2019. március 17.
Jótékonysági tornán jártunk
Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata is részt vett az Alsóságon rendezett jótékonysági teremtornán.

Március 16-án, szombaton Alsóságon rendeztek labdarúgó jótékonysági teremtornát, amelyen a héten súlyos betegségben elhunyt Pethő Petrára emlékeztek. Az eseményre a Ferencváros női labdarúgói is meghívást kaptak, akik természetesen azonnal el is fogadták azt, és részt vettek a tornán, annak ellenére, hogy eredetileg a rendezvényen Petra gyógyulására gyűjtöttek volna, aki azonban csütörtökön tragikus hirtelenséggel távozott közülünk…

„Sajnos a sors úgy hozta, hogy a torna célja tragikus módon ’megváltozott’ csütörtökön. Segíteni indultunk, de már csak emlékezni tudtunk. Ebben a helyzetben a lányoknak lett volna lehetősége otthon maradni a pihenőnapjukon, ennek ellenére szombat reggel az egész csapat felszállt a buszra és több órás utazás után részt vett egy olyan sporteseményen, amelyhez hasonlón remélhetőleg soha többet nem kell szerepelniük. Nem csak ott voltak és játszottak, de lehetőségeikhez mérten anyagilag is segítettek egy, a létező legnagyobb tragédiát átélt családnak. Hihetetlenül büszke vagyok a játékosaimra és a stábtagjaimra! Most nem csak sportemberként vizsgáztak jelesre, hanem EMBERKÉNT, ami sokkal értékesebb a mai világban!” – mondta a hazaérkezés után vezetőedzőnk, Dörnyei Balázs.

"Az FTC női csapata jött, játszott és „győzött”. Fiatal koromban Fradi drukker voltam, amikor a szombathelyi Haladással játszottak mindig megnéztem őket. Nem voltam heves szurkolójuk, de a mai napon megszerettem e nagyszerű csapatot. A teljes női csapatuk eljött kis városunkba Celldömölkre, hogy egy kis lány emlékének adózzon. Pethő Petra két nappal ezelőtt hunyt el, súlyos betegsége megtörte gyenge kis testét. Csak 16 éves volt. Amikor a csapat megtudta, hogy Zsömlye Viktória az Alsósági Tigrisek vezetője szervez egy tornát a kislány gyógyulása érdekében, azonnal tudták, hogy jelenlétükkel kívánnak segíteni. Ők most nem győzni jöttek, viszont nálam ŐK GYŐZTEK!. Lejátszották csoportbeli mérkőzéseiket, melyeket megnyertek, de azt mondták a Vikinek, hogy ők nem pontok, gólok miatt játszottak. Így „utolsók” lettek a csoportjukban és ELSŐK mindenki szemében. Egy közös fotó erejéig még itt maradtak, és csendben elhagyták a csarnokot. A mérkőzések folytatódtak tovább, kialakultak a helyezések is, de mindenki tudta, érezte ma nem a siker volt a fontos, hanem a közös együttlét emlékezve Petrára. KÖSZÖNET!" - írta az eseményről Facebook bejegyzésben egy helyi újságíró, Giczi Sándor.

Cikkajánló

Megható búcsú és Vágó-klasszis, győzelem a rangadón

Női labdarúgócsapatunk Szeitl Szilvia búcsúmeccsén 2-0-ra legyőzte a nagy rivális MTK-t.

Rekordot döntöttünk: A Fradié a legtöbb kupasiker!

Női labdarúgócsapatunk sorozatban hatodik Magyar Kupa-győzelmével egyeduralkodóvá vált Magyarországon.

Rekorder edzőnk kameránk előtt sírta el magát - VIDEÓ!

Ezt mondták és így ünnepeltek a Fradi „aranyos” lányai a győztes Magyar Kupa-döntő után - VIDEÓ!

Zsinórban hatodszor is kupagyőztes a Ferencváros!

Női labdarúgóink saját rekordjukat döntötték meg és az örökrangsor élére álltak a győztes kupadöntővel.

Jön az MK-finálé: „Élni kell a döntős rutinunkkal”

Női labdarúgócsapatunk sorozatban hatodik Magyar Kupa-döntőjére készül. Ott voltunk az utolsó edzésen - VIDEÓ!

Megvan, kikkel játszik a női válogatott vb-selejtezőt

A magyar női labdarúgó-válogatott 2021 szeptemberében kezdi meg szereplését az európai selejtezősorozatban.

Győzelemmel hangoltunk a kupadöntőre

Az FTC-Telekom Vanessa Marques korai góljával 1-0-ra verte a Haladás-Viktóriát.

A visszatérő Fradi-védő: „Szinte kisgyerekként örültem”

Véget ért a tortúra: labdarúgónk, Szabó Viktória súlyos sérülése után gólpasszal tért vissza – INTERJÚ, VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most