2021. május 9.
Megható búcsú és Vágó-klasszis, győzelem a rangadón
Női labdarúgócsapatunk Szeitl Szilvia búcsúmeccsén 2-0-ra legyőzte a nagy rivális MTK-t.

Női labdarúgócsapatunk a 2020/21-es idényben negyedszer találkozott tétmérkőzésen a nagy rivális MTK Hungária FC-vel. Az eddigi két egymás elleni bajnokin egy-egy győzelmet arattak a csapatok, míg a szezon eddigi legfontosabb egymás elleni sikere a miénk volt a Magyar Kupa elődöntőjében, ami után a kupa fináléjában e hét szerdán sikerült rekordot jelentő zsinórban hatodik alkalommal is elhódítani a trófeát.

A játéknap előtt, két körrel az alapszakasz vége előtt az MTK előnye négy pont volt a tabellán a mieink előtt, és már az is eldőlt korábban, hogy ez a két csapat játssza egymás ellen az idei szezonban is a bajnoki döntőt. Így bár a tabella állása szempontjából nem volt olyan kiélezett jelentősége női labdarúgócsapatunk MTK elleni csúcsrangadójának a Simple Női Liga NB I 20., utolsó előtti fordulójának vasárnapi játéknapján, mégis különleges összecsapásnak lehettek tanúi azok a szurkolók, akik a végre újra nézők előtt megrendezett mérkőzések közül a magyar női labdarúgás csúcspárosítását választották vasárnap délutáni programul. Ezen a találkozón búcsúzott ugyanis aktív labdarúgó-pályafutásától a Ferencváros rutinos védője, a korábbi magyar válogatott, a Feminával négy, a Fradival 2019-ben egy bajnoki címet szerzett Szeitl Szilvia. 4-es számú játékosunk a kezdőcsapatban kapott helyet, majd néhány labdaérintést és stílszerűen 4 perc játékot követően már érkezett is a helyére Caroline Kehrer, Szeitl Szilviát pedig a kispadnál vastaps és köszöntés várta.

Ezt követően már nem csak az MTK, hanem a Ferencváros is felpörgött meccstempóra, ennek pedig meg is lett az eredménye. A 8. perc végén Tiffany Cameron léphetett ki egy remek hosszú indítással egyedül, ám egy az egyben a kapussal az ex-ferencvárosi Samu Anna nyerte a párharcot. Néhány perccel később már kettő az egyben törhettünk kapura, ekkor viszont az utolsó passz volt pontatlan. Maradtunk továbbra is támadásban, az első percek után egyértelműen átvettük a játék irányítását. A 20. percben állt a játék, Melisa Hasanbegovic maradt lenn egy belépő után, de szerencsére folytatni tudta a játékot. Visszafogott tempóban zajlott a mérkőzés, a mieink támadásaiban nem volt igazi átütő erő, míg az MTK kontrái nem jutottak el a kapunkig. A 30. percben jött az első komolyabb vendégpróbálkozás, a lövés azonban az oldalhálót találta el. A félidő hátralévő része a korábbiakhoz hasonló forgatókönyv szerint zajlott, enyhe ferencvárosi mezőnyfölénnyel, nagy helyzet és gólok nélkül. A 43. percben Cameronnal szemben szabálytalankodtak 30 méterre a kaputól, a szabadrúgást Szabó Viktória ívelte remekül a kapu elé, Hasanbegovic fejesét viszont Samu fogta. A kétperces ráadás második percében Nagy Virág iramodott meg a jobb szélen egy remek indítással, ám késlekedett a passzal, így végül beérték és szerelték. Ez volt a félidő utolsó lehetősége, így 0-0-val vonultak a csapatok a szünetre.

A második félidő elején Dörnyei Balázs több helyen is változtatott, a védelembe Inna Zlidnos érkezett, míg elöl Vágó Fannyval és Siklér Kingával kezdtük meg a játékrészt. Az első helyzet rögtön az első percben az MTK előtt adódott, Pápai cselezte magát lövőhelyzetig, ám telibe találta a blokkoló Hasanbegovicot. Öt perc elteltével megjöttek a mieink helyzetei is, Samunak gyors egymásutánban kétszer is nagyot kellett védenie. Határozottan felpörgött a mérkőzés, mindkét fél jóval nagyobb lendülettel játszott, mint az első félidőben, az MTK feljebb tolta a játékát, így mezőnyben is kiegyenlítettebb lett a játék, az igazán nagy helyzetek azonban továbbra sem záporoztak. Egyre feszültebb lett a mérkőzés, egyre keményebbé váltak a belépők, többször is állt a játék, mert lenn maradt a gyepen egy-egy játékos, zömében a mieinktől, hiszen továbbra is többet birtokoltuk a labdát. A félidő felénél lehetett volna nagy helyzetünk, miután Samu Anna kiejtett egy beadást, ám szabadrúgást ítéltek a javára. Nem sokkal később a túloldalon hasonló helyzet adódott, a mieink kapusa, Chandra Bednar azonban nem kapott szabadrúgást, de a védőink végül tisztázni tudtak. A 75. percben Vágó Fanny cselezte magát a rá jellemző módon közel az ellenfél kapujához, majd remek labdát tálalt a középen érkező Marques elé, akinek lövését azonban blokkolták. Két perccel később már maga Vágó lőtt, de nem találta el a kaput. A 80. percben ismét Vágó Fanny lépett ki egy remek labdával, gyönyörű visszahúzós csellel csinálta meg magának a lövőhelyzetet, majd balról kilőtte a rövid alsót, klasszishoz méltó befejezés volt! (1-0) Vezető gólunk után az MTK nem tudott ritmust váltani, a mieink pedig felszabadultan kezdtek játszani, jól tartották meg a labdákat, és nem hagytak esélyt az ellenfélnek a kibontakozásra. Sőt, szinte a lefújás előtt közvetlenül végleg le is zártuk a nyitott kérdéseket, ezúttal is Vágó csinálta meg a lehetőséget, ám most kihagyhatatlan helyzetbe hozta Siklér Kingát, aki eldöntötte a rangadót. (2-0)

A nagy rivális elleni győzelemmel lányaink szépen búcsúztatták a visszavonuló, ám a szakág utánpótlásában az U14-es csapat vezetőedzőjeként továbbra is a Ferencvárosért dolgozó Szeitl Szilviát, és egy pontra felzárkóztak az MTK mögé a tabellán, ami azt jelenti, hogy halvány matematikai esély még a pályaelőnyt jelentő első helyre is maradt az utolsó forduló és a bajnoki döntő előtt.

Női labdarúgás, Simple Női Liga NB I, alapszakasz, 20. forduló
FTC-Telekom – MTK Hungária FC 2-0 (0-0)
FTC-Telekom:
Bednar – Mosdóczi, Szeitl (Kehrer, 4.), Hasanbegovic, Szabó V. (Czellér, 71.) – Nagy Virág, Marques, Fenyvesi, Pusztai, Papp L. (Zlidnis, 46.) – Cameron (Vágó, 46.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
MTK Hungária FC:
Samu – Szemán-Tóth, Curless, Pinczi, Mayer (Legendás, 46.) – Diószegi (Farádi-Szabó, 46.), Csányi, Bokor, Kocsán, Stephens (Stefán, 57.) – Pápai. Vezetőedző: Tóth Mihály.
Gólok: Vágó (80.), Siklér (89.)
Sárga lap: Cameron (32.), illetve Stephens (19.)

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin