2023. augusztus 16.
Leány U19: Készen állunk, jöhet a rajt!
A keretben több változás is történt, illetve a szakmai stáb összetétele is átalakult U19-es együttesünknél.

Marco Dell'Elce tanítványai júniusban még az U19-es bajnokságban megszerzett ezüstérmet ünnepelték, július közepétől pedig újra a Kocsis Sándor Sportközpontban töltik a mindennapjaikat.

Az új szezonra való felkészülés mindig izgalmas és intenzív időszak a játékosok és a csapat számára, és az is biztossá vált, hogy kemény és kihívásokkal teli hónapok várnak a lányokra.

A keretben több változás is történt, illetve a szakmai stáb összetétele is átalakult, Marco Dell'Elce munkáját a jövőben Franyó Róbert segíti majd.

A csapat vezetőedzőjével beszélgettünk a felkészülés menetrendjéről és az új gárdáról.

- Egy hónapja kezdődött a nyári felkészülés a 2023/24-es versenyszezonra, számomra ez a harmadik év, hogy az U19-es csapattal dolgozom, de ugyanaz a lelkesedés van bennem, mint az első napomon a Ferencvárosban. Büszkén állíthatom, hogy az egész női akadémia minden korosztálya a klub emblémája által közvetve ránk szabott irányelvek szerint dolgozik. Nagy megelégedés, hogy az elmúlt szezonban az U19-es Női Országos Bajnokságban szereplő játékosok közül többen is bekerültek a női első osztályú Soroksár keretébe. Ez nyilván azt is jelenti, hogy a jelenlegi játékoskeret 70%-ban új, vagyis az U17-es korosztályból érkeztek, tehát elengedhetetlen, hogy azonnal jól dolgozzunk, hogy úgy tudjunk versenyezni, ahogyan a klubunk megérdemli. Annak ellenére, hogy a csapat sokkal fiatalabb, mint az előző szezonban, dolgozik és demonstrálja, hogy nem véletlen játszanak a Ferencvárosban. Két fantasztikus év után távozott az asszisztensedzői szerepéből Szeitl Szilvia, akit nem kell senkinek bemutatni. Sok sikert kívánok a Fradi felnőtt csapatában, valamint a felkészüléshez a női Bajnokok Ligája selejtezőjére. Mint mindig, most is szerencsés vagyok, hogy nagyon magas szintű technikai stábra számíthatok, ahol Franyó Róbert a segítőm, Németh Júlia pedig a kapusedző. És itt szeretném kiemelni, hogy labdarúgói pályafutásuk is magas színvonalú volt, mindketten kiváló futballisták voltak, ami nem kis dolog, és még a legjobb utánpótlás szektorokban is nagyon ritka.

A szakmai stáb a felkészülés alatt fontosnak tartotta, hogy olyan edzőmérkőzéseket játsszon a csapat, amelyekből fizikailag és mentálisan is sokat tanulhatnak a lányok.

- Minden nap igyekszünk a lehető legjobb edzéseket garantálni a játékosainknak, nem a játék által megkívánt megoldásokat adva nekik, hanem problémákat, nehézségeket javasolva a csapatnak a megoldásra. Az összes lejátszott barátságos mérkőzésen észrevehető volt, hogyan fejlődik a csapat időről-időre, mindig NB II-es vagy NB I-es felnőtt ellenfelekkel szemben. Az edzőmeccsek mind jól sikerültek, olyan csapatokkal találkoztunk, mint a Nyíregyháza Spartacus FC, az FC Hatvan, az Eger SE, a Csepel FC és végül az NB I-es bajnokságban szereplő DVTK együttese, akik ellen döntetlent játszottunk, félelem nélkül, remek futballt mutattak be a lányok. Várjuk, hogy debütálhassunk a bajnokságban – tette hozzá Marco Dell'Elce.

Cikkajánló

Leány Up: mindhárom csapatunk aranyérmesként zárt

U15-ös, U17-es és U19-es akadémia korosztályunk is megnyerte a Leány Országos Bajnokságot.

Leány U19: Czinege gólja három pontot ért

Marco Dell'Elce és Franyó Róbert együttese 1-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia ellen.

Leány labdarúgó Up: győzelmek hétvégéje

U15-ös lányaink a a PMFC-t, az U17-esek az MTK-t, míg az U19-es csapatunk az Illés Akadémiát győzte le.

Leány U16: újabb válogatott meghívók érkeztek

A magyar női U16-os válogatott UEFA Development Tornán vesz részt május 1-7. között Horvátországban.

Leány U19: fájó vereség az MTK otthonában

U19-es női labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a felsőházi rájátszás 3. fordulójában.

Leány Up: felemás hétvégét zártunk

U19-es csapatunk győzött, U17-es együttesünk vereséget szenvedett, U15-ös lányaink döntetlent játszottak.

Női U19: pont nélkül maradtunk Szombathelyen

A felsőházi rájátszás első fordulójában 3-1-es vereséget szenvedett U19-es női labdarúgócsapatunk.

Leány U16: tizenegy válogatott meghívó érkezett

Április 24-én nemzetközi felkészülési mérkőzést játszik Németország ellen az U16-os nemzeti csapat.
...

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin