2023. június 5.
Leány U15: veretlenül végeztünk az első helyen
Szanyi Mária és Juhász Viktor csapata 6-1-es győzelmet aratott az Illés Akadémia ellen az utolsó fordulóban.

U15-ös együttesünk utoljára lépett pályára a bajnoki szezon során, a 28. forduló mérkőzését az Illés Akadémia ellen játszották a lányok. Az már biztossá vált, hogy csapatunk megnyerte a bajnoki aranyat, ebben a fordulóban azonban az is eldőlhetett, hogy veretlenül zárja-e a szezont a gárda. Már a kezdősípszó után minden úgy alakult, ahogy azt elterveztük, az első gól a 25. percben érkezett, Perjési Lilla lőtte rá távolról, amit az ellenfél kapusa nem tudott védeni, majd Kovács Petra szögletét Pethe Olivia váltotta gólra, és az utolsó percben megduplázta találatai számát, így a félidőre háromgólos előnnyel mentünk.

A szünet után is maradt a Fradi-nyomás, a sípszó után mindössze nyolc perccel újra szögletből voltunk eredményesek, Árvay Sára értékesítette Kovács Petra beadását. A folytatásban szépített a vendégcsapat, de erre is volt válaszunk, először Karaba Jázmin helyezett a kapuba, majd a 6-1-es végeredményt egy remek egyéni megoldás után Kovács Petra alakította ki a 79. percben.

U15-ös csapatunk veretlenül, 27 győzelemmel, 1 döntetlennel, 82 ponttal, 176 lőtt, és mindössze 7 kapott góllal zárta a 2022/23-as bajnoki szezont.

- Boldogság, szomorúság és fáradtság jellemezte az utolsó bajnokink napját. Egy felnőtt élsportoló számára is megterhelő hét végén játszottuk a 28. mérkőzést a bajnokságban. A lányok szerdán Győrben, korábbról elhalasztott mérkőzés után csütörtökön és pénteken Telkiben háromszor is pályára léptek, hogy a regionális válogatottak megmérettetésében újabb dicsőséget szerezzenek maguknak és a Ferencvárosnak. Így rendkívül fáradtan léptek pályára. Ebből fakadóan a szokottnál lassabban, pontatlanabbul, de a megszokott alázattal és lelkesedéssel játszottak, s rúgtak néhány szemet gyönyörködtető gólt. Már a mérkőzés előtti megbeszélésen látszott a lányokon a szomorúság, hiszen valami, talán eddigi életük egyik legmeghatározóbb szakasza lezárult. Nem csoda, hogy a meccs után többeknél is eltörött a mécses. Ugyanakkor a legerősebb érzés a boldogság, hiszen ezek a gyerekek egytől egyik igazi példaképei lehetnek a kortársaiknak és a kisebbeknek, mert amit ebben a szezonban csináltak, arra nincsenek jelzők. Nincs titkunk. Az elvégzett rengeteg minőségi munkában hiszünk. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy kiváló kollégákkal dolgozhatunk együtt a lányokkal, a lányokért. Mindannyian folyamatosan képzik magukat. Óriási erő a jó családi háttér is. Köszönet jár a szülőknek, hiszen megértették, mi módon lehetnek a legjobb sportszülők, akik valóban jól segítik élsportoló gyerekeiket. S ami talán a XXI. században pótolhatatlan: a valahova való tartozás élménye, ami nekik, nekünk a Fradit jelentheti – értékelt a mérkőzés után Szanyi Mária vezetőedző.

Leány Országos bajnokság, U15, 28. forduló
FTC-Telekom – Illés Akadémia-Viktória 3-0 (6-1)
FTC: Nagy Dina, Hanász Vanda, Sági Panna, Árvay Sára Petra, Kovács Petra, Karaba Jázmin Liliána, Perjési Lilla, Bozsik Frida, Hornyák Bodza, Tóth Adél, Pethe Elisabeth Olivia
Cserék: Szécsi Szabrina Míra, Kuzma Liliána, Mizsei Laura, Jarkovszky Laura, Barkász Hanna Jázmin
Vezetőedző: Szanyi Mária
Gólszerzők: Pethe Elisabeth Olivia (2), Perjési Lilla, Árvay Sára Petra, Karaba Jázmin Liliána, Kovács Petra

Cikkajánló

Női U19: visszavágtunk a skót válogatottnak

A Ferencváros játékosa, Vincze Borbála 60 percnyi játékkal vette ki a részét a 2-1-es győzelemből.

U19: szoros vereség Skóciában

A magyar női U19-es labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Edinburghben.

Leány up: nagy győzelmek a Puskás Akadémia ellen

U15-ös és U17-es csapatunk is győzött a Puskás Akadémia ellen.

Leány up: döntetlenek hétvégéje

U15-ös és U17-es együttesünk is gól nélküli döntetlent játszott idegenben az Illés Akadémia vendégeként.

Leány up: kiütöttük a DVTK-t

U19-es csapatunk hazai pályán, míg az U15-ös és U17-es együttesünk idegenben győzött.

Leány up: remek szezonkezdés

Felnőtt csapatunk után mindhárom akadémia korosztályunk is győzelemmel zárta a hétvégét az MTK ellen.

Leány U19: Készen állunk, jöhet a rajt!

A keretben több változás is történt, illetve a szakmai stáb összetétele is átalakult U19-es együttesünknél.

Leány U17: válogatott meghívók érkeztek

A női U17-es válogatott keretébe három Fradi-játékos került be, további háromra tartalékként számítanak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin