2021. június 25.
Négyen távoznak a magyar bajnok Ferencvárostól
Három légiósunk és egy magyar válogatott védőnk is elköszönt a bajnok és kupagyőztes Fraditól.

Rendkívül sikeresen zárult az FTC-Telekom női labdarúgócsapatának előző szezonja, hiszen csapatunk duplázott, miután megnyerte a bajnoki címet és sorozatban hatodik Magyar Kupáját.

Az új szezonban viszont több helyen is lesz változás a keretben. Mint arról korábban beszámoltunk, Róth Rebeka tanulmányai miatt az Egyesült Államokban kezdi meg a következő szezont, rajta kívül pedig még négyen távoznak a magyar bajnok Ferencvárostól. A változásokról Dörnyei Balázs vezetőedzőt kérdeztük.

„Vanessa Marquest szerettük volna megtartani és ő is szívesen maradt volna a Ferencvárosnál, de sajnos az édesanyja betegsége miatt haza kellett költöznie Portugáliába” - kezdte vezetőedzőnk, Dörnyei Balázs. „Melisa Hasanbegovic szerette volna magát kipróbálni egy erősebb bajnokságban, így a portugál Sportinghoz szerződött. Sok sikert kívánunk neki további pályafutásához. Tiffany Cameron helyett egy más típusú támadót szeretnénk igazolni, így ő Győrben folytatja a karrierjét, neki is további sok sikert kívánunk” – tette hozzá vezetőedzőnk, aki Nagy Virág távozásáról és Betsy Brandonról is beszélt.

„Nagy Virág esete speciális volt. Természetesen szerettünk volna újabb két évvel hosszabbítani vele, ami kezdetben számára is megfelelőnek mutatkozott. Ennek fényében tettünk ajánlatot neki, amelyre hosszú ideig semmilyen választ nem kaptunk az őt képviselő ügynökségtől. Tegnapi napon a játékos jelezte felénk, hogy nem kíván szerződést hosszabbítani a klubbal. Ma az MTK-hoz szerződött. Természetesen neki is sok sikert kívánunk. Elizabeth Brandon komoly ajánlatot kapott az Egyesült Államokból a civil szférából, de végül úgy döntött, hogy az augusztusi Bajnokok Ligája-selejtezőkig itt marad és megpróbál segíteni a csapatnak. Mindezért meghosszabbította munkavállalás célú tartózkodási engedélyét. A csapathoz való, példa értékű hozzáállásért pedig csak tisztelni tudom. Természetesen a távozók mellett lesznek érkezők és szerződést hosszabbítók is, őket hamarosan bejelentjük” – összegzett Dörnyei Balázs.

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin