2019. szeptember 15.
Öt gól és kiütéses siker a DVTK ellen!
Az FTC-Telekom Miskolcon nyert a Jet-Sol Liga Női NB I 4. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

Az MTK Hungária FC elleni vereséget követően két könnyed sikerrel folytatta címvédő női futballcsapatunk, amelyre az abszolút újonc Kelen FC 10-0-s, valamint az ETO FC Győr 2-0-s hazai legyőzése után idegenbeli rangadó várt: Dörnyei Balázs együttesének vasárnap Miskolcon, a DVTK otthonában volt jelenése.

Amint arról élő, szöveges közvetítésünkben is beszámoltunk, az első helyzet egy ellentámadásból a hazaiak nevéhez fűződött, Samu Anna viszont a helyén volt, kapusunk védeni tudott. Részünkről Vágó Fanny próbálkozott először, játékosunk 14 méterről kevéssel a rövid felső mellé lőtt a 11. minutumban.

A következő percekben átvettük a kezdeményezést, kezdetben meddő mezőnyfölényünk pedig a 23. percben érett először góllá: akkor Marija Aleksic beadása után Inna Zlidnis bólintott a bal sarokba, megszerezve a vezetést a Ferencvárosnak!

A gól érzékelhetően megfogta a hazaiakat, sorra jöttek a támadásaink. Az első játékrész hajrájában aztán megdupláztuk az előnyt, újra Aleksic ívelt be remekül, kisebb kavarodás után pedig Melisa Hasanbegovic talált be közvetlen közelről! A 2-0 egyben a félidő végeredménye is lett.

A szünetben az előző két bajnokinkhoz hasonlóan ezúttal is Mosdóczi Evelin váltotta Nagy Virágot, Fenyvesi Evelin át is adta hetesünknek a csapatkapitányi karszalagot. A térfélcserét követően nem változott a játék képe, a pályán a mieink akarata érvényesült. A folytatásban Kocsán Petra, Fenyvesi Evelin és akár Szabó Viktória is megszerezhette volna a harmadik gólunkat, melyre végül a 72. percig kellett várni, akkor egy remekül felépített akció végén Vágó Fanny kapáslövésével lett 3-0. Öt perccel később Vachter Fanni találatával szépített a házigazda, újabb öttel később viszont megint Vágó Fanny és az FTC volt eredményes (ezzel már 4-1 volt ide!).

A végeredmény mégsem ekkor, hanem a rendes játékidő vége előtt hat perccel alakult ki, miután Vágó remekül vitte be a tizenhatosig a labdát, melyet rendkívül önzetlenül továbbadott a jobbján érkező Kocsán Petrának. Kocsán laposan lőve vitte be az ötödik találatot. DVTK–FTC 1-5!

Címvédő női labdarúgóink a kiütéses siker után legközelebb szeptember 21-én, szombaton lépnek pályára, akkor a Kocsis Sándor Sportközpontban az Astra lesz az ellenfél.

Jet-Sol Liga Női NB I, 4. forduló

DVTK–FTC-Telekom 1-5 (0-2)

Miskolc, DVTK Stadion

DVTK: Schildkraut - Balázs Cs. (Gergely, 91.), Jáhn, Kiamou, Boros (Vígh, 81.) – Kosztova, Kaldaridou (Balogh D., 88.), Sandu – Vachter – Bradic, Barker. Vezetőedző: Fórizs Sándor

FTC-Telekom: Samu - Nagy V. (Mosdóczi, a szünetben), Hasanbegovic, Zlidnis, Szabó V. – Pusztai (Diószegi, 76.), Aleksic – Csiki, Fenyvesi, Kocsán – Vágó (Papp L., 88.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gólszerzők: Vachter (77.), illetve Zlidnis (23.), Hasanbegovic (42.), Vágó (73., 82.), Kocsán (84.)

Sárga lap: Jáhn (62.), Fórizs Sándor vezetőedző (94.), illetve Kocsán (79.)

Cikkajánló

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin