2019. október 5.
U17, U19: gólzáporos győzelmekkel irány az elitkör!
Újabb Fradi-gólokkal nyert 10-0-ra illetve 6-1-re a magyar U17-es és U19-es női válogatott – továbbjutottak!

A magyar U17-es és U19-es válogatott is Európa-bajnoki selejtezőket vív a héten. Amint arról korábban beszámoltunk, Schumi Dorottya hazai pályán szereplő válogatottja, valamint Turtóczki Sándor Törökországban szereplő együttese is megnyerte a négycsapatos selejtező első mérkőzését, így szombaton mindkét korosztályos csapat az elitkörbe jutásért lépett pályára, hiszen a csoportokból az első két helyezett biztosan továbbjut. Ráadásul mindkét együttesben számos ferencvárosi játékos volt érdekelt, sőt, két-két fradista gólt is ünnepelhettünk az első körben.

Az U17-es válogatott második mérkőzését Szombathelyen Kazahsztán ellen játszotta, és miután az első fordulóban 7-0-ra nyert Bulgária ellen, pontazonossággal a csoport második helyéről várta a mai napot, hiszen a lengyel válogatott 10-0-ra verte az első körben a kazahokat. A Ferencváros kerettagjai közül a bolgároknak kétszer is beköszönő Mészáros Cecília ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyet, míg Antalicz Alexandra és Kocsis Alíz csereként álltak be, Németh Diána pedig ezúttal a kispadon töltötte a mérkőzést. A magyar együttes egy másodpercig sem hagyott kérdést afelől, hogy magabiztos győzelemre készül, és Pápai Emőke révén már a negyedik percben vezetést is szerzett, ezt az előnyt pedig szűk két perccel később megduplázta. Csapatunk 6-0-s előnnyel mehetett szünetre, Mészáros Cecília szerezte a negyedik gólt egy gyönyörű, 20 méteres lövésből. Mészáros a második félidőben is betalált, egy újabb távoli lövésből szerezte a magyarok nyolcadik gólját. A végeredmény elsöprő, 10-0-s győzelem lett, amellyel eldőlt, hogy a magyar U17-es válogatott függetlenül a lengyel-bolgár meccs végeredményétől, és a lengyelek elleni zárómérkőzéstől biztosan ott lesz az Eb-selejtező tavaszi elitkörében!

A házigazda Törökország elleni, Pusztai Sára-duplával kiharcolt nyitó győzelem után hasonló terve volt a magyar U19-es válogatottnak is, amely a selejtező minitorna második körében Koszovóval találkozott. A kezdőcsapatban a ferencvárosi kerettagok közül ezúttal a kapus Böröcz Bettina, valamint Ott Eszter, Buzás Kata, Róth Rebeka, Czellér Dorottya, és a csapatkapitányi karszalagot ezúttal is viselő Pusztai Sára kaptak helyet, Papp Luca csereként állt be, míg Terestyényi Anna, Nagy Virág és Győrik Alexandra a kispadról figyelték a találkozót. Hidegzuhannyal indult a mérkőzés, az első körben Dániától 8-0-s vereséget szenvedő koszovóiak ugyanis a 19. percben megszerezték a vezetést. A magyarok azonban nem jöttek zavarba a váratlan fordulattól, és két perccel később az ezúttal is kapitányhoz méltóan játszó Pusztai révén egyenlítettek. Sőt, a 24. percben már a mieinknél volt az előny. A koszovói válogatott a második félidőre elfáradt, ezt a játékrészt 4-0-ra nyerték a magyarok, így a mérkőzésen összességében 6-1 arányban kerekedtek felül, Pusztai Sára a második félidőben is betalált. Ezzel a Dánia elleni harmadik meccstől függetlenül az U19-es együttes is továbbjutott az elitkörbe!

(Fotó: mlsz.hu)

Női labdarúgás, Eb-selejtező minitorna, 2. mérkőzés:
U17 (Szombathely): Magyarország – Kazahsztán 10-0
U19 (Törökország): Magyarország – Koszovó 6-1

Mindkét korosztályos együttes a záró forduló eredményétől függetlenül továbbjutott az elitkörbe.

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin