2023. október 29.
Leány Up: három pontot szereztünk Győrben
U15-ös csapatunk egygólos vereséget szenvedett, míg U17-es együttesünk hatot lőtt az ETO-nak idegenben.

U15

Leány U15-ös együttesünk az 1. fordulóból elhalasztott ETO FC Győr elleni mérkőzést pótolta hétvégén idegenben. Nagy fölényben játszottak a lányok, rengeteg helyzetet kialakítottak, de a befejezések nem úgy alakultak, ahogy azt szerették volna, és a győri csapat sem tudott eljutni a kapunkig, így az első játékrész 0-0-s döntetlennel zárult.

A fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is mi domináltunk, de az 53. percben az egyetlen komoly kapura lövésből megszerezte a vezetést az ETO, így előnybe került a hazai gárda. Csapatunk erre már nem tudott válaszolni, így 1-0-s vereséget szenvedett.

Szanyi Mária vezetőedző a legfújást követően nyilatkozott.

- Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy füvön játszhatunk. Aztán megláttuk a pályát. Most annak kell örülnünk, hogy csak egy sérültünk van. Óriási fölényben játszottunk. Rúgtunk vagy egy tucat szögletet. Ráadásul ezúttal jól is jöttek be a labdák. Próbálták azt csinálni a lányok, amit nyár óta gyakorlunk. Egészen a helyzetekig ez kiválóan működött. Nem tudtunk betalálni az ellenfél kapujába. Ők pedig százszázalékos helyzetkihasználással győztek, hiszen "a" lövésükből gól lett. Nekünk így nem marad más, mint gratulálni a győrieknek. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Fiatal, tanulni vágyó, tisztességes gyerekek, akik hétről hétre feszegetik a saját határaikat. Türelmesnek kell lennünk velük, hiszen a csapat túlnyomó többsége korábban nem játszott nagy pályán. Aki megértette, hogy a sok munka a titka a fejlődésnek, az szépen halad. Szerencsére egyre többen vannak ezzel így. Biztos vagyok abban, hogy ebből a csapatból is jó néhány játékosban lesz még nagy öröme a Fradi szurkolóinak.

 

U17

Jugovits Péter és Nagy Ágnes együttese is Győrbe utazott az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésre. A zöld-fehér összecsapáson már a 17. percben magunkhoz ragadtuk a vezetést, Pethe Olivia talált be, majd a 33. percben játékosunk megduplázta góljai számát, így a félidőre kétgólos előnnyel mehettünk.

A térfélcserét követően is jóval aktívabban futballoztunk ellenfelünknél. A második félidő is úgy indult, ahogy az első, két perccel a sípszót követően Veres Stefánia háromra növelte előnyünket. Ezt követően mindössze újabb két perc telt el, és Kovács Petra lőtt kíméletlenül az ETO kapujába. A mérkőzés hajrájában Pethe Olivia harmadjára is beköszönt, nem sok kérdést hagyva a folytatásra. A mérkőzés végeredményét végül Csizmadia Jázmin alakította ki a 78. percben.

U17-es csapatunk 6-0-s győzelemmel és három ponttal távozott az ETO otthonából.

Jugovits Péter, vezetőedző értékelt a bajnoki után.

- A kezdő sípszótól a lefújásig irányítottuk a mérkőzést, játszottuk a saját játékunkat. Amit edzéseken gyakoroltunk, és amit kértem a lányoktól, azt maximálisan megcsinálták, emellett remek egyéni teljesítményekkel is hozzájárultak ehhez a sikerhez. Mindenkire nagyon büszke vagyok és gratulálok nekik!

 

Leány Országos bajnokság, U15, 1. forduló

ETO FC Győr–FTC-Telekom 1-0 (0-0)

FTC: Kuzma Liliána, Barkász Hanna Jázmin, Szécsi Szabrina Míra, Molnár Lara Léna, Mizsei Laura, Demeter Regina Eszter, Gál Regina, Hornyák Bodza, Szántó Hédi, Jarkovszky Laura, Megyesi Lili

Cserék: Temesi-Karóczkai Jázmin, Banner Boróka Luca, Végh Bernadett, Molnár Anna Róza, Podonyi Julianna, Rajna Virág, Szabó Nóra Éva

Vezetőedző: Szanyi Mária

 

Leány Országos bajnokság, U17, 1. forduló

ETO FC Győr–FTC-Telekom 0-6 (0-2)

FTC: Major Janka, Hanász Vanda, Bozsik Frida, Tóth Ramóna, Csizmadia Jázmin, Kovács Petra, Perjési Lilla, Tóth Adél, Veres Stefánia, Gágyor Zille, Pethe Olivia Elizabeth

Cserék: Nagy Dina, Árvay Sára Petra, Egyed Kata, Karaba Jázmin Liliána

Vezetőedző: Jugovits Péter

Gólszerzők: Pethe Olivia Elizabeth (3), Veres Stefánia, Kovács Petra, Csizmadia Jázmin

Cikkajánló

U19: Vincze és Fehértói a válogatott keretben

Az összetartás során a korosztályos válogatott kétszer is megmérkőzik Csehország legjobbjai ellen.

Leány Up: minden csapatunk a dobogón telel

Hazai pályán és idegenben is legyőztük a DVTK csapatait az utolsó fordulóban.

Leány U19: egy gól döntött az Illés javára

Csapatunk hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a nagy rivális Illés Akadémia ellen.

Leány up: háromszor is győztünk az MTK ellen

Mindhárom akadémiai korosztályban magabiztos győzelemmel zárult az MTK elleni összecsapás.

U17: Major és Gágyor kapott meghívót

A korosztályos válogatott három mérkőzést játszik majd az Eb-selejtező mini tornán.

Leány UP: hat pontot szereztünk az ETO ellen

U15-ös és U17-es leány labdarúgócsapatunk is győzelmet aratott a zöld-fehérek ellen.

U19: Vincze Borbála a válogatott keretben

A korosztályos válogatott három mérkőzést játszik majd az Eb-selejtező mini tornán.

Leány U19: másodszor is győztünk az ETO ellen

Marco Dell'Elce és Franyó Róbert csapata 5-0-s győzelemmel, idegenből hozta el a három pontot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin