2020. június 4.
Szép győzelem, egy lépéssel közelebb a BL-hez!
Női labdarúgócsapatunk 3-2-re legyőzte az MTK-t az első BL-kvalifikációs meccsen.

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében született rendkívüli intezkédesek nyomán a Magyar Labdarúgó Szövetség néhány héttel ezelőtt úgy döntött, a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot bajnok, helyezettek, feljutók és kiesők nélkül lezárja. Bár aranyérmet nem osztanak a szezon végén, a szövetség rendelkezése érdekében a lezáráskor a tabella élén álló Ferencváros egy két győzelemig tartó párharcot vív a tabella második helyezettjével, amely egy elmaradt MTK-DVTK mérkőzés pótlása után kiderült, hogy a nagy rivális MTK lett.

A pályaelőny azonban a mienk volt, így hazai pályán kezdhettük a párharcot. A kezdőcsapatunkba sérülés után visszatért a kapuba Samu Anna, sokáig azonban szerencsére nem nagyon volt feladata, mivel a nagyobb helyzetek előttünk adódtak.

A 23. percben Vágó Fanny tekert centikkel a kapu mellé, majd Fenyvesi Evelin lőtt kevéssel fölé. A 32. percben azonban már nem úszták meg a vendégek a gólt, a jobb oldalon törtünk be az tizenhatosra, a kilépő kapus és egy védő között Kocsán Petra estében tovább tudta tenni a labdát, az érkező Pusztai Sára pedig az üres kapuba passzolt (1-0).

Hat perccel később rendkívül közel jártunk a 2-0-hoz, Vágó Fanny lövése a kapufáról úgy pattant, hogy a gólvonalon gurult végig, majd menteni tudtak a vendégek. A kétgólos előny helyett azonban a semmiből egyenlített az MTK, Magyarics Zoé kapott jó labdát, ziccerbe került, ám még továbbtette a labdát, ahol érkezett Nagy Lilla, aki nem hibázott (1-1).

Dörnyei Balázs egyet cserélt a szünetben, Papp Luca helyén Marija Aleksic folytatta. A második félidőt is mi kezdtük jobban, az 58. percben Vágó harcolt ki szabadrúgást, amit Marija Aleksic laposan tekert középre, a labda átpattogott a kapu előtti tumultuson, a hosszú oldali kapufánál érkező Vágó pedig közelről a hálóba pofozta a labdát (2-1).

Ezt követően az MTK átvette az irányítást, és sajnos ismét egyenlített. Németh Loretta ívelt be szögletet, ami úgy nézett ki, könnyedén Samu Anna zsákmánya lesz, kapusunk kezei közül azonban kicsúszott a labda, Turányi Lilla pedig közelről a hálóba pofozta (2-2).

Volt még azonban bennünk erő, és harmadszor is előnybe kerültünk! Szabó Viktóriát rántották le a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig teljesen jogosan tizenegyest ítélt! Mosdóczi állt a labda mögé, és csapatkapitányhoz méltóan a léc alá vágta a labdát, 3-2!

A hátralévő időben nem változott az eredmény, megnyertük az első mérkőzést, és egy lépéssel közelebb kerültünk a Bajnokok Ligájához!

NŐI LABDARÚGÁS, SIMPLE NŐI LIGA BL-KVALIFIKÁCIÓS PÁRHARC, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-Telekom - MTK 3-2 (1-1)
FTC-Telekom: Samu – Mosdóczi, Hasanbegovic, Zlidnis, Szabó V. – Papp (Aleksic, a szünetben), Pusztai (Czellér, 82.) – Kocsán (Diószegi, 90+2.), Fenyvesi, Csiki – Vágó. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
MTK: Szőcs - Nagy L. (Pápai, 69.), Turányi, Demeter, Pinczi - Farádi-Szabó (Bokor, 84.), Csányi, Nagy Á. (Mayer, 69.) - Magyarics, Tóth, Németh. Vezetőedző: Varga Attila.
Gól: Pusztai (31.), Vágó (60.), Mosdóczi (89., 11-esből) illetve Nagy L. (44.), Turányi (73.)
Sárga lap: Csányi, 88.

Cikkajánló

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

Továbbra is az élen csapatunk

Kubassova és Edwards góljával 2-0-s győzelmet arattunk az Astra ellen.

„Babonás vagyok, a cipőmet sem takarítom meccs után!”

Válogatott női labdarúgóinkkal folytatódott a Kire jellemzőbb? – kvízsorozat a Fradi TV-ben – VIDEÓ!

Elhoztuk a három pontot Budaörsről

Sztanovics és Diószegi góljával 2-0-s győzelmet arattunk a Simple Női Liga 14. fordulójában.

Kiütöttük a DVTK-t a kupában

Csapatunk 7-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr ellen a kupasorozat 5. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin