2019. március 17.
Jótékonysági tornán jártunk
Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata is részt vett az Alsóságon rendezett jótékonysági teremtornán.

Március 16-án, szombaton Alsóságon rendeztek labdarúgó jótékonysági teremtornát, amelyen a héten súlyos betegségben elhunyt Pethő Petrára emlékeztek. Az eseményre a Ferencváros női labdarúgói is meghívást kaptak, akik természetesen azonnal el is fogadták azt, és részt vettek a tornán, annak ellenére, hogy eredetileg a rendezvényen Petra gyógyulására gyűjtöttek volna, aki azonban csütörtökön tragikus hirtelenséggel távozott közülünk…

„Sajnos a sors úgy hozta, hogy a torna célja tragikus módon ’megváltozott’ csütörtökön. Segíteni indultunk, de már csak emlékezni tudtunk. Ebben a helyzetben a lányoknak lett volna lehetősége otthon maradni a pihenőnapjukon, ennek ellenére szombat reggel az egész csapat felszállt a buszra és több órás utazás után részt vett egy olyan sporteseményen, amelyhez hasonlón remélhetőleg soha többet nem kell szerepelniük. Nem csak ott voltak és játszottak, de lehetőségeikhez mérten anyagilag is segítettek egy, a létező legnagyobb tragédiát átélt családnak. Hihetetlenül büszke vagyok a játékosaimra és a stábtagjaimra! Most nem csak sportemberként vizsgáztak jelesre, hanem EMBERKÉNT, ami sokkal értékesebb a mai világban!” – mondta a hazaérkezés után vezetőedzőnk, Dörnyei Balázs.

"Az FTC női csapata jött, játszott és „győzött”. Fiatal koromban Fradi drukker voltam, amikor a szombathelyi Haladással játszottak mindig megnéztem őket. Nem voltam heves szurkolójuk, de a mai napon megszerettem e nagyszerű csapatot. A teljes női csapatuk eljött kis városunkba Celldömölkre, hogy egy kis lány emlékének adózzon. Pethő Petra két nappal ezelőtt hunyt el, súlyos betegsége megtörte gyenge kis testét. Csak 16 éves volt. Amikor a csapat megtudta, hogy Zsömlye Viktória az Alsósági Tigrisek vezetője szervez egy tornát a kislány gyógyulása érdekében, azonnal tudták, hogy jelenlétükkel kívánnak segíteni. Ők most nem győzni jöttek, viszont nálam ŐK GYŐZTEK!. Lejátszották csoportbeli mérkőzéseiket, melyeket megnyertek, de azt mondták a Vikinek, hogy ők nem pontok, gólok miatt játszottak. Így „utolsók” lettek a csoportjukban és ELSŐK mindenki szemében. Egy közös fotó erejéig még itt maradtak, és csendben elhagyták a csarnokot. A mérkőzések folytatódtak tovább, kialakultak a helyezések is, de mindenki tudta, érezte ma nem a siker volt a fontos, hanem a közös együttlét emlékezve Petrára. KÖSZÖNET!" - írta az eseményről Facebook bejegyzésben egy helyi újságíró, Giczi Sándor.

Cikkajánló

Kiütöttük a MOL Fehérvárt a kupában!

Női labdarúgócsapatunk 8-0-ra nyert a MOL Fehérvár ellen Székesfehérváron.

Európa-szerte selejtezőket játszottak a fradisták

A magyar mellett a bosnyák, a szlovén és az észt válogatottban is pályára lépett ferencvárosi labdarúgó.

U17-es válogatott: csoportelsőként az elitkörben!

A négy fradistával felálló magyar U17-es női labdarúgó-válogatott hibátlanul nyerte Eb-selejtezőcsoportját.

U17, U19: gólzáporos győzelmekkel irány az elitkör!

Újabb Fradi-gólokkal nyert 10-0-ra illetve 6-1-re a magyar U17-es és U19-es női válogatott – továbbjutottak!

Biztató első félidő után öttel nyert a vb-bronzérmes

Női labdarúgó-válogatottunk EB-selejtezőn 5-0-ra kikapott a vb-bronzérmes Svédországtól.

Eb-selejtezők: négy Fradi-gól és két fontos győzelem

A magyar U17-es és U19-es női válogatott is fradisták tevékeny részvételével aratott fontos győzelmet.

Apró megtorpanás: pontot vesztettünk Szombathelyen

Női labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a Haladás-Viktória otthonában, és továbbra is második.

Másodosztályú csapatot kaptunk a női Magyar Kupában

Az FTC-Telekom Székesfehérváron vendégszerepel a hazai kupasorozat 3. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most