2023. augusztus 16.
Leány U19: Készen állunk, jöhet a rajt!
A keretben több változás is történt, illetve a szakmai stáb összetétele is átalakult U19-es együttesünknél.

Marco Dell'Elce tanítványai júniusban még az U19-es bajnokságban megszerzett ezüstérmet ünnepelték, július közepétől pedig újra a Kocsis Sándor Sportközpontban töltik a mindennapjaikat.

Az új szezonra való felkészülés mindig izgalmas és intenzív időszak a játékosok és a csapat számára, és az is biztossá vált, hogy kemény és kihívásokkal teli hónapok várnak a lányokra.

A keretben több változás is történt, illetve a szakmai stáb összetétele is átalakult, Marco Dell'Elce munkáját a jövőben Franyó Róbert segíti majd.

A csapat vezetőedzőjével beszélgettünk a felkészülés menetrendjéről és az új gárdáról.

- Egy hónapja kezdődött a nyári felkészülés a 2023/24-es versenyszezonra, számomra ez a harmadik év, hogy az U19-es csapattal dolgozom, de ugyanaz a lelkesedés van bennem, mint az első napomon a Ferencvárosban. Büszkén állíthatom, hogy az egész női akadémia minden korosztálya a klub emblémája által közvetve ránk szabott irányelvek szerint dolgozik. Nagy megelégedés, hogy az elmúlt szezonban az U19-es Női Országos Bajnokságban szereplő játékosok közül többen is bekerültek a női első osztályú Soroksár keretébe. Ez nyilván azt is jelenti, hogy a jelenlegi játékoskeret 70%-ban új, vagyis az U17-es korosztályból érkeztek, tehát elengedhetetlen, hogy azonnal jól dolgozzunk, hogy úgy tudjunk versenyezni, ahogyan a klubunk megérdemli. Annak ellenére, hogy a csapat sokkal fiatalabb, mint az előző szezonban, dolgozik és demonstrálja, hogy nem véletlen játszanak a Ferencvárosban. Két fantasztikus év után távozott az asszisztensedzői szerepéből Szeitl Szilvia, akit nem kell senkinek bemutatni. Sok sikert kívánok a Fradi felnőtt csapatában, valamint a felkészüléshez a női Bajnokok Ligája selejtezőjére. Mint mindig, most is szerencsés vagyok, hogy nagyon magas szintű technikai stábra számíthatok, ahol Franyó Róbert a segítőm, Németh Júlia pedig a kapusedző. És itt szeretném kiemelni, hogy labdarúgói pályafutásuk is magas színvonalú volt, mindketten kiváló futballisták voltak, ami nem kis dolog, és még a legjobb utánpótlás szektorokban is nagyon ritka.

A szakmai stáb a felkészülés alatt fontosnak tartotta, hogy olyan edzőmérkőzéseket játsszon a csapat, amelyekből fizikailag és mentálisan is sokat tanulhatnak a lányok.

- Minden nap igyekszünk a lehető legjobb edzéseket garantálni a játékosainknak, nem a játék által megkívánt megoldásokat adva nekik, hanem problémákat, nehézségeket javasolva a csapatnak a megoldásra. Az összes lejátszott barátságos mérkőzésen észrevehető volt, hogyan fejlődik a csapat időről-időre, mindig NB II-es vagy NB I-es felnőtt ellenfelekkel szemben. Az edzőmeccsek mind jól sikerültek, olyan csapatokkal találkoztunk, mint a Nyíregyháza Spartacus FC, az FC Hatvan, az Eger SE, a Csepel FC és végül az NB I-es bajnokságban szereplő DVTK együttese, akik ellen döntetlent játszottunk, félelem nélkül, remek futballt mutattak be a lányok. Várjuk, hogy debütálhassunk a bajnokságban – tette hozzá Marco Dell'Elce.

Cikkajánló

Női U19: visszavágtunk a skót válogatottnak

A Ferencváros játékosa, Vincze Borbála 60 percnyi játékkal vette ki a részét a 2-1-es győzelemből.

U19: szoros vereség Skóciában

A magyar női U19-es labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Edinburghben.

Leány up: nagy győzelmek a Puskás Akadémia ellen

U15-ös és U17-es csapatunk is győzött a Puskás Akadémia ellen.

Leány up: döntetlenek hétvégéje

U15-ös és U17-es együttesünk is gól nélküli döntetlent játszott idegenben az Illés Akadémia vendégeként.

Leány up: kiütöttük a DVTK-t

U19-es csapatunk hazai pályán, míg az U15-ös és U17-es együttesünk idegenben győzött.

Leány up: remek szezonkezdés

Felnőtt csapatunk után mindhárom akadémia korosztályunk is győzelemmel zárta a hétvégét az MTK ellen.

Leány U17: válogatott meghívók érkeztek

A női U17-es válogatott keretébe három Fradi-játékos került be, további háromra tartalékként számítanak.

Új vezetőedző az U17 élén

Jugovits Péter és Nagy Ágnes edzőpárosával rajtol az idei bajnoki szezonban U17-es leány együttesünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin