2019. július 17.
Újabb nagy fogás: bosnyák válogatott védőt igazoltunk!
Női futballcsapatunk megszerezte a tavaly BL-negyeddöntős Slavia Praha bosnyák védőjét, Melisa Hasanbegovicot.

Újabb remek igazolással erősített a Bajnokok Ligája selejtezőjére készülő női labdarúgócsapatunk! Az FTC-Telekom mindenben megállapodott a Slavia Prahától érkező 24 éves bosnyák válogatott védővel, Melisa Hasanbegoviccsal, aki már az augusztus 7-13 között Pozsonyban esedékes selejtezőtornán is erősítheti Dörnyei Balázs együttesét.

Melisa Hasanbegovic 1995. április 13-án született. Az SFK Szarajevóban kezdte pályafutását, majd öt év után skandináv kalandba vágott: egy-egy évet töltött egy svéd, illetve egy norvég csapatnál. Innen szerezte meg az előző idényben a cseh Slavia Praha, amellyel többek között az MTK-t kiejtve a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott, majd meg sem állt egészen a negyeddöntőig.

"Nagyon jókat hallottam a Ferencvárosról korábban, két válogatott csapattársam is itt játszik, Marija Aleksic már hosszabb ideje is a Fradit erősíti. Az ő tanácsukra is hallgattam, amikor elfogadtam a csapat ajánlatát, de már korábban is hallottam a klubról, és nagyon izgalmasnak tartom, hogy egy ilyen egyesület játékosa lehetek. Úgy gondolom, nagyon erős csapathoz érkeztem, és nagyon jó körülmények között készülhetünk és játszhatunk. Az is fontos szempont volt, hogy a csapat indul a Bajnokok Ligájában" - kezdte bemutatkozását Melisa Hasanbegovic. Új igazolásunk azt is elmondta, úgy érzi, minden esélye megvan arra a Ferencvárosnak, hogy története során először elérje a Bajnokok Ligája főtábláját.

"Először az SFK-val próbálhattam ki, milyen hangulata van a Bajnokok Ligájának, a Slaviával viszont nem csak a főtáblát sikerült elérni, de egészen a legjobb nyolcig meneteltünk. Fantasztikus élmény volt, ezért is örülök nagyon annak, hogy BL-induló csapatban folytatom. Szerintem minden esélyünk megvan rá, hogy elérjük a főtáblát. Ismerem az ellenfeleinket, és úgy érzem, ha jól jön ki a lépés, megnyerhetjük a csoportunkat. Természetesen emellett a magyar bajnokságban is szeretnék minél jobban szerepelni, bár tudom, hogy éppen az MTK nagyon erős ellenfél."

Dörnyei Balázs elmondta, úgy véli, Hasanbegovic komoly erősítést jelent, és jól mutatja csapatunk presztízsének emelkedését, hogy sikerült leigazolni.

"Melisa az egyik elsőszámú célpontunk volt az átigazolási időszakban. Körülbelül háromhónapos tárgyalási folyamat eredménye, hogy most itt van velünk, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszereznünk. Azt várom tőle, hogy a Bajnokok Ligájában megszerzett magas szintű tapasztalatát kamatoztatni tudjuk az előttünk álló selejtezőben."

Vezetőedzőnk azt is hozzátette, már nem várható változás a Fradi játékoskeretében a nyári időszakban.

"Ezzel számunkra véget ért az átigazolási időszak. Elégedettek lehetünk, nem emlékszem korábban olyan évre, amikor sikerült pontosan azokat a játékosokat megszereznünk, akiket kiszemeltünk előzetesen. Emellett nagyon fontos, hogy a csapat gerince együtt maradt, így elmondható, hogy sikerült a klub által biztosított lehetőségeket maximálisan kihasználnunk. Innentől kezdve rajtunk a sor, bizonyítanunk kell a pozsonyi selejtezőben, hogy valóban sikerült szintet lépnünk."

Melisa Hasanbegovic Kristina Erman, Vágó Fanny, Czellér Dorottya, Selma Kapetanovic, valamint Terestyényi Anna után csapatunk hatodik új nyári szerzeménye.

Cikkajánló

Újabb érkező: kiváló felépítésű támadót igazoltunk!

Női labdarúgócsapatunk szerződést kötött a kanadai válogatott támadóval, Nkem Ezurikével.

Női focistáink a negyedik helyen zárták a teremtornát

Az FTC második lett a csoportban, de az MTK és az Astra is nyert ellenünk az egyenes kiesés szakaszban.

Teremlabdarúgó-kupa 1. nap - A második helyen állunk!

Női labdarúgóink az A csoport második helyén állnak a szigetszentmiklósi teremtornán. Vasárnap folytatás!

Változás a keretben: két légiós távozik

Női labdarúgócsapatunk szerződést bontott a szlovén Kristina Ermannal és a bosnyák Selma Kapetanoviccsal.

Dörnyei Balázs értékelte női labdarúgóink évét – VIDEÓ!

A vezetőedző felidézte a kupasiker és a bajnoki cím legszebb pillanatait, és a következő tavaszról is beszélt.

Az FTC labdarúgóját választották meg Az Év Játékosának!

Inna Zlidnist az egyéni díj mellett a 75 válogatottság eléréséért is köszöntötte az Észt Labdarúgó Szövetség.

Teremtornán veszünk részt januárban!

Az Astrával, az ETO-val és a MLE-R-Busszal játszunk egy csoportban.

Győzelmével női csapatunk az élen telelhet

2-1-re nyertünk az Astra ellen, így biztos, hogy a tavaszi idényt az első helyről kezdhetjük meg.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most