2020. február 11.
Kanadai középpályással erősítettünk!
Női labdarúgócsapatunkban folytatja a korábbi utánpótlás-válogatott kanadai középpályás, Sarah Kinzner.

A 22 éves középpályás, Sarah Kinzner a kanadai Calgaryban született, a középiskolai bajnokságban kezdte komolyabb szinten űzni a labdarúgást. 2013-ban, 15 évesen behívták a kanadai U17-es válogatottba, és ott volt az észak- és közép-amerikai régió, valamin a karibi térség, vagyis a CONCACAF zóna bajnokságán, amelyen végül ezüstérmet szerzett a nemzeti csapattal, az elődöntőben gólig és gólpasszig jutott Jamaica ellen, összesen két gólig jutott a tornán. Az U17-es női világbajnokságon egy évvel később csapata mind a négy meccsén kezdő volt, és gólt is szerzett, akkor a kanadai válogatott a negyeddöntőig jutott, akárcsak az U20-as együttes a CONCACAF bajnokságon, amelynek Kinzner mindössze 16 évesen szintén a tagja volt. 2014-ben ő lett az év U17-es női labdarúgója hazájában. 2015-ben két mérkőzés erejéig részt vett az U23-as Pánamerikai Játékokon is, és jelölték az év U20-as játékosa-díjra, miután két gólt szerzett, és csapata vezére volt a hondurasi U20-as CONCACAF bajnokságon.

Kinzner a Coloradói Egyetem színeiben debütált az egyetemi bajnokságban 2015-ben. Első évében húsz mérkőzésen jutott szóhoz, egy gólt és két gólpasszt jegyzett. Egy évvel később csapata mind a 22 bajnokiján pályára lépett, középső középpályásként négy gólt szerzett és három gólpasszt adott, és bajnoki ezüstéremig jutottak. 2017-ben 18 meccsen lépett pályára, csapatával pedig bejutottak az összamerikai egyetemi bajnokság második körébe. Utolsó egyetemi szezonjában húsz tétmérkőzést játszott, csapatából övé volt a harmadik legtöbb játékperc. Csapata vezéreként részese volt egy 16 meccses veretlenségi szériának, és összesen nyolc meccsen gólt sem kaptak.

Kinzner 2017 és 2019 között a United Women’s Soccer League-ben szereplő Calgary Foothills FC játékosa volt, 19 mérkőzésen lépett pályára. A Ferencváros pályafutása első európai klubja.

„Nagyon jók az első tapasztalataim, a lányok mind fantasztikusak, már találkoztam velük, nagyon kedvesek és befogadóak voltak velem. A pályánk is nagyon jó, várom már, hogy mérkőzésen is szerepelhessek. Korábban nem tudtam túl sokat Magyarországról, de azt hallottam, hogy Budapest gyönyörű város – ez be is bizonyosodott! De nagyon jó csapatba kerültem, azt már most látom. Remélem, jó szezonunk lesz, és én is címeket nyerhetek a Ferencvárossal!” – mondta el bemutatkozásként Sarah Kinzner, aki Nkem Ezurike és Sini Laaksonen után az FTC-Telekom harmadik téli igazolása.

Teljes név: Sarah Kinzner
Születési hely, idő: Calgary, Alberta, Kanada, 1997. augusztus 28.
Magasság: 172 cm
Poszt: középpályás
Korábbi klubjai: University of Colorado Boulder (2015-2018), Calgary Foothills FC (2017-2019)
Válogatottság: Kanada U20 (2015), Kanada U17 (2014)
Sikerei: U20 CONCACAF bajnokság 2. (2015), az év U20-as játékosa Kanadában (2015), az év U17-es játékosa Kanadában (2014), U17-es világbajnokság negyeddöntő (2014), U17 CONCACAF bajnokság 2. (2013)

Cikkajánló

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

Továbbra is az élen csapatunk

Kubassova és Edwards góljával 2-0-s győzelmet arattunk az Astra ellen.

„Babonás vagyok, a cipőmet sem takarítom meccs után!”

Válogatott női labdarúgóinkkal folytatódott a Kire jellemzőbb? – kvízsorozat a Fradi TV-ben – VIDEÓ!

Elhoztuk a három pontot Budaörsről

Sztanovics és Diószegi góljával 2-0-s győzelmet arattunk a Simple Női Liga 14. fordulójában.

Kiütöttük a DVTK-t a kupában

Csapatunk 7-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr ellen a kupasorozat 5. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin