A címvédő FTC-Telekom a Bíró Barbara – Ott Eszter, Csigi Eszter, Németh Diána – Papp Luca, Fenyvesi Evelin - Hanna Barker, Pusztai Sára, Csányi Diána, Szabó Viktória – Alesia Garcia összeállításban lépett pályára az ETO FC Győr otthonában.

Jobban kezdtünk, már az első percekben a kapujuk elé szegeztük a győrieket. Egy Papp Luca-lövés és egy Ott Eszter-fejes jelezte mindezt. Több ígéretes akciót vezettünk mindkét szélen, de a beadásokra rendre jól mozdult ki az ETO kapusa, Borok Dorina. A jelentős mezőnyfölényünk a 22. percben érett góllá, amikor amerikai légiósunk, Barker indult meg a saját térfeléről, senki sem támadta, így közelebb lopta magát a tizenhatosig, majd passzolt az üresen elmozgó honfitársának, Alesia Garciának, aki jobbal, 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-1!

Bár a gól után felélénkült az ETO, a folytatásban is jobban játszott a Ferencváros riválisánál. Csak Borok kapuson múlt, hogy ne szerezzünk újabb gólt a félidő végéig.

A második félidőt viszont parádésan kezdte a Ferencváros. Csányi Diána passzolt a tizenhatoson belül a csereként beállt játékos-edzőhöz, Vágó Fannyhoz, aki látványos mozdulattal, sarokkal tette tovább az érkező Garciának, aki pedig a kapu bal oldalába vágta a labdát, 0-2!

Duplázó támadónkat Biljana Bradics váltotta. Bár az újabb gólt nem ő szerezte, de jelentősen közrejátszott benne. Szerb támadónkat buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig válogatott védőnk, Csigi Eszter jobbal, a kapu jobb felső sarkába bombázta, 0-3!

A Fradi 3-0-ra nyert Győrben, így az októberi, 4-0-s hazai győzelem után oda-vissza megverte közvetlen riválisát. Folytatás jövő kedden a Kelen ellen.

NŐI LABDARÚGÁS
Simple Női Liga NB I, 18. forduló
ETO Park, Győr
ETO FC Győr–FTC-Telekom 0–3 (0–1)
FTC-Telekom: Bíró – Ott, Csigi, Németh D. – Papp L., Fenyvesi - Barker (Czellér, 74.), Pusztai (Vágó, 46.), Csányi (Nagy V., 63.), Szabó V. (Vincze B., 46.) – Alesia García (Bradics, 63.).
Játékos-edző: Vágó Fanny
Gólszerzők: Garcia (22., 52.), Csigi (76., 11-esből)

Cikkajánló

Vereség a döntő első meccsén

Női labdarúgócsapatunk 1-0-ra kikapott az ETO FC Győr ellen a bajnoki döntő első mérkőzésén.

Kézimeccs és footgolf – csapatépítés női focis módon

Fenyvesi Evelinék az edzéseken kívül is aktívan készülnek a bajnoki döntőre – VIDEÓ!

Kiütéses siker a Soroksár ellen

Női labdarúgóink 5-0-s sikert arattak a Simple Női Liga 22. fordulójában.

Szekszárdról is elhoztuk a három pontot

Női labdarúgóink 2-1-es győzelmet arattak a Simple Női Liga 21. fordulójában.

Gólzápor az ETO ellen

Női labdarúgócsapatunk 8-0-s győzelmet aratott a Simple Női Liga 20. fordulójában.

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin