2021. május 5.
Zsinórban hatodszor is kupagyőztes a Ferencváros!
Női labdarúgóink saját rekordjukat döntötték meg és az örökrangsor élére álltak a győztes kupadöntővel.

Ha női labdarúgó Magyar Kupa-döntő, akkor esős időjárás… Így volt ez 2017-ben, az ETO FC Győr 6-0-s legyőzésekor, és 2018-ban, a DVTK elleni siker idején is, és hiába a ragyogó napsütésben zajló bemelegítés, a mostani, 2021-es finálét sem úsztuk meg egy rövid zuhé és a hozzá párosuló felhős, hideg idő nélkül. Ilyen körülmények között készült az FTC-Telekom együttese arra, hogy 2019-es sikere után megvédje címét (a kupa 2020-as kiírását a koronavírus-járvány miatt nem fejezték be és végül nem hirdettek győztest), és zsinórban a hatodik alkalommal hódítsa el a Magyar Kupát. Ezzel nem csak saját rekordját adhatta át a múltnak a Fradi a sorozatban megnyert címek tekintetében, de egyedül állhatott az örökrangsor élére, maga mögé utasítva az öt kupasikert számláló László Kórház SC-t.

A csapatok bevonulása és a magyar nemzeti Himnusz, valamint a korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány, Markó Edina hivatalos búcsúztatása után nem csak az időjárás okozta hangulat tette drámaivá a mérkőzéskezdést: egy előrevágott labdánál ugyanis a ferencváros kanadai kapusa, Chandra Bednar valamint a visszafutó Inna Zlidnis nem értették meg egymást, így utóbbi lábáról rendkívül szerencsétlen módon senkitől sem zavartatva a kapunkba került a labda, így már kevesebb mint két perc elteltével vezetéshez jutott az Astra… (1-0) Az ezt követő percekben a csapatunkhoz hasonlóan hatodik kupagyőzelmére készülő (rajta kívül Fenyvesi Evelin és Mosdóczi Evelin mondhatta még magát ötszörös győztesnek a döntő előtt) észt védőnkön látszott, hogy extra motivációval próbálja javítani a hibát, ahogy csapatunk is azonnal felpörgött a hidegzuhany után. Ennek hamar, már a 8. percben meglett az eredménye, amikor Fenyvesi Evelin került lövőhelyzetbe, és nem is hibázta el a lehetőséget, szép góllal egyenlített. (1-1) Maradtunk támadásban, sőt, két akciót leszámítva lényegében az egész első félidő hátralévő részében az Astra térfelén tartottuk a játékot. A 10. és a 11. percben a tizenhatos két különböző oldaláról végzett el két veszélyes szabadrúgást Vanessa Marques, ám mindkét alkalommal felszbadítottak az ellenfél védői. Egy perccel később viszont már nem volt kegyelem, portugál középpályásunknak pedig összejött a gólpassz, az ő szögletéből fejelt ugyanis a berobbanó Melisa Hasanbegovic a hálóba, hamar megfordítottuk a meccset! (1-2) A 17. percben jött az említett két Astra-akció egyike, Szakonyi Emese jutott lövéshez jobbról 16 méterről, ám a próbálkozás jócskán elkerülte a kaput. Érett az újabb gólunk, de előbb Inna Zlidnis pontrúgás utáni fejese ment mellé, majd Betsy Brandon szabadrúgása után szabadítottak fel a vendégek. A 31. percben Cameron keveredett helyzetbe a 16-oson belül, de ezúttal is zárt a védelem. Egy perccel később jött a második Astra-lehetőség, Sipos Lilla iramodott meg egy előrevágott labdával a bal szélen, majd a lapos beadást választotta, amire nem érkezett társ. Két perccel a félidő vége előtt még adódott előttünk egy lehetőség, Vágó Fanny fordult kapura a rá jellemző mozdulattal, ám a jobb alsó felé tartó labdát Farkas szép mozdulattal tornázta szögletre. A játékrészt a Cameron elleni szabálytalanság után beadott szabadrúgásból kissé mellé fejelő Nagy Virág mozdulata zárta.

Fotó: Szilágyi Anna/fradi.huAz első félidőben nem, a szünet után viszont már három perc alatt góllá érett a mieink nyomása. Egy jobb oldali beadás után az Astra kapujának előterében pattogott a labda, Vágó jutott lövéshez, előbb Farkas védett, majd a kipattanó utáni ismétlést Sipos Lilla próbálta kivágni, végül az ő lábáról jutott némi „flipperezést” követően a hálóba a labda, kettővel vezettünk! (1-3) Továbbra is a Fradi dominált a második félidőben a nagyobb előny birtokában is, ez pedig a 61. percben ismét góllá érett, Nagy Virág beadását Betsy Brandon fejelte közelről a kapuba. (1-4) A 71. percben közel jártunk az ötödikhez, az időközben beálló Szabó Viktória bal oldali beadása után a lövésnél a lécen csattant a labda, ám a 85. percben megszületett az a bizonyos találat, ezúttal Vágó Fanny már „tisztán” talált a kapuba. (1-5)

Az FTC-Telekom 5-1-es győzelmével 2021-ben is elhódította az Országos Női Magyar Kupát. A Ferencváros ezzel saját rekordját megdöntve zsinórban hatodszor hódította el a trófeát, az örökrangsorban pedig megelőzte az öt sikerig jutó László Kórház SC-t.

Női labdarúgás, Országos Női Magyar Kupa, döntő
Új Hidegkuti Nándor Stadion
Astra-ALEF HFC-Üllő - FTC-Telekom 1-5 (1-2)
Astra-ALEF HFC-Üllő:
 Farkas K. – Rozmis, Véninger, Csizi (Nádudvari A., 85.), Vidovenyecz (Király, 68.) – Vidács – Gelb (Nádudvari A., 85.), Erdész, Vicsek – Szakonyi (Dikanová, 63.), Sipos. Vezetőedző: Szász Ferenc. 
FTC-Telekom: Bednar – Rőhberg, Hasanbegovic, Zlidnis (Mosdóczi, 46.) – Nagy Virág (Szabó V., 61.), Fenyvesi, Brandon, Marques (Czellér, 74.), Papp L. (Pusztai, 46.) – Vágó, Cameron (Siklér, 74.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
Gólszerzők: Zlidnis (2. - öngól), illetve Fenyvesi (8.), Hasanbegovic (12.), Sipos (48. - öngól), Brandon (61.), Vágó (85.)
Sárga lap: Erdész (10.), Csizi (43.)

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin