2019. október 2.
Két győzelem és egy vereség a hétvége mérlege
U14-es csapatunk rangadót veszített, az U16-osok és az U19-esek folytatták a hibátlan menetelést.

Az elmúlt hétvégén folytatódtak a korosztályos női labdarúgó bajnokságok.

U19
Szent Mihály – FTC 0-9 (0-5)
Gólszerzőink: Papp Luca (2), Róth Rebeka (2), Győrik Alexandra, Mészáros Cecília, Mikó Erika, Németh Diána, Barta Viktória.

Egy hét kihagyást követően újra bajnoki fordulóban volt érdekelt U19-es csapatunk, Vágó Fanny együttese ezúttal Szegedre látogatott. A Fradi a mérkőzés elejétől kezdve szemernyi kétséget sem hagyott afelől, hogy győzni érkezett a Szent Gellért Fórumra, és már a 12. percben megszerezte a vezetést Papp Luca révén. A szünetig ezt még négy találat követte, míg a zöld-fehérek a második félidőben sem vettek vissza a tempóból, így a vége magabiztos, 9-0-s győzelem lett. Papp Luca és Róth Rebeka duplázni tudott.

„Az első perctől kezdve kézben tartottuk a mérkőzést, szerintem senki fejében nem volt kérdés, hogy ezen a napon ki fogja győztesként elhagyni a pályát. A lányok mentalitását emelném ki, nagyon tetszett, ahogyan hozzáálltak a meccshez, bár ezen a szinten ez elvárható mindenkitől, de ettől függetlenül büszke vagyok rájuk, hogy az elejétől a végéig mindenki hajtott és küzdött a több gólos előny ellenére is. Sok csapat hajlamos egy két rúgott gól után néha öncélú és kényelmes játékra, de igazán tetszettek az önzetlen megoldások, hiszen így még több szép akciót és gólt láthattam. Nagyon jól ráéreztek a lányok a szabad területek feltöltésére, ezeket fogjuk tovább csiszolni majd az edzéseken. Minden érintett játékosomnak sok sikert szeretnék kívánni a korosztályos Eb-selejtezőkre és önbizalommal teli játékot!” – értékelt a mérkőzés után Vágó Fanny vezetőedző.

„Egy szabad hétvége után már vártuk, hogy újra mérkőzést játszhassunk. Igyekeztünk az öltőzőben megbeszélteket, illetve az edzésen gyakorolt dolgokat megvalósítani. Akadtak még hibák, de ezeket gyorsan javítottuk és a három pont mellett sok szép gólt tudtunk szerezni” – nyilatkozta a győzelemről Győrik Alexandra csapatkapitány.

U16
FTC – Haladás Viktória 6-2 (3-0)
Gólszerzőink: Kocsis Alíz (3), Szirovicza Réka, Ezer Anna, Molnár Adelina

A három forduló után még hibátlan U16-os együttesünk ezúttal hazai pályán fogadta a szombathelyi Haladás Viktóriát. Németh Júlia vezetőedző az előző héten foglalkoztatni tudta az idén már az U19-es korosztállyal dolgozó, viszont azzal a csapattal szabad hétvégés korábbi játékosait, ők ezúttal viszont ismét egy korosztállyal feljebb álltak helyt. Ez sem szabott azonban gátat az U16-os csapat remek játékának, a Fradi már a harmadik percben vezetést szerzett, sőt, Kocsis Alíz még a félidő végéig mesterhármasig jutott! Ez megalapozta a ferencvárosi győzelmet, igaz, 6-0 után egy picit kiengedett a csapat, így a vége így is magabiztos, 6-2-es Fradi-győzelem lett.

„Aki kilátogatott szombaton délelőtt az FTC Női Labdarúgó Központba, és látta a mérkőzésünket, biztos vagyok benne, hogyha addig még nem látott női labdarúgást, leesett az álla, hogy mire képesek már a 13-15 éves hölgyek is ebben a korosztályban! Gratulálok az ellenfelünknek is! Egy szervezett, jól felépített kis közösség benyomását keltették bennünk, akik ha továbbra is így fejlődnek, sok borsot törhetnek az ellenfelek orra alá. Illetve gratulálok a saját játékosaimnak! Az előző héthez képest előreléptünk a helyzetkihasználásban, és ami külön öröm, hogy négy gólunkat is rögzített játékhelyzet után szereztük. Életveszély volt mindegyik szabadrúgásunk illetve szögletünk, aminek a jövőben még sok hasznát vehetjük. Taktikailag éretten, jó döntéseket hozva, lendületesen játszottunk! A két kapott gólunkért kár, de tanulunk belőle!” – értékelt a találkozót követően Németh Júlia vezetőedző.

„Az első percről mi irányítottuk a játékot, többet birtokoltuk a labdát. Elég korán, már a harmadik percben sikerült megszerezni a vezetést. Egymást követő három gólt is pontrúgásból szereztünk. Az első félidőben nem alakítottunk ki túl sok helyzetet, de a második játékrészben több szép támadást vezettünk, amit a végén góllal fejeztünk be. Összességében egy jó meccset játszottunk. Mindenki jól teljesített. A helyzetkihasználással adódtak gondok, de sikerült jobban összpontosítanunk, mint korábban, és ebben is előreléptünk a meccsen” – nyilatkozta a mesterhármasig jutó Kocsis Alíz.

U14
MTK – FTC 2-1 (1-0)
Gólszerzőnk: Vas Hajna

U14-es együttesünk két nagyarányú győzelemmel a zsebében a korosztály egyik nagy rangadóján lépett pályára az MTK ellen. Bár a Fradi játszott fölényben a találkozó elejétől, a helyzeteket nem sikerült gólra váltani, ezt pedig az ellenfél az első félidő hajrájában egy szerencsés góllal büntette. Ugyan a nagy elánnal játszó Ferencvárosnak a második játékrész végén összejött az egyenlítés, végül a hatalmas lendület és hajtás a győztes gólért lett csapatunk veszte: egy előrevágott labdából induló villámgyors kontrából az MTK megszerezte a győztes gólt.

„Jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteket dolgoztunk ki, amiket sajnos nem tudtunk gólra váltani. A hazai csapat jól állta a sarat és rendre odaértek, vagy mi döntöttünk rosszul. Az első félidő vége felé védő játékosunk hazafejelte a labdát, majd egy kavarodás után megszerezte a vezetést ellenfelünk. A szünetben nagyon paprikás volt a hangulat, kértem a lányokat, hogy nyugodjanak meg, mert ha higgadtak vagyunk, jobb döntéseket hozunk és csak így fogjuk tudni megfordítani a meccset. A második félidő végén tudtunk egyenlíteni Vas Hajna találatával, végre a mezőnyfölény góllá érett. Továbbra is biztattam a lányokat, hogy tartsuk nyomás alatt az MTK-t, és akkor meglesz a vezetés is. Három perc volt a mérkőzésből és hiába nyomtunk, sajnos ilyenkor benne van egy előrevágott labda, ahol a védelmünk elaludt, és a hazaiak szerezték meg a vezetést. A lefújás előtt is volt még egy óriási helyzetünk, de az is kimarad, így az MTK nyerte meg a találkozót. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert végig küzdöttek, harciasak voltak,és játszották a focit,a helyzetkihasználáson kell javítanunk, de megyünk tovább! Jövő héten pénteken a Puskás Akadémia csapatához utazunk, ahol ismét ki-ki meccset játszhatunk!” – értékelt a mérkőzés után Szeitl Szilvia vezetőedző.

Cikkajánló

U16: újabb magabiztos győzelem

U16-os együttesünk a fárasztó út ellenére is biztos győzelmet aratott, és második a tabellán.

Folytatódott a jó szereplés

U19-eseink két, U16-osaink és U14-eseink egy mérkőzést nyertek az elmúlt időszakban.

U14: gólzáporos győzelem

Az elmúlt héten női labdarúgó utánpótlásunk két csapata játszott bajnoki mérkőzést.

U19, U16, U14: újabb remek győzelmek!

Női labdarúgó utánpótlásunk mindhárom korosztályban folytatta sikeres szereplését.

Győzelmek minden korosztályban!

U14-eseink két, U16-osaink és U19-eseink pedig egy bajnokit nyertek az elmúlt időszakban.

Nincs megállás: két korosztály, két győzelem!

U14-es és U16-os női labdarúgócsapatunk is hibátlan a korosztályos bajnokságok idei kiírásában.

Lányaink folytatták a menetelést

U16-os és U19-es női labdarúgócsapatunk is gólfesztivált rendezett a Hatvan csapatai ellen.

Remek szezonkezdet: három korosztály, három győzelem

U14-es, U16-os és U19-es női labdarúgócsapatunk is magabiztos győzelemmel kezdte a 2019/20-as bajnoki idényt.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most