2020. október 15.
Magabiztos játék, háromgólos győzelem a DVTK otthonában
Női labdarúgócsapatunk Fenyvesi, Pusztai és Ivanusa góljával 3-0-s győzelmet aratott a DVTK ellen.

A hétvégi 13-0-s, kiütéses győzelmet hozó Magyar Kupa mérkőzés után női labdarúgócsapatunk csütörtökön a DVTK vendégeként lépett pályára a Simple Női Liga 7. fordulójában.

A mieink kezdték jobban a találkozót: Vágó Fanny már az első percben betalált a hazai kapuba, de les miatt nem volt érvényes a gól. A 7. perc elején a nyáron szerződtetett Tiffany Cameron jobbról tekerte középre a labdát, a védők nem tudtak felszabadítani, a lecsorgót Fenyvesi tudta ellőni, de nem találta el a kaput. Hét perccel később azonban már nem hibázott: egy szöglet után senki nem figyelt rá a hosszú oldalon, higgadtan lekezelte a labdát, majd csak ezután lőtt a miskolci kapuba (0-1). Csapatunk tizennégyesének ez volt a második gólja a 2020/21-es bajnoki idényben.

A 27. percben ismét egy pontrúgás után volt eredményes a Fradi: a DVTK védelme ezúttal sem tudott felszabadítani, Pusztai pedig kíméletlenül lőtt a bal felsőbe (0-2). Öt perccel a játékrész vége előtt első szögletét végezte el a hazai csapat, ami nem is volt veszélytelen, de végül kimaradt a próbálkozás. Az utolsó percekben már nem történt változás, kétgólos Fradi-előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A fordulás után a hazaiak magasabb fokozatra kapcsoltak, próbálták nyomás alá helyezni a ferencvárosiak kapuját. Az első komoly helyzetre sem kellett sokat várni, de kimaradt a DVTK helyzete. A Fradi a magabiztos előny tudatában nem rohamozott úgy, mint az első negyvenöt percben, de a lehetőségei így is megvoltak. A 71. percben Dörnyei Balázs két helyen is változtatott: Pusztait Nagy Viktória, Cameront Czellér Dorottya váltotta.

A cserék megadták a kellő löketet a Ferencvárosnak, mely az utolsó húsz percben ismét kezébe vette az irányítást, szinte esélyt sem adva a hazai együttesnek. A 82. percben vezetőedzőnk harmadszor is belenyúlt csapatába: Brandon helyét Papp Luca vette át. Öt perccel később Siklér Kingát is harcba küldte, aki Vágót váltotta. A mérkőzés hajrájába lépve a remekül beszálló Nagy Viktória került ígéretes helyzetbe, de lövése elkerülte a bal felsőt sarkot, de pillanatokkal később jött Ivanusa, aki a kapufáról kipattanó labdát lőtte a kapuba (0-3). A szlovén támadó ezzel a góllal feltette az i-re a pontot és végleg lezárta a mérkőzést.

A Ferencváros a DVTK legyőzésével - ha átmenetileg is, de - átvette a vezetést a tabellán.

Női labdarúgás, Simple Női Liga, 7. forduló
DVTK Stadion
DVTK – FTC-Telekom 0-3 (0-2)
FTC-Telekom: Bednar – Mosdóczi, Róth, Zlidnis, Nagy – Fenyvesi, Brandon (Papp Luca, 82.), Pusztai (Nagy Viktória, 71.) – Cameron (Czellér, 71.), Vágó (Siklér, 88.), Ivanusa Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Gólszerzők: Fenyvesi (14.), Pusztai (27.), Ivanusa (89’)

Cikkajánló

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin