2020. augusztus 15.
Siklér-dupla és gólzáporos győzelem a nyitányon
A nyáron igazolt támadó első fradista bajnokiján duplázni tudott, női csapatunk 7-1-re verte a Szent Mihályt.

A 2019-es, utolsó befejezett bajnokságot megnyerő, így címvédő női labdarúgócsapatunk, amely a koronavírus-járvány miatt csonka 2019/20-as idény végén a kvalifikációs párharcon az MTK-t legyőzve kiharcolta a Bajnokok Ligájában való indulást is, a nyári, zömében sikerrel megvívott felkészülési találkozók után lejátszotta első tétmérkőzését a 2020/21-es idényben. Dörnyei Balázs együttese a szegedi KÉSZ-St. Mihály FC csapatát fogadta az FTC Női Labdarúgó Központban.

A mieink keretében egyelőre nem voltak ott a nyáron szerződtetett légiósok, így a kapuban a már a júniusi BL-kvalifikáción is szóhoz jutó Barti Luca állt, de ott volt a kezdőben a szintén nyári szerzemény, a felkészülési mérkőzések során rendkívül gólerősen bemutatkozó Siklér Kinga, valamint a korábban stabil kerettagnak, de nem alapembernek számító fiatalok közül Róth Rebeka, Nagy Virág, Papp Luca és Czellér Dorottya is.

A hazai pálya ellenére a labdarúgó-szakosztály új idegenbeli, zöld-fekete-fehér mezében pályára lépő Ferencváros jól kezdte a találkozót, sőt, a zömében védekezésre berendezkedő ellenfelek játékának feltöréséhez nagyon fontos korai gól is megvolt, már a harmadik percben megszereztük a vezetést Siklér Kinga révén, aki az edzőmeccsek után „élesben” is góllal debütált az FTC színeiben. A gyors bekapott találat nem törte meg a szegedi csapat játékosait, akik jól megszervezték a védekezésüket, és bár a 36. percben Siklér megszerezte önmaga és csapata második gólját is, a félidő hajrájában némileg váratlanul összejött még a szépítés is a Szent Mihálynak, Kiss-Lantos Hanna révén.

Dörnyei Balázs a szünetben még nem, a második félidőben viszont már öt perc elteltével változtatott: a kétgólos Siklért az előző idény gólkirálya, a Soroksár NB II-es női csapatának vezetőedzőjévé nemrég kinevezett több mint 122-szeres válogatott Vágó Fanny váltotta, míg Róth Rebeka helyén Buzás Kata folytatta. Egy ideig úgy tűnt, nagyon nehéz lesz a magát szívósan tartó ellenfél védekezését feltörni az időközben szó szerint ömleni kezdő esőben, ám a 67. percben megtört a jég: a nem sokkal korábban beállt Vágó is meglőtte szezonbeli első gólját, ezzel pedig kinyílt a gólzsák. Sorrendben a 73., a 80., a 87. és a 90. percben Pusztai Sára, Mosdóczi Evelin tizenegyesből, Czellér Dorottya és Nagy Viktória is betalált, így a vége sima, 7-1-es ferencvárosi siker lett, amellyel csapatunk máris a Simple Női Liga tabellájának élére állt. Ez pedig legalább annyira örömteli, mint az a hír, hogy a sorozatos sérülésekből elképesztő lelkierőről tanúbizonyságot téve, rendkívül hosszú és megerőltető rehabilitációt követően visszatérő, és a játékoskeretbe magát visszaküzdő Szeitl Szilvia 2019 márciusa óta ismét tétmérkőzésen lépett pályára: a 77. percben Inna Zlidnist váltotta.

Labdarúgás, Simple Női Liga, 1. forduló
FTC-Telekom – KÉSZ-St. Mihály FC 7-1 (2-1)
FTC-Telekom: Barti – Mosdóczi, Róth (Buzás, 50.), Zlidnis (Szeitl, 77.), Nagy Virág – Fenyvesi, Papp, Pusztai – Nagy Viktória, Siklér (Vágó, 50.), Czellér. Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Gólszerzők: Siklér (3., 36.), Vágó (67.), Pusztai (73.), Mosdóczi (80., 11-esből), Czellér (87.), Nagy Viktória (90.), illetve Kiss-Lantos (45+1.)

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin