2020. június 16.
Topligába igazol a Ferencváros tehetséges középpályása!
A húszéves Csiki Anna nyolc év után hagyja el a Ferencvárost, a svéd élvonalbeli Göteborg FC-nél folytatja.

Megvan a 2020-as nyár első változása az egy évvel korábban bajnoki címet és Magyar Kupát nyerő, idén a BL-kvalifikációs párharcban az MTK ellen csütörtökön harmadik, mindent eldöntő mérkőzésre készülő női labdarúgócsapatunk keretében.

A Ferencváros és a válogatott rendkívül tehetséges középpályása, Csiki Anna elfogadta a svéd élvonalbeli Göteborg FC ajánlatát, és nyolc év után távozik klubunktól, így már a csütörtöki mérkőzésen sem lesz ott a Fradi keretében.

A húszéves Csiki Anna 2012 nyarán, mindössze 12 évesen szerződött a Ferencvároshoz nevelőegyesületétől, a martonvásári Mustang SE-től. A Fradiban végigjárta a korosztályos csapatokat, majd egy rövid kókai kitérő után (mivel a Kóka ekkor az FTC női csapatának fiókegyüttese volt, így lényegében végig klubunk kötelékében maradt) 2017 februárjától már csak a Ferencváros felnőtt csapatában szerepelt. 2019-ben részese volt a csapat harmadik bajnoki címének, a Magyar Kupa döntőjében pedig két nagyon fontos góllal írta be magát örökre a ferencvárosi női labdarúgás történetébe a DVTK ellen 4-3-ra megnyert fináléban.

Már 2019 nyarán is érdeklődtek iránta külföldi csapatok is, akkor azonban még úgy döntött, egy évig biztosan a Ferencvárosnál marad. Klubunk színeiben összesen egy bajnoki aranyérmet és három Magyar Kupa-sikert ünnepelhetett. Szerepelt az U17-es és az U19-es válogatottban is, a felnőtt nemzeti csapatnak pedig 2019 februárja óta oszlopos tagja.

Csiki új klubja a svéd élvonalban szereplő Göteborg FC lesz. Az együttest 1970-ben alapították Landvetters IF néven, majd 2004 nyarán a Svédország második legnagyobb városának agglomerációjában székelő egyesület beköltözött Göteborg belterületére, ekkor vette fel mai nevét. A kék-fehér-fekete klubszíneket viselő csapat 2010 óta szerepel a svéd élvonalban (Damallsvenskan), és rögtön másodikok lett a bajnokságban, így ott volt a következő idényben a Bajnokok Ligájában, sőt, egészen a negyeddöntőig meneteltek, ahol az Arsenal állította meg őket. Mindkét sorozatban ez volt azóta is a göteborgiak legjobb eredménye, a második helyet sikerült még 2011-ben, 2018-ban és 2019-ben is megismételni, míg a Bajnokok Ligájában 2013-ban is a negyeddöntőig jutottak, az előző kiírásban pedig a legjobb 32 között csupán idegenben szerzett kevesebb góllal búcsúztak el a Bayern München ellen. Az együttes emellett 2011-ben, 2012-ben és 2019-ben elhódította a Svéd Kupát is.

Mivel a svéd élvonal a francia, a német és az angol bajnokság mögött a negyedik helyen áll az UEFA rangsorában, megelőzve például a spanyol, az olasz vagy a holland pontvadászatot, így Európa negyedik legerősebb bajnokságaként két fix helye van a női Bajnokok Ligája főtábláján. Ez azt is jelenti, hogy a csapat ott lesz a főtáblán a BL 2020/21-es idényében, így akár Csiki Anna is pályára léphet majd a legrangosabb európai sorozatban!

A fiatal magyar tehetségnek olyan csapattársai lesznek Göteborgban, mint az Európa-bajnok és vb-ezüstérmes, 123-szoros holland válogatott kapus, Loes Geurts, a vb-harmadik svéd válogatottban kerettag hálóőr Jennifer Falk, a szintén svéd válogatott Emma Kullberg, Emma Berglund, Julia Roddar, Elin Rubensson, Julia Zigiotti Olme, Filippa Angeldal, Stina Blackstenius és Pauline Hammarlund, a finn válogatott Emma Koivisto és Natalia Kuikka, vagy a norvég válogatott Vilde Böe Risa.

Csiki Annának köszönjük a Ferencvárosért tett szolgálatait, pályafutásához pedig további sok sikert kívánunk!

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin