2021. szeptember 12.
Gólzáporos mérkőzéseken vertük az ETO-t
A Ferencváros női akadémistái ezúttal is elhozták a három pontot minden korosztályban.


Egy remekül sikerült hazai bajnoki után az U15-ös együttesünk idegenben, az ETO FC Győr vendégeként lépett pályára vasárnap délelőtt a Leány Országos bajnokság 3.fordulójában. Csapatunk nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, már az első percben vezetést szerzett Gégény Petra révén, aki a negyedik percben szintén betalált az ETO kapujába, és kettőre növelte előnyünket. Nem kellett sokáig várni a harmadik gólra sem, Czenter Dóra 16 méterről lőtte ki a bal felső sarkot. A mérkőzés 25. percében Kovács Petra higgadtan gurította be a labdát a kapuba, így már néggyel vezettünk.

Gyorsan érkezett a szépítő találat, a 26. percben az ellenfél kíméletlenül kihasznált egy védelmi hibát. A 39. percben Hanász Vanda remek labdaszerzése után Czenter Dóra indításából Gégény Petra lőtt a kapuba. A remekül futballozó csapat megszerezte hatodik gólját is, Gégény Petra játszotta ki az ETO kapusát negyedszerre is. A végeredményt végül Farkas Panna állította be, aki egy kiharcolt tizenegyest váltott gólra. Magabiztos játékkal, és fantasztikus csapategységgel 7-1-re győztünk.

- A mérkőzés előtt azt hittük, hogy sok nehézségünk van. A gyerekek ma bebizonyították, hogy már most igazi sportemberként tudnak pályára lépni. Játékban és karakterben is maximumot nyújtottak, végig nyomás alatt tartották az ellenfelet, fegyelmezetten és élvezettel futballoztak. Öröm látni a mérkőzéseken, amit hétközben gyakorolunk az edzéseken. Szívből gratulálok a lányoknak, a hiányzóinknak pedig jobbulást kívánok - nyilatkozta csapatunk vezetőedzője, Szanyi Marcsi a lefújás után.

U17-es csapatunk a múlt heti hazai Puskás Akadémia elleni győzelem után ezúttal idegenben, Győrben lépett pályára a bajnokság 3. fordulójában vasárnap 11 órától. Jól indult a mérkőzés lányaink számára, ugyanis a 14. percben Vincze Borbála gólja révén magukhoz is ragadták a vezetést. Ezután gyorsan jött a következő találat, a 26. percben Ezer Anna talált be a győriek kapujába. A 36. percben aztán az ETO-nak sikerült bevennie a kapunkat, és 1-2-re módosítani az eredményt.

A játékrész második felében Túróczy Anna tudott duplázni, a 31. és a 45. percben is eredményes tudott lenni, így a szünetre 1-4-es állással vonultunk az öltőzőbe. Előnyünk tudatában is labdabiztos játékot mutattunk a szünet után, és a meccs utolsó pillanatáig dominálni tudtunk a pályán. A második félidőben a győzelem egy pillanatra sem forgott veszélyben, a játékrész mindkét gólját Kükedi Laura szerezte meg, aki az 51. és a 76. percben is gólt tudott lőni. 

- Jó körülmények között játszottunk egy szimpatikus csapat ellen. A füves pályát szokniuk kellett a játékosoknak, ezért az első 15 perc ismerkedéssel telt. A körülményekkel való megbarátkozás után végig dominálni tudtunk a mérkőzésen és szépen játszottunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, kezdem látni a sok munka eredményét, amit beletettünk az edzésekbe. A célunk az, hogy ezt a megkezdett munkát folytatni tudjuk és a lányok még jobban fejlődni tudjanak - mondta Berla Attila vezetőedző a mérkőzés után.

A következő fordulóban U17-es csapatunk az Illés Akadémiát látja vendégül szombaton 11 órától a Kocsis Sándor Sportközpontban, míg az U15-ös lányok 13 órától lépnek pályára szintén hazai környezetben.

Leány Országos bajnokság
3. forduló

U15
ETO FC Győr - Ferencvárosi TC  1-7 (1-5)
FTC: Matyi Krisztina, Hanász Vanda, Gégény Petra, Bozsik Frida, Csizmadia Jázmin, Czenter Dóra, Kovács Petra, Egyed Kata, Farkas Panna, Barkász Hanna Jázmin, Szikszai Lilla Csenge
Cserék: Tóth Adél
Gólszerzők: Gégény Petra (4), Czenter Dóra, Kovács Petra, Farkas Panna

U17
ETO FC Győr - Ferencvárosi TC 1-6 (1-4)
FTC:  Ascher Dóra, Túróczy Anna Mária, Horváth Zóra, Nyul Petra Alexandra, Kern Fanni, Vincze Borbála Dóra, Murár Viktória Fanni, Czakó Zoé Patrícia, Ezer Anna, Baranyi Bianka, Nyiri Luca
Cserék: Kogyila Kata, Anderlik Viktória Róza, Bíró Csilla Anna, Kükedi Laura
Gólszerzők: Vincze Borbála Dóra, Ezer Anna, Túróczy Anna Mária (2), Kükedi Laura (2)

Cikkajánló

U19-es csapatunk egy ponttal távozott Szombathelyről

Nem bírt egymással a két zöld-fehér együttes.

6 pontot szereztünk a szombati meccsnapon

Fölényes győzelmeket hozott a Leány Országos Bajnokság 4. fordulója az U15-ös és U17-es csapatunk számára.

Németh Diána gólja is kellett a lengyelek elleni x-hez

A magyar női U19-es válogatott 2-2-es döntetlent játszott a Lengyelország elleni edzőmeccsen.

Sportszülői Mentorprogram 1. rész - Lázár Pál

Lázár Pál, a női akadémiai Elit Program vezetőjének gondolatai a program tematikájáról.

U19-es csapatunk ismét hátrányból tudott fordítani

Jó meccset játszottunk a Győrrel - értékelt leánycsapatunk vezetőedzője, Szeitl Szilvia.

Fölényes győzelmek a Puskás Akadémia ellen

A Ferencváros női akadémistái mindhárom korosztályban győzelemmel indították az idei bajnoki szezont.

„A sport mindig is az életem fontos része volt”

Halas Eszter sportdietetikussal beszélgettünk.

„A fő szempont, hogy ne sérüljenek a játékosok”

Szabó András élettani és sporttudományos csoportvezetőként dolgozik női futballistáink mellett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most