2020. június 18.
Nem mindennapi góllal nyertünk és ott vagyunk a BL-ben!
Női labdarúgóink hátrányból fordítva nyertek 2-1-re az MTK ellen, így ősszel a Bajnokok Ligájában indulhatnak.

Nem a legjobb előjelekkel várta az FTC-Telekom női labdarúgócsapata az MTK elleni mindent eldöntő párharcot. Mint arról korábban beszámoltunk, Csiki Anna Svédországba szerződött, míg az előző meccsen csodagólt szerző Vágó Fanny súlyos sérülést szenvedett.

Vezetőedzőnk, Dörnyei Balázs ezért több helyen változtatott az előző mérkőzés kezdőcsapatában, főleg a középpályás és támadósorban. Bekerült Papp Luca, Marija Aleksic és az első meccsen a vezető gólt szerző Pusztai Sára, a csatársor pedig a Kocsán Petra, Diószegi Fanni kettősből állt.

Nem indult jól számunkra a mérkőzés, ugyanis az 5. percben egy kissé eltolódott a védelmünk, ezt pedig Németh Loretta használta ki és a bal oldalon felfutva ballal kilőtte a bal alsó sarkot. (0-1) A 10. percben Inna Zlidnis közel járt az egyenlítéshez, de az MTK kapusa, Szőcs Réka kifogott rajta. A 17. percben gólt szereztünk, de a játékvezető lest jelzett.

Nehezítette a helyzetünket, hogy a 30. percre már Papp Lucát és Marija Aleksicet is le kellett cserélni, de nem adtuk fel. Sőt! Előbb a csereként beálló Nagy Viktória, majd Szabó Viktória szabadrúgásánál kellett nagyot védenie Szőcsnek.  Az utóbbi helyzetet követő szögletből viszont már egyenlítettünk! Pusztai Sára tanári, bal oldali szögletére kiválóan érkezett középen Szabó, aki tökéletesen fejelte vissza a labdát a kapu jobb oldalába. (1-1)

A gól nagyon jót tett a csapatnak és egyel még magasabb fokozatra kapcsolt. Az első félidő hosszabbításának első percében Melisa Hasanbegovic lövését még szögletre hárította Szőcs, de a sarokrúgás utáni jeleneteket még a sokat látott futballszurkolónak is többször kellett visszanéznie. Történt, hogy Szabó a jobb oldalról ívelte középre a szögletet, egy kapu előtti kavarodás után utolsó ferencvárosiként Kocsán Petra ért bele a labdába, amelyet végül az MTK kapusa lőtt rá csapattársára, akiről az a kapuba gurult. (2-1)

A második játékrészt is sokkal aktívabban kezdtük. Fenyvesi Evelin ballal eleresztett 18 méteres lövésénél Szőcs nagyot védett, majd Diószegi próbálkozása alig kerülte a jobb alsó sarkot. A folytatásban kemény harc folyt a pályán, kisebb mezőnyfölényben is futballoztunk, de igazán nagy helyzet nem alakult ki. A 78. percben újoncot avattunk a mindössze 15 éves Németh Diána személyében, így ő is részese lehetett annak, hogy csapatunk hátrányból fordítva nyert 2-1-re, így ősszel a Bajnokok Ligája selejtezőjében szerepelhet!

NŐI LABDARÚGÁS, SIMPLE NŐI LIGA BL-KVALIFIKÁCIÓS PÁRHARC, 3. MÉRKŐZÉS
FTC-Telekom–MTK HUNGÁRIA FC 2–1 (2-1)
FTC-Telekom: Barti – Mosdóczi, Hasanbegovic, Zlidnis, Szabó V. – Papp (Nagy V., 23.), Aleksic (Róth, 30.), Pusztai (Németh D., 78.), Fenyvesi – Kocsán, Diószegi (Czellér, 78.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
MTK Hungária FC: Szőcs - Nagy L. (Méry, 78.), Turányi, Demeter, Pinczi - Farádi-Szabó (Tóth B., 78.), Csányi, Nagy Á. (Stefán, 46.) - Pápai (Mayer, 64.), Magyarics, Németh L. Vezetőedző: Varga Attila.
Gól: Szabó V. (33.), Kocsán (45+3.), ill. Németh L. (5.)
Sárga lap: Pusztai (44.)

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin