2023. szeptember 6.
Vereség a női BL selejtezőjében
Női labdarúgócsapatunk büntetők után kapott ki a Kyriat ellen.

Az intenzív nyári felkészülés és az első hazai tétmeccsek után bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk megkezdte szereplését a Bajnokok Ligája-selejtező négyes tornáján Romániában, Gyulafehérváron. Szeptember 6-án, szerdán az izraeli Kyriat Gat SC volt az első ellenfelünk. A másik ágon az Universitatea Cluj és a Spartak Myjava csapott össze. A két párharc győztesei vívják meg a minitorna továbbjutást jelentő döntőjét szombaton, míg a vesztesekre a helyosztó vár. A mieink a Kostics – Ott, Csigi, Németh D. – Papp L., Fenyvesi, Csányi – Pusztai, Vágó, Szabó V. – Garcia kezdővel léptek pályára. A szép számmal kilátogató Fradi-szurkolók hazai pályához hasonló hangulatot teremtettek a stadionban.

I. félidő

Az első lövés az izraelieké volt, ám Workou kísérlete nem volt veszélyes a kapunkra. Egy ígéretes kontrával válaszoltak a mieink, ám a labda végül nem jutott el a középen üresen érkező Garciához. A 13. percben Garcia ugratta ki remekül Csányit, aki két védő szorításában a földre került, kiváló helyről kaptunk szabadrúgást a kaputól nagyjából 22 méterre. Vágó Fanny állt a labda mögé, aki hajszálpontos lövésével megszerezte a vezetést (1-0).

Szinte rögtön jöhetett volna a következő Fradi-gól, ám Vágó lecsúszott beadása a kapu fölé hullott. Vezetésünk nem tartott sokáig, a 19 percben egy beadás során teljesen egyedül hagytuk Dany Helenát, aki közvetlen közelről fejelhetett a kiszolgáltatott Kostics kapujába (1-1). Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék, a csapatok ritkán jutottak el az ellenfél kapujáig. A nagyjából 200 fős Fradi-közönségen semmi nem múlt, folyamatosan buzdították a lányokat a drukkereink. A szünethez közeledve kezdték átvenni az irányítást az izraeliek, hátul többször volt szükség egy-egy jól közbenyúló blokkra az utolsó passzaiknál. Újabb gól nem esett, így 1-1-es állásnál vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

Csigi Eszter fejese nyitotta a második játékrészt, ám védőnk nem volt kellően pontos. Ezt követően több szép támadást vezettünk, ám az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Az 51. percben egy emberként ugrott fel a közönség a második Fradi-gólnál, ám lendült a partjelző zászlaja. Nem sokkal később ismét ígéretes szabadrúgáshoz jutottunk, illetve emberelőnybe kerültünk, miután Bruniera Arruba utolsó emberként szabálytalankdoott. A kaputól mintegy 21 méterre letett labda mögé ezúttal is Vágó állt oda, de most a sorfalban elakadt a lövése. Csányi pár percel később szintén csupán centikkel tévedett. Lövése után Pappot Nadja Stanovic váltotta. Garcia fejesét sokan már bent látták, ám Drinkwater valahogy még a gólvonal előtt megfogta a labdát. 

Kettő cserével igyekeztünk új lendületet hozni a játékunkba. Garciát Vivian Konadu Adjei, míg Szabó Viktóriát Nagy Viktória váltotta. A hajrában Pusztai egyéni akciója után Vágó járt közel a gólhoz, nem sok hiányzott, hogy elérje az indítást a kapu előtt. A ráadásban Adjei centerezését a kapus előbb érte el, de ehhez sem kellett volna sok. A 97. percben egy utolsó esélyt kaptunk, hogy a rendes játékidőben megnyerjük a meccset. 23 méterről lőhettünk szabadot, Vágó kísérlete azonban Drinkwaternél kötött ki. Nem tudtunk emberelőnyben újabb gólt szerezni, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

Hosszabbítás

Stanovic próbálkozott távolról, de nem volt erős a lövés. A másik oldalon egy gyenge fejes kerülte el a kapunkat. A következő percek rólunk szóltak, több szép akciót is vezettünk, de a befejezésbe mindig hiba csúszott. A fordulás után a 109. percben egymás után három szögletet is elvégezhettünk, de megint nem tudtuk a kapuba juttatni a labdát. Végül a 106. percben megtört a jég, és Németh Diána fejesével újra előnybe kerültünk (2-1). Egy perccel később Abubea góljával ismét egyenlített a Kyriat (2-2). A hosszabbításban nem született döntés, így tizenegyesek következtek.

Büntetőpárbaj

A mieink részéről Csigi Eszter kezdett, de hibázott, majd az izraeliek belőtték a maguk büntetőjét. Másodikként Vágó Fanny állt oda, védett a kapus, míg a Kyriat másodszor is betalált. Harmadikként Németh Diána a jobb alsóba lőtt, az izraeliek harmadik büntetőjüket is értékesítették. A negyedik körben Sztanovics hibázott, így az izraeli csapat győzött.

Vereségünkkel eldőlt, hogy a helyosztón leszünk érdekeltek szombaton a Universitatea Cluj és a Spartak Myjava párharc vesztese ellen magyar idő szerint 10.00-tól.

Frissítés: A másik ágon a román csapat 6-2-re nyert, így a mieink a Spartak Myjava ellen lépnek pályára szombaton.

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 1. kör, 1. mérkőzés
Cetate Stadion, Gyulafehérvár, Románia

FTC-Telekom – Kyriat Gat SC 1-1 (1-1) - h.u. 2-2, büntetők: 1-3

FTC-Telekom: Kostics – Ott, Csigi, Németh D. – Papp L. (Stanovic, 65.), Fenyvesi, Csányi – Pusztai, Vágó, Szabó V. (Nagy V., 77.) – Garcia (Adjei, 77.)
Játékos-edző: Vágó Fanny

Kyriat Gat SC: Drinkwater – Edri, Bruniera Arruba, Alkisi, Plaskievics – Sofer, Adubea, Sandrinha, Beard (Biru, 97.), Workou (Zecharia, 62.) – Dany Helena

Sárga lap: Papp L. (27.), Garcia (45.) Csigi (69.), Stanovic (85.), Adjei (90+1.), illetve Alkisi (13.), Sandrinha (27), Biru (106.)

Piros lap: Bruniera Arruba (60.)

Gólok: Vágó (14.), Németh D. (112.), illetve Helena (19.), Adubea (114.)

Cikkajánló

Gólzápor az ETO ellen

Női labdarúgócsapatunk 8-0-s győzelmet aratott a Simple Női Liga 20. fordulójában.

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin