2019. március 17.
Jótékonysági tornán jártunk
Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata is részt vett az Alsóságon rendezett jótékonysági teremtornán.

Március 16-án, szombaton Alsóságon rendeztek labdarúgó jótékonysági teremtornát, amelyen a héten súlyos betegségben elhunyt Pethő Petrára emlékeztek. Az eseményre a Ferencváros női labdarúgói is meghívást kaptak, akik természetesen azonnal el is fogadták azt, és részt vettek a tornán, annak ellenére, hogy eredetileg a rendezvényen Petra gyógyulására gyűjtöttek volna, aki azonban csütörtökön tragikus hirtelenséggel távozott közülünk…

„Sajnos a sors úgy hozta, hogy a torna célja tragikus módon ’megváltozott’ csütörtökön. Segíteni indultunk, de már csak emlékezni tudtunk. Ebben a helyzetben a lányoknak lett volna lehetősége otthon maradni a pihenőnapjukon, ennek ellenére szombat reggel az egész csapat felszállt a buszra és több órás utazás után részt vett egy olyan sporteseményen, amelyhez hasonlón remélhetőleg soha többet nem kell szerepelniük. Nem csak ott voltak és játszottak, de lehetőségeikhez mérten anyagilag is segítettek egy, a létező legnagyobb tragédiát átélt családnak. Hihetetlenül büszke vagyok a játékosaimra és a stábtagjaimra! Most nem csak sportemberként vizsgáztak jelesre, hanem EMBERKÉNT, ami sokkal értékesebb a mai világban!” – mondta a hazaérkezés után vezetőedzőnk, Dörnyei Balázs.

"Az FTC női csapata jött, játszott és „győzött”. Fiatal koromban Fradi drukker voltam, amikor a szombathelyi Haladással játszottak mindig megnéztem őket. Nem voltam heves szurkolójuk, de a mai napon megszerettem e nagyszerű csapatot. A teljes női csapatuk eljött kis városunkba Celldömölkre, hogy egy kis lány emlékének adózzon. Pethő Petra két nappal ezelőtt hunyt el, súlyos betegsége megtörte gyenge kis testét. Csak 16 éves volt. Amikor a csapat megtudta, hogy Zsömlye Viktória az Alsósági Tigrisek vezetője szervez egy tornát a kislány gyógyulása érdekében, azonnal tudták, hogy jelenlétükkel kívánnak segíteni. Ők most nem győzni jöttek, viszont nálam ŐK GYŐZTEK!. Lejátszották csoportbeli mérkőzéseiket, melyeket megnyertek, de azt mondták a Vikinek, hogy ők nem pontok, gólok miatt játszottak. Így „utolsók” lettek a csoportjukban és ELSŐK mindenki szemében. Egy közös fotó erejéig még itt maradtak, és csendben elhagyták a csarnokot. A mérkőzések folytatódtak tovább, kialakultak a helyezések is, de mindenki tudta, érezte ma nem a siker volt a fontos, hanem a közös együttlét emlékezve Petrára. KÖSZÖNET!" - írta az eseményről Facebook bejegyzésben egy helyi újságíró, Giczi Sándor.

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin