2020. január 16.
Újabb érkező: kiváló felépítésű támadót igazoltunk!
Női labdarúgócsapatunk szerződést kötött a kanadai válogatott támadóval, Nkem Ezurikével.

Női labdarúgócsapatunk nemrég bejelentette, hogy három játékossal, a bosnyák Selma Kapetanoviccsal, a szlovén Kristina Ermannal, valamint Fogl Katalinnal szerződést bontott, így ők a tavasszal már nem szerepelnek a Ferencváros színeiben.

A távozók után itt az első téli érkező is: az FTC-Telekom szerződést kötött a 27 éves kanadai válogatott támadóval, Nkem Ezurikével.

Nkemjika Natalie Ezurike 1992. március 19-én született a Kanada Új-Skócia tartományában található Halifax városában. Szülei Nigériából vándoroltak ki Kanadába. A 180 centiméter magas, 79 kilogrammos, kiváló testfelépítésű támadó hatévesen kezdett futballozni, gyerekkori példaképe az elefántcsontparti klasszis, Didier Drogba volt. Az iskolai csapatok után (középiskolai évei alatt 2008-ban országos bajnok lett a Halifax City SC-vel) az egyetemi bajnokságban kezdte pályafutását 18 évesen a Michigan Wolverines színeiben, ahol három év alatt 49 gólt, valamint az észak-amerikai ligákban szokásos kanadai táblázaton (a gólok és gólpasszok összesítése) 118 pontot szerzett, amivel csúcstartó a csapatnál. Miután diplomát szerzett közgazdaságtanból és nemzetközi tanulmányokból a Michigani Egyetemen, az észak-amerikai női bajnokság (NWSL) 2014-es draftján a nyolcadik helyen választotta ki a Boston Breakers, ahol 23 meccsen 3 gólig jutott. 2016-ban a svéd női élvonalba igazolt, a Vittsjö GIK csapatába. Itt 18 meccsen egyszer volt eredményes, majd egy szezonnal később a Mallbackens IF színeiben 25 meccsen hét gólt szerzett. Legutóbbi klubja az izraeli ASA Tel-Aviv volt.

Szerepelt a kanadai U17-es és U20-as női válogatottban is, előbbivel a CONCACAF-térség korosztályos bajnokságán ezüstérmes lett 2008-ban, míg utóbbival ugyanezen bajnokság U20-as korosztályában 2012-ben bronzérmet szerzett. Többször választották be álomcsapatokba a főiskolai és a felnőtt ligákban is. A kanadai felnőttválogatottban a 2014-es Ciprus Kupán mutatkozott be, amelyen Kanada az ötödik helyen zárt, majd ott volt a 2015-ös Pánamerikai Játékokon is a nemzeti csapatban Torontóban.

"Az ügynököm jól ismeri az európai mezőnyt, rajta keresztül kerültem korábban Svédországba és Izraelbe is. Jó információi voltak a Ferencvárosról, és tudtuk, erős felépítésű támadót keresnek. Magyarországról és Budapestről őszintén szólva nem sokat tudtam, mielőtt idejöttem, úgyhogy biztosan lesz mit tanulnom! De azt tudom, hogy egy hatalmas klubba érkeztem, és nagyon izgalmas, hogy a csapattal a bajnoki címért és a Bajnokok Ligájáért küzdhetek majd!" - nyilatkozta bemutatkozásként Nkem Ezurike.

Név: Nkem (Nkemjika Natalie) Ezurike
Nemzetiség: kanadai
Születési idő, hely: 1992. március 19., Halifax, Új-Skócia, Kanada
Magasság, testsúly: 180 cm, 79 kg
Válogatottság: 5
Korábbi klubok: Michigan Wolverines (amerikai, 2010-2013), Boston Breakers (amerikai, 2014-2015), Vattsjö GIK (svéd, 2016), Mallbackens IF (svéd, 2017), ASA Tel-Aviv (izraeli, 2019)

Cikkajánló

Női focistáink a negyedik helyen zárták a teremtornát

Az FTC második lett a csoportban, de az MTK és az Astra is nyert ellenünk az egyenes kiesés szakaszban.

Változás a keretben: két légiós távozik

Női labdarúgócsapatunk szerződést bontott a szlovén Kristina Ermannal és a bosnyák Selma Kapetanoviccsal.

Dörnyei Balázs értékelte női labdarúgóink évét – VIDEÓ!

A vezetőedző felidézte a kupasiker és a bajnoki cím legszebb pillanatait, és a következő tavaszról is beszélt.

Az FTC labdarúgóját választották meg Az Év Játékosának!

Inna Zlidnist az egyéni díj mellett a 75 válogatottság eléréséért is köszöntötte az Észt Labdarúgó Szövetség.

Megvan, kivel játszunk a Magyar Kupában

Címvédő női labdarúgócsapatunk a Csepellel találkozik a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin