2019. január 23.
Rangos tornán szerepeltünk
U16-os női labdarúgócsapatunk csoportelsőként a tizenkét csapatos Agram Kupa negyedik helyén végzett.

U16-os csapatunk immáron második alkalommal vett részt az idén tizenhetedszerre Zágrábban alkalommal megrendezett teremlabdarúgó tornán.
 

Az Agram kupa 2019-ben is jól szolgálta a lányok felkészülését a téli szezonban. Egy nívós, 12 csapatos tornán mérhettük össze a tudásunkat a horvát mezőnnyel. Mivel a torna egybe esett a központi felvételikkel, ezért sok 2004-es játékosunk nem tudott velünk tartani, így 2005-ös játékosokkal egészültünk ki, illetve próbajátékosokat is magunkkal vittünk.

A D csoportba kerültünk, ahol a csoportmeccsek során sikerült megszereznünk
az első helyezést. Két gyengébb képességű csapattal játszottunk, ahol mindenki egyformán kapott játéklehetőséget. Több jó teljesítmény, szép akciók, kreatív megoldások jellemezték a játékunkat. A csapat mivel ilyen összetételben még nem játszott, a kisjátékok, 2-3 játékos együttműködése nem igazán működtek kezdetben. Inkább az egyéni képességek és megoldások domináltak.

Ezután a középdöntőben folytathattuk, ahol a C csoport második helyezettje volt az ellenfelünk. Az Agram II ellen vívhattuk ki a legjobb négybe kerülést, ahol már egy komoly csapattal találkoztunk. Nagyon izgalmas- ki-ki mérkőzést vívtunk ellenük, ahol egy gól döntött, szerencsére a mi javunkra.

A döntőbe jutásért a Rijeka csapatával játszottunk. Sajnos itt már kijött az összeszokatlanságunk, és az, hogy a kialakított helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. Mindkét kapu előtt rengeteg helyzet alakult ki, de nem mi voltunk a szerencsésebbek, így 4-1 arányban kaptunk ki.

Ezután a bronzéremért játszhattunk. Nagyjából 10 perc állt rendelkezésre, hogy rendezzük sorainkat. A lányokból mind fizikálisan, mind lelkileg nagyon sokat kivett az addig lejátszott négy mérkőzés. Fel kellett őket rázni a csalódottságból és kimerültségből. Ez sajnos csak arra volt elég, hogy a mérkőzés elején sok energiát mozgósítottak a játékosok, de ahogy megkaptuk az első, majd a második gólt, így hagyott alább a lendületünk. Végül 4-2-es arányban maradtunk alul az Osijek csapatával szemben. Góljainkat Nagy Nikoletta szerezte. Így a tizenkét csapatos tornán a negyedik helyezést értük el. Az eredményhirdetésre már mosolygósan és emelt fővel állhattunk oda. 

- Nagyon jól éreztük magunkat, jobban megismertük egymást és újabb élményekkel gazdagodtunk, amikből idén sok erőt meríthetünk majd - kezdte a csapat vezetőedzője, felnőtt csapatunk kapusa, Németh Júlia. - Színvonalas mérkőzéseket játszottunk, és újabb nemzetközi tapasztalatokkal utazhattunk haza.

- Nem voltak magasak az elvárásaink a tornával kapcsolatban, mert a csapat ilyen összeállításban még nem lépett pályára, de ennek ellenére megpróbáltuk kihozni magunkból a legtöbbet. A tornán inkább a csapatépítésre és a jó hangulat megteremtésére koncentráltunk, amit százszázalékosan elértünk. A csoportmérkőzéseket veretlenül zártuk, de sajnos az elődöntőben vereséget szenvedtünk, ami miatt a lelkesedésünk egy kicsit megtört. Mivel a bronzmérkőzés egyből utána kezdődött, hamar túl kellett tennünk magunkat a vereségen, hogy a maximumot tudjuk nyújtani és küzdeni tudjunk egymásért. Sajnos ezen a mérkőzésen is alulmaradtunk. Ennek ellenére a csapat jól helyt állt a tornán, és büszkén, fantasztikus emlékekkel térhettünk haza Zágrábból – mondta a csapat játékosa, Németh Diána.

- Szerintem egy színvonalas tornán vettünk részt. Nekem mindig is tetszett az, mikor más nemzetiségű csapatok ellen kell játszanunk. A tornához egy kicsit félénkebben álltam hozzá, hisz nem a megszokott csapattal mentünk a központi felvételik miatt. De szerintem ezt félretéve jól játszottunk, és kihoztuk a maximumot magunkból. Az utolsó két meccsre elfáradtunk, ott nem is játszottunk olyan jól, ennek ellenére mindenki élvezte a tornát és új tapasztalatokkal gazdagodtunk – vélte játékosunk, Fehértói Dorina.


Csoportmérkőzések:
FTC-4 Rijeke 6- 0
Gólszerzőink: Németh Diána (3), Nagy Nikoletta, László Henrietta, Czikkely Ildikó
FTC-Marjan II 6-3 
Gólszerzőink: Németh Diána (3), Turza Melitta (3)

Középdöntő:
FTC-Agram II 1-0 
Gólszerzőnk: Németh Diána

Elődöntő:
FTC-Rijeka 1-4 
Gólszerzőnk: László Henrietta

Bronzmérkőzés:
FTC-Osijek 2-4 
Gólszerzőnk: Nagy Nikoletta (2)

Keretünk:
Kapusok: Kiczkó Diána, Horváth Katalin
Mezőnyjátékosok: Németh Diána, Turza Melitta, Fehértói Dorina, László Henrietta, Czakó Zoé, Nagy Nikoletta, Szőke Flóra Fruzsina, Czikkely Ildikó

Felkészítő edző: Németh Júlia
Csapat körüli segítők: Lőrincz Lajos és Mészáros Cecília

Cikkajánló

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin