2020. november 11.
Korábbi BL-főtáblás vár a főtáblára hajtó Fradira
A fradistáknak ismerős helyszínen lesz a selejtező. • Az utóbbi egymás elleni meccseken rendre az FTC nyert.

Mint arról beszámoltunk, az FTC-Telekom női labdarúgócsapata a szlovén bajnok ZNK Pomurje ellen játszik a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében. A mérkőzést november 18-án, szerdán 13 órától rendezik a Gornja Radgonában. Ezúttal összeszedtünk néhány érdekességet és tudnivalót a szlovén csapatról.

Egyeduralkodók a kupában; Egyszer már összejött a BL-főtábla

A klubot 1999-ben alapították és fennállás óta hétszer (2005/06, 2011/12, 2012/13, 2013/14, 2014/15, 2015/16, 2018/19) nyerte meg a szlovén bajnokságot. Az előző szezont a magyar NB I-hez hasonlóan felfüggesztettek a járványhelyzet miatti intézkedések alkalmával, így az akkor listavezető Pomurje indulhatott a Bajnokok Ligája-selejtezőben. A Muraszombattól délre található belatinciben szereplő csapat a Szlovén Kupában egyeduralkodónak számít, ugyanis összesen kilencszer hódította el a trófeát, ráadásul öt alkalommal duplázott (bajnoki és kupagyőzelem) egy idény alatt.

A Bajnokok Ligájában eddig egyszer, a 2014/15-ös szezonban jutott el a 32-es főtáblára. Ott azonban az olasz Torres két győzelemmel, 7-3-as gólkülönbséggel búcsúztatta. Az elmúlt években viszont a második vagy harmadik helyen zárt a négycsapatos selejtezőcsoportban, így nem jutott tovább.

Válogatottak sora a csapatban

Keretét szinte csak szlovén játékosok alkotják, de Julia Lackner személyében osztrák légiósuk is van. Legismertebb futballistái között találhatjuk a csapat kapitányát, a támadó Spela Kloblt és a válogatottat 2017-ig 49-szer erősítő Tjasa Tibautot (a kis képen), aki többek között szerepelt az olasz és az izlandi élvonalban is. Az együttes vezetőedzője a 42 éves Sandi Bauer, aki 2016 nyara óta irányítja az együttest. Vezetésével eddig két-két bajnoki is kupagyőzelmet ünnepelhetett a klub.

Ferencvárosi párhuzamok

A ZNK Pomurje hazai mérkőzéseit a Gornja Radgonában található 1000 fő befogadására alkalmas, egy lelátóból álló Hipodrom Gornja Radgonában játssza. A szlovén bajnok a Bajnokok Ligája első selejtezőjében is itt aratott 3-0-s győzelmet a montenegrói Breznica felett. A ferencvárosi szurkolók számára ismerős lehet a helyszín, ugyanis férfi labdarúgóink a nyáron több felkészülési mérkőzést is ebben a stadionban játszottak (a kis képen).

Az elmúlt években nemcsak több felkészülési meccset játszottunk a szlovének ellen, hanem volt, hogy tőlük szerződtettünk játékost. Hét évvel ezelőtt az akkor kilencszeres szlovén válogatott védő, Manja Benak igazolt a Ferencvároshoz.

Első egymás elleni mérkőzésünket 2015 februárjában játszottuk, amikor 2-2-es döntetlenre végeztünk. Abban az évben nyáron az FTC rendezte a Women Soccer Cup nemzetközi tornát, amelynek döntőjében a Pomurje tizenegyesek után legyőzte a Fradit.  Három szintén egy felkészülési meccsen nyertünk a szlovének ellen, majd tavaly nyáron a felkészülés során 3-1-re győztünk. Idén februárban a törökországi edzőtáborból hazatérve idegenben megmérkőztünk a szlovén bajnokkal és gólgazdag meccsen 4-3-as ferencvárosi siker született. A nyáron pedig ismét Szlovéniában járt Dörnyei Balázs együttese és ismét nyert, ezúttal 4-0-ra a ZNK Pomurje ellen.

NŐI LABDARÚGÁS
BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
November 18., szerda, 13.00
Gornja Radgona (Regede)
ZNK Pomurje–FTC-Telekom

Cikkajánló

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin