2019. március 17.
Jótékonysági tornán jártunk
Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata is részt vett az Alsóságon rendezett jótékonysági teremtornán.

Március 16-án, szombaton Alsóságon rendeztek labdarúgó jótékonysági teremtornát, amelyen a héten súlyos betegségben elhunyt Pethő Petrára emlékeztek. Az eseményre a Ferencváros női labdarúgói is meghívást kaptak, akik természetesen azonnal el is fogadták azt, és részt vettek a tornán, annak ellenére, hogy eredetileg a rendezvényen Petra gyógyulására gyűjtöttek volna, aki azonban csütörtökön tragikus hirtelenséggel távozott közülünk…

„Sajnos a sors úgy hozta, hogy a torna célja tragikus módon ’megváltozott’ csütörtökön. Segíteni indultunk, de már csak emlékezni tudtunk. Ebben a helyzetben a lányoknak lett volna lehetősége otthon maradni a pihenőnapjukon, ennek ellenére szombat reggel az egész csapat felszállt a buszra és több órás utazás után részt vett egy olyan sporteseményen, amelyhez hasonlón remélhetőleg soha többet nem kell szerepelniük. Nem csak ott voltak és játszottak, de lehetőségeikhez mérten anyagilag is segítettek egy, a létező legnagyobb tragédiát átélt családnak. Hihetetlenül büszke vagyok a játékosaimra és a stábtagjaimra! Most nem csak sportemberként vizsgáztak jelesre, hanem EMBERKÉNT, ami sokkal értékesebb a mai világban!” – mondta a hazaérkezés után vezetőedzőnk, Dörnyei Balázs.

"Az FTC női csapata jött, játszott és „győzött”. Fiatal koromban Fradi drukker voltam, amikor a szombathelyi Haladással játszottak mindig megnéztem őket. Nem voltam heves szurkolójuk, de a mai napon megszerettem e nagyszerű csapatot. A teljes női csapatuk eljött kis városunkba Celldömölkre, hogy egy kis lány emlékének adózzon. Pethő Petra két nappal ezelőtt hunyt el, súlyos betegsége megtörte gyenge kis testét. Csak 16 éves volt. Amikor a csapat megtudta, hogy Zsömlye Viktória az Alsósági Tigrisek vezetője szervez egy tornát a kislány gyógyulása érdekében, azonnal tudták, hogy jelenlétükkel kívánnak segíteni. Ők most nem győzni jöttek, viszont nálam ŐK GYŐZTEK!. Lejátszották csoportbeli mérkőzéseiket, melyeket megnyertek, de azt mondták a Vikinek, hogy ők nem pontok, gólok miatt játszottak. Így „utolsók” lettek a csoportjukban és ELSŐK mindenki szemében. Egy közös fotó erejéig még itt maradtak, és csendben elhagyták a csarnokot. A mérkőzések folytatódtak tovább, kialakultak a helyezések is, de mindenki tudta, érezte ma nem a siker volt a fontos, hanem a közös együttlét emlékezve Petrára. KÖSZÖNET!" - írta az eseményről Facebook bejegyzésben egy helyi újságíró, Giczi Sándor.

Cikkajánló

Fölényes győzelem a harmadik edzőmeccsen

Az FTC-Telekom szombaton a szlovák Spartak Myjavát verte meg 12-3-ra.

A Bordeaux-ban folytatja korábbi támadónk

Shameeka Fishley 12 mérkőzést játszott női labdarúgócsapatunkban, ezeken 10 gólt szerzett.

Tízgólos győzelem második edzőmeccsünkön

Női labdarúgócsapatunk már az első negyvenöt perc után 7-0-ra vezetett a Temesvár ellen.

Egygólos vereség az első edzőmeccsen

Női labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a cseh Sparta Praha elleni első tavaszi felkészülési mérkőzésen.

Sorsoltak a Simple Női Kupában

Női labdarúgócsapatunk a Szent Mihály együttesét fogadja a kupa 5. fordulójában.

Kilenc felkészülési mérkőzés a programban

Cseh, osztrák, szlovák, szerb, szlovén és román csapattal is találkozunk a felkészülés során.

Túl a teszteken női labdarúgóink

Egészségügyi és fizikai tesztekkel folytatódott a 2023-as esztendő a Ferencváros női labdarúgói számára.

Újra edzésben női labdarúgócsapatunk

Címvédő női együttesünk visszatért a Kocsis Sándor Sportközpontba.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin