2021. március 16.
Hiába az ember- és a gólelőny, az MTK nyerte a rangadót
Az FTC-Telekom Vágó Fanny góljával még vezett, de a második félidő elején az MTK négy perc alatt fordított.

A Puskás Akadémia elleni sikeres kupamérkőzés után a bajnokságban is elindult a tavasz női labdarúgócsapatunk számára. A 13. forduló rangadóján kedd este az MTK otthonában léptünk pályára.

Az FTC-Telekom a Chandra Bednar - Nagy Virág, Melisa Hasanbegovic, Inna Zlidnis, Mosdóczi Evelin - Pusztai Sára, Fenyvesi Evelin, Lara Ivanusa - Tiffany Cameron, Vanessa Marques - Vágó Fannyi összeállításban kezdett.

Ferencvárosi szempontjából jól indult a mérkőzés, ugyanis a 9. percben Vágó Fannyt gólhelyzetben buktatta Opal Curless, amiért az MTK védője azonnali piros lapot kapott. Az emberelőny tudatában fokozatosan mezőnyfölénybe került a Fradi, de igazán nagy helyzetet az első fél órában nem tudott kidolgozni. Lehetőségek ugyan akadtak, de az utolsó passzokba, lövésekbe apróbb hibákat vétettünk.

A 31. percben Pusztai és Vágó tizenhatoson belüli összjátéka után utóbbi nagy helyzetben a bal kapufát találta el. Öt perccel később Hasanbegovic óriási helyzetbe került, miután az ötös sarkánál begyűjtött egy kipattanó labdát, de lövését az egyik hazai védő önfeláldozó vetődéssel szögletre mentette.

Ami késik, nem múlik. A 39. percben Nagy Virág remek jobb oldali beadását Vágó fejelte 7 méterről kapura, Samu már csak beleérni tudott a labdába, így megszerezte a vezetést a Ferencváros. Bár a gól után az MTK néhány percre átvette a kezdeményezést, az eredmény már nem változott, és egyólos ferencvárosi előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrész elején, az 53. percben, kissé a semmiből, egy védelmi hiba után egyenlített az MTK Mayer Zsófia révén. A gól megzavarta a mieinket, a hazaiak ezt ismét kihasználva Csányi Diána révén a vezetést is megszerezték öt perccel később. Vágó a 63. percben egyenlíthetett volna, de a korábbi Fradi-kapus, Samu Anna szögletre mentett.

Dörnyei Balázs vezetőedző cserékkel igyekezett frissíteni csapata játékán. Hasanbegovic a 76. percben nagyon közel járt az egyenlítéshez, de fejese a keresztlécről pattant ki. Öt perccel később egy eladott labdából kontrázhatott az MTK, de a csatár ziccerét Bednar bravúrral védte. Az utolsó percekben hiába nyomott és játszott mezőnyfölényben a Fradi, az újabb gól, így a pontszerzés is elmaradt.

Azonban nincs veszve semmi, hamarosan vissza lehet vágni az MTK-nak, ugyanis március végén a két csapat a Magyar Kupa elődöntőjében is találkozik a Ferencváros pályaválasztásával. Az FTC-Telekom a hétvégén, március 21-én, vasárnap, 14 órától a DVTK-t fogadja.

NŐI LABDARÚGÁS
Simple Női Liga, 13. forduló
MTK Hungária FC–FTC-Telekom 2-1 (0-1)
FTC-Telekom: Bednar - Nagy Virág (Kehrer, 82.), Hasanbegovic, Zlidnis, Mosdóczi - Pusztai (Nagy Viktória, 66.), Fenyvesi, Ivanusa - Cameron (Papp L., 66.), Marques (Brandon, 59.) - Vágó.
Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Gólszerzők: Mayer (53.), Csányi (57.), ill. Vágó (39.)
Kiállítva: Curless (9.)

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin