2021. szeptember 5.
Fölényes győzelmek a Puskás Akadémia ellen
A Ferencváros női akadémistái mindhárom korosztályban győzelemmel indították az idei bajnoki szezont.

A hétvégén megkezdődtek a női utánpótlás labdarúgó bajnokságok küzdelmei is. Az FTC három korosztályban mérkőzött meg a Puskás Akadémia csapataival a 2. fordulóban. Az első forduló mérkőzéseit elhalasztották.

U19-es csapatunk idegenben kezdte a bajnokságot a Felcsút otthonában. A hazai pályán játszó Puskás Akadémia egy gyors találattal nyitotta a mérkőzést, már a harmadik percben egygólos hátrányból kellett futballoznunk. Tóth Mercédesz és Szijártó Eszter góljával még a félidő vége előtt átvettük a vezetést. A második játékrészben is számos helyzetet tudtunk kialakítani, bár gólra nem tudtuk váltani azokat. A győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben, a mieink végig dominálták a meccset.

Jól kezdtük a mérkőzést, próbáltunk nyomást helyezni az ellenfélre, de egy rosszul védekezett kontra után megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia. Szerencsére a lányok nem estek össze, folytatták a játékot, és érezték, hogy van keresnivalójuk a mérkőzésen, mert sok helyzetet dolgoztunk ki. Be is érett, az egyik lehetőséget gólra váltottuk, Tóth Merci bombájával 1-1 lett az eredmény. Majd egy pontrúgásból megszereztük a vezetést is Szijártó Eszti révén, aki Czakó Zoé oldalról beadott szabadrúgását magabiztosan fejelte a kapuba. Nagyon büszke vagyok a lányokra, szuper teljesítményt nyújtottak a mai napon, innen fogunk tovább dolgozni. Sajnos volt egy szomorú esemény is a pályán, az ellenfél edzője nem volt hajlandó a kézfogásra a meccs után, ez nem volt sportszerű viselkedés. Remélem a jövőben nem ilyen példát látnak a lányok tőlük” – mondta a csapat vezetőedzője, Szeitl Szilvia.

U17-es csapatunk is a Puskás Akadémiával játszott, de hazai pályán. Nem kezdődött jól a mérkőzés csapatunk számára, már a második percben hátrányba kerültünk. A 32. percben már kettővel vezetett az ellenfél, de a lányok végül hátrányból 5-3-as győzelmet arattak. Horváth Zóra és Ezer Anna is kétszer vette be a Puskás kapuját, Murár Viktória pedig egy góllal járult hozzá a sikerhez.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy két gólos hátrányból fel tudtak állni és megfordították a mérkőzést. Az első 25 perc megilletődése után a játékosok a játékban is azt hozták, amit a meccs előtt megbeszéltünk dominálni tudtak és viszont láttam a pályán azokat a játékelemeket, amiket hétről hétre gyakorolunk” – értékelte a meccset Berla Attila.

Az U15-ösök között is az FTC a Puskás Akadémiát fogadta a Kocsis Sándor Sportközpontban a bajnokság 2. fordulójában. Döcögősen indult a meccs a lányok számára, kevés helyzettel és két gólos hátránnyal vonultak az öltőzőbe a szünetben. A második félidő nem várt meglepetést hozott, hiszen csapatunk még hétszer vette be az ellenfél kapuját. Gégény Petra elképesztő teljesítményt nyújtva öt találattal lett a meccs embere.

„Ebben a korosztályban még nem az eredmény a cél, az csak eszköz, a játék következménye. Örülök, hogy a lányok nagyon fegyelmezettek voltak védekezésben és kreatívak támadásban. A mérkőzés kulcsa az együttműködés volt. Gratulálok a csapatnak” – mondta a mérkőzés után Szanyi Marcsi edző.

U19
Puskás Akadémia FC–FTC 1-2 (1-2)
FTC: Horváth Katalin, Kovács Laura, Balogh Zsófia, Turza Melitta, Czakó Zoé Patrícia, László Henrietta, Szijártó Eszter, Fehértói Dorina, Békés Dominika, Orosz Eszter, Tóth Mercédesz.
Csere: Szőke Flóra Fruzsina, Hevesi Júlia Rebeka, Barta Viktória Szilvia, Pozsár Csenge.
Gólszerzők: Tóth Mercédesz, Szijártó Eszter

U17
FTC–Puskás Akadémia FC 5-3 (2-2)
FTC: Ascher Dóra, Ezer Anna, Túróczy Anna Mária, Bozsik Linett, Horváth Zóra, Nyúl Petra Alexandra, Kern Fanni, Vincze Borbála Dóra, Murár Viktória Fanni, Szabo Virginia Elizabet, Baranyi Bianka.
Csere: Anderlik Viktória Róza, Biró Csilla Anna, Kükedi Laura, Nyiri Luca
Gólszerzők: Horváth Zóra (2), Ezer Anna (2), Murár Viktória Fanni

U15
FTC–Puskás Akadémia FC 8-3 (1-3)
FTC: Nagy Dina, Hanász Vanda, Gégény Petra, Bozsik Frida, Csizmadia Jázmin, Czenter Dóra, Kovács Petra, Egyed Kata, Matyi Krisztina, Farkas Panna, Gágyor Zille.
Csere: Kovács Zsófia, Szabó Nóra Éva, Tóth Adél, Barkász Hanna Jázmin
Gólszerzők: Gégény Petra (5), Czenter Dóra (2), Kovács Petra

Cikkajánló

Németh Diána gólja is kellett a lengyelek elleni x-hez

A magyar női U19-es válogatott 2-2-es döntetlent játszott a Lengyelország elleni edzőmeccsen.

Sportszülői Mentorprogram 1. rész - Lázár Pál

Lázár Pál, a női akadémiai Elit Program vezetőjének gondolatai a program tematikájáról.

Gólzáporos mérkőzéseken vertük az ETO-t

A Ferencváros női akadémistái ezúttal is elhozták a három pontot minden korosztályban.

U19-es csapatunk ismét hátrányból tudott fordítani

Jó meccset játszottunk a Győrrel - értékelt leánycsapatunk vezetőedzője, Szeitl Szilvia.

„A sport mindig is az életem fontos része volt”

Halas Eszter sportdietetikussal beszélgettünk.

„A fő szempont, hogy ne sérüljenek a játékosok”

Szabó András élettani és sporttudományos csoportvezetőként dolgozik női futballistáink mellett.

Új szintre emelné az up-nevelést az FTC akadémiája

Nagyobb intenzitású, magasabb minőségű, nagyobb játékos-létszámot érintő képzés a terv női labdarúgóinknál.

Kiütéses győzelmek sora - női utánpótlás körkép

U19-es, U16-os és U14-es csapatunk mellett a Soroksár is több kiváló eredményt ért el az utóbbi...

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most