2021. április 13.
Női válogatott: döntetlen öt plusz egy fradistával
A magyar női labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlenre végzett felkészülési meccsen Bosznia-Hercegovina ellen.

A magyar női labdarúgó-válogatott tíz napot töltött edzőtáborban Telkiben, ez volt a keret első összetartása az új szövetségi kapitány, Margret Kratz márciusi kinevezése óta. A nemzeti csapat kedd délután felkészülési mérkőzéssel zárta a programot Bosznia-Hercegovina ellen. A koronavírus-járvány miatt néhány játékos csak később tudott csatlakozni az edzőtáborhoz, illetve sérülések miatt is voltak változások a keretben, így több újonc, köztük a ferencvárosi Papp Luca is kipróbálhatta magát a felnőtt válogatottnál.

A Bosznia-Hercegovina elleni találkozón a kezdőcsapatban három ferencvárosi játékos, Mosdóczi Evelin, Fenyvesi Evelin (a képen) és a csapatkapitányi karszalagot is viselő, a címeres mezt hivatalos mérkőzésen 125. alkalommal magára öltő Vágó Fanny kapott helyet, míg a debütáló Papp Luca a szünetben, Nagy Virág pedig a 81. percben állt be csereként.

Vágó Fanny ezzel a találkozóval egyetlen mérkőzésre került attól, hogy beállítsa Hummel-Smuczer Angéla 126 meccses női válogatottsági rekordját.

Az ellenfél színeiben is a Ferencvárosban futballozó csapatkapitány szerepelt Melisa Hasanbegovic személyében.

A mérkőzésen az mlsz.hu beszámolója szerint a zuhogó eső és a szél is nehezítette a csapatok dolgát. A mieink igyekeztek az első perctől dominálni a játékot, Zágor Bernadett révén pedig szinte azonnal lövési kísérletig is eljutottunk. A mérkőzés első szakaszában mezőnyben ment a harc. A bosnyák kapusnak egy szöglet után kellet lehúznia a labdát, majd egy pontrúgást követően Turányi Lilla nem érte el az indítást. A 17. percben aztán a magyar csapat kapusának, Schildkraut Fruzsinának is akadt dolga, ellenfelünk egy labdaszerzést követően indult meg a saját térfeléről, de a lövés nem volt veszélyes. A 20. percben Csányi Diánát ugratták ki a társak, aki egyedül próbálkozhatott, de lövése elkerülte a kaput a vizes pályán. A magyar akciókat rendre a szervezett védelem állította meg. A későbbiekben is mi birtokoltuk többet a labdát. A bosnyákok a kontrákból igyekezett támadni, a félidő derekán kapusunkra volt szükségünk, hogy védjen egy így kialakult helyzet végén. Az első játékrész így is ért véget: magyar fölénnyel, de gól nélkül.

A szünetben két újonc is beszállt Papp Luca és Savanya Csilla személyében. A második félidőben a játék képe hasonló volt az eddig látottakhoz: mezőnyjáték igazán veszélyes helyzetek nélkül. Hamarosan beállt Kovács Laura és Pápai Emőke (utóbbi szintén első alkalommal lépett pályára címeres mezben), majd Nagy Virág is. Továbbra is jobbára a bosnyák térfélen folyt a küzdelem, de hol pontatlanok voltunk, hol a bosnyákok védekeztek jól. Vágó Fanny próbálkozott középről és a szélről is, de jól működött a bosnyákok helyezkedése, így csapatkapitányunk többször is lesen volt. Hiába a próbálkozások, gól nélkül ért véget a találkozó. Ez volt a két csapat közös történetének második döntetlenje.

(Fotó: mlsz.hu)

Női labdarúgás, válogatott felkészülési mérkőzés, Telki
Magyarország – Bosznia-Hercegovina 0-0 (0-0)
Magyarország: Schildkraut Fruzsina – Mosdóczi Evelin, Turányi Lilla (Pápai Emőke, 68.), Szemán-Tóth Barbara (Savanya Csilla, 45.), Csiki Anna, Fenyvesi Evelin, Csányi Diána (Papp Luca, 45.), Magyarics Zoé, Zágor Bernadett (Nagy Virág, 81.), Kocsán Petra (Kovács Laura, 64.), Vágó Fanny

Cikkajánló

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

Továbbra is az élen csapatunk

Kubassova és Edwards góljával 2-0-s győzelmet arattunk az Astra ellen.

„Babonás vagyok, a cipőmet sem takarítom meccs után!”

Válogatott női labdarúgóinkkal folytatódott a Kire jellemzőbb? – kvízsorozat a Fradi TV-ben – VIDEÓ!

Elhoztuk a három pontot Budaörsről

Sztanovics és Diószegi góljával 2-0-s győzelmet arattunk a Simple Női Liga 14. fordulójában.

Kiütöttük a DVTK-t a kupában

Csapatunk 7-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr ellen a kupasorozat 5. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin