2021. szeptember 17.
Női válogatott: kétgólos vereség Skócia ellen
A magyar női labdarúgó-válogatott két fradistával a kezdőben 2-0-s vereséggel kezdte a vb-selejtezőket.

A magyar női labdarúgó-válogatott a nemrég kinevezett német szövetségi kapitány, Margret Kratz első tétmérkőzésén Skóciát fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A 2023-as világbajnokság selejtezőinek B csoportjában első mérkőzését játszotta a magyar együttes, amelynek kezdőcsapatában két ferencvárosi játékos kapott helyet Szabó Viktória és a nemrég az FTC-Telekom játékos-edzőjének kinevezett válogatottsági rekorder Vágó Fanny. A kispadon Csigi Eszter, Pusztai Sára, Czellér Dorottya és Csányi Diána képviselték a Ferencvárost.

A találkozó előtt elbúcsúztattak három korábbi válogatott kiválóságot, köztük a Ferencváros korábbi játékosát, jelenlegi utánpótlásedzőjét, a címeres mezben 95-ször pályára lépő Szeitl Szilviát.

A legutóbbi, 2019-es világbajnokságon történetük első részvételét kiharcoló, újra erre készülő skótok kezdték aktívabban a mérkőzést, a mieink jobbára fegyelmezett védekezésre építettek és kontrákkal próbáltak veszélyeztetni. A 16. percben Turányi Lilla szabálytalansága után büntetőhöz jutottak a vendégek. A BL-döntős Chelsea támadója, Erin Cuthbert tizenegyesét Szőcs Réka kiütötte, az ismétlésből azonban már betalált a skót támadó. (0-1) A félidő folytatásában is a skótok birtokolták többet a labdát, de a magyar együttes több ellentámadása is eljutott a kapuig. A legközelebb Sipos Lilla járt a gólhoz, az MTK játékosának 25 méteres gyönyörű lövését Lee Alexander vetődve védte.

A második játékrészben is nyomtak a skótok, így is akadt helyzetünk. Az 54. percben Vágó Fanny szerzett labdát az ellenfél térfelén, és szinte kihagyhatatlan helyzetbe hozta Vachter Fannit, aki azonban fölé tekerte a ziccert. Az 59. percben Csányi Diána is pályára lépett, ám ő sem tudott segíteni. Fokozódtak a skót rohamok, ami előbb kapufa képében öltött testet egy szöglet után, majd a 73. percben a csereként beállt Martha Ellen fejelt gólt szintén sarokrúgást követően. (0-2) A hajrában mindkét oldalon adódtak lehetőségek, a mieink megpróbáltak szépíteni, a skótok pedig még nagyobb különbségű győzelemmel távozni, de már nem született újabb gól.

A magyar válogatott tehát vereséggel kezdte világbajnoki selejtezős szereplését, folytatás kedden 20.00-tól Spanyolország ellen szintén az MTK pályáján.

Női labdarúgás, világbajnoki selejtező, B csoport, 1. mérkőzés
Magyarország-Skócia 0-2 (0-1)
Magyarország: Szőcs – Kovács L., Turányi, Szabó V., Csiki (Németh L., 50.) – Nagy V. (Kocsán), Vágó, Csiszár, Zeller (Oláh) – Vachter (Csányi, 58.), Sipos. Szövetségi kapitány: Margret Kratz
Gólok: Cuthbert (17.), Ellen (73.)

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin