2020. július 9.
Világsztárok oldalán lett bajnok a Fradi új kapusa
Az FTC új igazolása megnyerte a világ egyik legjobb bajnokságát, de a BL-ben a Fradival debütálhat – INTERJÚ!

A 75-szörös portugál válogatott Vanessa Marques érkezése után, az FTC-Telekom női labdarúgócsapata nemrég bejelentette, hogy a kanadai-svéd kettős állampolgárságú Chandra Bednar személyében rutinos játékost igazolt. A 29 éves kapus Svédországból érkezett, ahol világsztárokkal futballozott együtt, ráadásul bajnok is lett, ugyanakkor várva várt tervét most itt, a Ferencvárosnál tudja megvalósítani.

- Nagy szó, ha valaki a világ egyik legerősebb bajnokságából a Ferencvároshoz szerződik. Nálad hogyan került képbe a Fradi?
- Őszintén szólva, az volt a célom, hogy egy olyan klubban folytassam a pályafutásomat, amely a következő szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelhet. A Fradinál pedig remek feltételeket és lehetőséget kínáltak a vezetők az álmom megvalósítására. Csupa jót hallottam az FTC-ről, nagyon örülök, hogy itt lehetek és izgatottan várom a bemutatkozásomat.

- Mennyit tudsz a ferencvárosi labdarúgásról?
- Természetesen utánakerestem a csapatnak és jó volt látni, hogy Magyarország legsikeresebb és legnagyobb klubjához szerződtem. Ez már önmagában izgalmasnak ígérkezik. Azt már tudom, hogy mindkét csapat kiválóan zárta az előző szezont, hiszen a férfiak ismét bajnokok lettek, a nők pedig a csonka szezon ellenére megnyerték a BL-kvalifikációs párharcot. Az is ígéretes, hogy mind a férfi és mind a női csapat sok játékost ad a különböző válogatottakba. Kiváló körülmények és lehetőségek biztosítják itt a profi munkát, csodás a stadion, szóval jó döntést hoztam.

- Hogyan képzeljük el Chandra Bednart a pályán?
- Nem túlzás, ha azt állítom, hogy az egyik erősségem, az egy az egy elleni szituációk. Jók a reakcióképességeim és a levegőben is határozott vagyok. Remélem, hogy nagy segítségére lehetek a csapatnak a rutinommal és a tudásommal.

- Négy éve a Linköpinggel svéd bajnokságot nyertél, de nem szerepeltél végül a Bajnokok Ligájában, mert eligazoltál. Milyen volt az a néhány svédországi év?
- Csodálatos időszakot töltöttem ott el és azért is volt számomra fontos állomás a Linköping, mert ott írtam alá pályafutásom első profi szerződését. Remek csapatunk volt olyan sztárokkal, mint a több mint százszoros dán válogatott Pernille Harder, az azóta már a német sztárcsapatot, a Wolfsburgot erősítő portugál klasszis, Cláudia Neto, vagy éppen a már Chelsea-t erősítő két svéd játékosa, Magdalena Eriksson és Jonna Andersson. Kiválóan futballoztunk, domináltunk a bajnokságban, amelyet végül megnyertünk. Nagyon boldog vagyok, hogy aktív részese voltam az akkori sikereknek.

- Mit vársz a következő szezontól?
- Egyértelmű, hogy a Bajnokok Ligájában való szereplés kiemelkedő lehet az egész idényt nézve, de fontos, hogy a magyar mezőnyben is jók legyünk. Azt gondolom, hogy képesek vagyunk bajnokságot és kupát nyerni. Biztosan érkeznek még új, minőségi futballisták, akikkel kiegészülve elérhetjük a nagy sikereket. Az egyéni céljaim között pedig most a legfontosabb, hogy gyorsan beilleszkedjem a csapatba és alapemberré válljak.

Molnár Péter

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin