2020. július 2.
Marija Aleksic és Diószegi Fanni távozik
Női labdarúgócsapatunk 22 éves védekező középpályása és 23 éves támadója elhagyja a Ferencvárost.

Változik a 2019-ben magyar bajnoki címet és Magyar Kupát nyert, idén pedig a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezont lezáró BL-kvalifikációs párharcban az MTK Hungária FC ellen három mérkőzés alatt diadalmaskodó, így a Bajnokok Ligájában való indulás jogát kiharcoló női labdarúgócsapatunk kerete: Marija Aleksic és Diószegi Fanni is elhagyja csapatunkat.

A bosnyák válogatott alapembere, az 1997-es születésű Marija Aleksic 2016 augusztusában érkezett a Ferencvároshoz. Első idényében alapemberré nőtte ki magát csapatunkban, amellyel három bajnoki döntőt játszott, ebből 2019-ben aranyérmet ünnepelhetett, a Magyar Kupában pedig 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is részese volt a végső sikernek. Négy idény alatt a felsőházi és helyosztó mérkőzéseket is számításba véve 82 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Ferencváros mezében, és kilenc gólt szerzett. A Magyar Kupában is kétszer eredményes tudott lenni. Legemlékezetesebb gólját ferencvárosi színekben a 2019 nyári pozsonyi Bajnokok Ligája-selejtezőn szerezte a házigazda Slovan ellen, amikor a 66. percben 1-1-es állásnál csereként lépett pályára, majd egy perccel később húsz méterről hatalmas góllal szerezte meg a vezetést a végül 3-1-re megnyert találkozón. Aleksic egy megnyert BL-kvalifikációs párharccal búcsúzott a Ferencvárostól, az MTK elleni párharc harmadik mérkőzésén kezdőként lépett pályára, fejsérülés miatt a 31. percben le kellett cserélni.

Az 1996-os születésű Diószegi Fanni 2007 szeptemberében, tízévesen került először a Ferencváros kötelékébe, ott volt a kezdeteknél, felnőtt nagypályás élvonalbeli csapatunk megalakulásánál. Folyamatosan vette a lépcsőfokokat a korosztályos csapatoknál, a 2012/13-as szezonban már pályára lépett az FTC színeiben az NB II-ben és a Magyar Kupában is. 2014 nyarán eligazolt az MTK-hoz, majd a 2016/17-es idényben egy szezon erejéig kipróbálta magát a német Bundesliga 2-ben szereplő Saarbrückennél. 2017 nyarán visszatért a Ferencvárosba, amellyel 2018-ban és 2019-ben Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, és tavaly megszerezte a hőn áhított magyar bajnoki aranyérmet is. Utolsó ferencvárosi mérkőzésén, az MTK elleni BL-kvalifikációs párharc harmadik meccsén kezdőként lépett pályára és 78 percet kapott. A Fradi színeiben 2013 óta összesen 55 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken 14 gólt szerzett. A Magyar Kupában 8 gólig jutott az FTC játékosaként.

Marija Aleksicnek és Diószegi Fanninak is köszönjük a Ferencvárosért tett erőfeszítéseit. Mindkettejüknek sok sikert kívánunk további pályafutásukhoz!

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin