2023. november 12.
Leány up: háromszor is győztünk az MTK ellen
Mindhárom akadémiai korosztályban magabiztos győzelemmel zárult az MTK elleni összecsapás.

U15

A bajnokság 9. fordulójában idegenben, a MTK otthonában lépett pályára U15-ös csapatunk. Szanyi Mária vezetőedző a Kuzma, Barkász, Szécsi, Szántó, Gál, Podonyi, Jarkovszky, Megyesi, Hornyák, Molnár, Demeter összeállítású kezdőcsapattal indított. Már az első félidőben érződött a Fradi-nyomás, hatalmas mezőnyfölényben játszottunk, de a támadásinkat nem sikerült góllal befejeznünk, így 0-0-s döntetlennel fordultunk.

A második játékrészben is szinte kizárólag mi birtokoltuk a labdát, majd a rengeteg munka is beérett, a 60. percben Demeter Regina góljával megszereztük a vezetést. A zuhogó eső és az erős szél ellenére is mindent megtettünk a további találatok megszerzése érdekében, a mérkőzés hajrájában Demeter Regina másodjára is beköszönt, így végül kétgólos győzelemmel távoztunk az MTK otthonából.  

Szanyi Mária vezetőedző a mérkőzést követően.

- A mai mérkőzésen is óriási mezőnyfölényben játszottunk. Szinte kizárólag mi birtokoltuk a labdát. Az ellenfél saját erőből nem jelentett veszélyt ránk. Sok-sok lehetőségből csak kettőt rúgtunk be, de kettőt végre berúgtunk. Volt egy szemfüles találatunk, és egy gyönyörű akcióból szerzett gólunk. A lányok óriásit mentek a zuhogó esőben, a nyolcvan perces erős ellenszélben. Külön gratulálok az ellenfél kapusának, aki az első félidőben meccsben tartotta csapatát. Összességében nagyon büszkék lehetünk a lányokra, hiszen egyénileg és csapat szinten is szépen haladnak előre. Egyre többen értik meg, hogy a titok kizárólag az elvégzett munka. Sokat kell még dolgoznunk, de a túlnyomó többség nagyon fogékony az újra, és nagyon sok áldozatot hoz azért, hogy labdarúgó lehessen.

 

U17

A Leány Országos Bajnokság 9. fordulójának mérkőzését játszotta le U17-es csapatunk a nagy rivális MTK ellen. Magabiztosan kezdtük a mérkőzést, Polgár Panka találatával már az első percben megszereztük a vezetést, majd mindössze négy perccel később egy szerencsétlen öngóllal már kettővel mentünk. Az első játékrészben játékosunk, Polgár Panka még kétszer zörgette meg az MTK hálóját, majd csapatkapitányunk, Hanász Vanda is feliratkozott a gólszerzők közé, így együttesünk magabiztos előnnyel, 5-0-s állásról várhatta a folytatást.

A fordulást követően sem hagytuk érvényesülni a kék-fehéreket, bár már az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést, a folytatásban még két góllal jeleztük, hogy van még bennünk. A 63. perben a csereként beálló Veres Stefánia helyezett magabiztosan az MTK hálójába, majd öt perc elteltével Pethe Olivia meglőtte hetedik találatunkat is, amire az ellenfél ugyan válaszolni tudott, de ez csak a szépítésre volt elég.  A találkozó végül 7-1-es Fradi-győzelemmel zárult.

Jugovits Péter vezetőedző nyilatkozott a mérkőzés után.

- A rossz idő ellenére is nagyon jól játszottunk, főleg az első félidőben. Működtek a tanult sémák labdabirtoklásban és labdaszerzésben is, de úgy gondolom, egyénileg is jól teljesítettek a lányok. A második játékrészben már kicsit lassabbak voltunk, és főleg csapat szinten követtünk el hibákat. A kapott gólunkat nagyon sajnálom, egyáltalán nem volt benne a mérkőzésben, viszont sok jó dolgot láttam, és ezekre kell inkább fókuszálnunk. Gratulálok a lányoknak!

 

U19

U19-es lányainkra is egy MTK elleni összecsapás várt a Leány Országos Bajnokság 9. fordulójában hazai pályán, a Kocsis Sándor Sportközpontban. A mieink nagyszerűen kezdték a találkozót, a helyzeteink is megvoltak, az első gólra mindössze a 5. percig kellett várni, Múcková volt eredményes, majd a következő négy minutumban Czinege Eszter is beköszönt, valamint Múcková másodjára is betalált, így már hárommal vezettünk. A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült, a remek támadásainkból további három gólt szereztünk. Először Czinege Eszter, majd Vincze Borbála, végül Kükedi Laura bombázott a kék-fehérek hálójába, így magabiztos, hatgólos előnnyel fordultunk.

A térfélcserét követően is jóval aktívabban futballoztunk, ez gólokban is megmutatkozott. A 64. percben érkezett a hetedik találatunk, majd alig tíz perccel később Kükedi szerezte meg saját maga második, csapatunk nyolcadik gólját. A 9-0-s végeredményt pedig Czinege Eszter alakította ki a 82. játékpercbrn. Kiváló támadónk ezzel 20. gólját szerezte meg az idei bajnoki szezonban.

Franyó Róbert asszisztensedzőnk értékelt.

- Hosszú idő után újra tétmérkőzést játszottak a lányok, amin az elmúlt hetek edzéseibe fektetett munka kifizetődött. Csapatként működtünk jól, egymás támogatásának és kisegítésének köszönhetően tudtuk végig nyomás alatt tartani ellenfelünket. Ezek az erények mellett a góljaink között voltak olyanok, amelyekhez egyéni megoldás kellett, vagy egyéni megmozdulás előzött meg. Csak gratulálni tudunk az egész csapatnak.

Leány Országos bajnokság, U15, 9. forduló

MTK Budapest–FTC-Telekom 0-2 (0-0)

FTC-Telekom: Kuzma Liliána, Barkász Hanna Jázmin, Szécsi Szabrina Míra, Szántó Hédi, Gál Regina, Podonyi Julianna, Jarkovszky Laura, Megyesi Lili, Hornyák Bodza, Molnár Lara Léna, Demeter Regina Eszter

Cserék: Temesi-Karóczkai Jázmin, Mizsei Laura, Végh Bernadett, Szabó Nóra Éva, Rajna Virág, Molnár Anna Róza

Vezetőedző: Szanyi Mária

Gólszerzők: Demeter Regina Eszter (2)

 

Leány Országos bajnokság, U17, 9. forduló

MTK Budapest–FTC-Telekom 1-7 (0-5)

FTC-Telekom: Nagy Dina, Hanász Vanda, Tóth Ramóna, Csizmadia Jázmin, Árvay Sára Petra, Kovács Petra, Perjési Lilla, Tóth Adél, Polgár Panka, Gágyor Zille, Pethe Olivia Elizabeth

Cserék: Major Janka, Veres Stefánia, Karaba Jázmin Liliána

Vezetőedző: Jugovits Péter

Gólszerzők: Polgár Panka (3), Hanász Vanda, Veres Stefánia, Pethe Olivia Elizabeth, illetve Erdei Vivien (öngól)

 

Leány Országos bajnokság, U19, 9. forduló

FTC-Telekom–MTK Budapest 9-0 (6-0)

FTC-Telekom: Kokas Bettina Eszter, Kovács Laura, Múcková Lívia, Fehértói Dorina, Horváth Zóra, Czinege Eszter, Vincze Borbála Dóra, Schmidt Veronika, Kükedi Laura, Matyi Krisztina, Kratochwill Zoé

Cserék: Major Janka, Poprádi Anna, Kovács Rebeka Zsófia, Egyed Kata

Vezetőedző: Marco Dell'Elce

Gólszerzők: Múcková Lívia (3), Czinege Eszter (3), Kükedi Laura (2), Vincze Borbála Dóra

Cikkajánló

Leány Up: mindhárom csapatunk aranyérmesként zárt

U15-ös, U17-es és U19-es akadémia korosztályunk is megnyerte a Leány Országos Bajnokságot.

Leány U19: Czinege gólja három pontot ért

Marco Dell'Elce és Franyó Róbert együttese 1-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia ellen.

Leány labdarúgó Up: győzelmek hétvégéje

U15-ös lányaink a a PMFC-t, az U17-esek az MTK-t, míg az U19-es csapatunk az Illés Akadémiát győzte le.

Leány U16: újabb válogatott meghívók érkeztek

A magyar női U16-os válogatott UEFA Development Tornán vesz részt május 1-7. között Horvátországban.

Leány U19: fájó vereség az MTK otthonában

U19-es női labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a felsőházi rájátszás 3. fordulójában.

Leány Up: felemás hétvégét zártunk

U19-es csapatunk győzött, U17-es együttesünk vereséget szenvedett, U15-ös lányaink döntetlent játszottak.

Női U19: pont nélkül maradtunk Szombathelyen

A felsőházi rájátszás első fordulójában 3-1-es vereséget szenvedett U19-es női labdarúgócsapatunk.

Leány U16: tizenegy válogatott meghívó érkezett

Április 24-én nemzetközi felkészülési mérkőzést játszik Németország ellen az U16-os nemzeti csapat.
...

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin