2023. június 1.
Leány UP: hat pont az ETO ellen
U15-ös és U17-es leány labdarúgócsapatunk is elhozta a három pontot az ETO otthonából.

U15
Zöld-fehér összecsapás várt U15-ös lányainkra szerdán a bajnokság 22. fordulójából elmaradt mérkőzésen. Esélyesként utazott Győrbe csapatunk, hiszen minden egymás elleni találkozót mi nyertünk meg. Nem kellett sokat várni a kezdősípszó után, hogy megérkezzen az első Fradi-gól, a 10. percben Kovács Petra beadását Pethe Olivia lőtte a kapuba, majd Perjési Lilla, utána ismét Pethe Olivia volt eredményes, így 18 perc elteltével máris hárommal vezettünk. Ezt követően Kovács Petra eresztett el egy lövést védhetetlenül, majd csapatunk büntetőhöz jutott, amit Csizmadia Jázmin értékesített, így a félidőre ötgólos előnnyel vonultunk.

A fordulás után is érződött a Fradi-nyomás, a győzelem egy pillanatig nem forgott veszélyben. A hatalmas mezőnyfölényben futballozó Fradi az 55. percben tovább növelte előnyét, Mizsei Laura is feliratkozott a gólszerzők közé. A második játékrész hármas sípszójáig még kétszer zörgettük meg a győri kapus hálóját, Sági Panna újabb távoli kísérlete ért célba, majd Kovács Petra meglőtte második gólját is, így végül 8-0-s győzelmet arattunk a zöld-fehérek ellen.

- Speciális hetük van a lányoknak. Hétfőn a Groupama Aréna játékterén ünnepelte őket a Fradi B-közép, kedden edzettünk egyet, majd szerdán bajnokira utaztunk Győrbe. Csütörtökön és pénteken a regionális válogatottban vesznek részt Telkiben. Valljuk be, hogy a program a testi-, lelki egészségükre és az iskolával való viszonyukra is komoly kockázatokkal bír. Mindezek okán igyekeztem csak egy félidőt a pályán tartani azokat, akik fejben és/vagy testben a leginkább fáradtak. Bízom benne, hogy a hét zárásaként vasárnap 20 egészséges játékos boldogan ünnepli majd a bajnoki címet az utolsó fordulóban a Kocsis Sándor Sportközpontban. Minden, de minden tiszteletet megérdemelnek ezek a gyerekek, akik az egész szezonban fantasztikusan teljesítenek minden edzésen és mérkőzésén – értékelt Szanyi Mária vezetőedző.

U17
A bajnokság 22. fordulójának mérkőzésén U17-es lányaink szintén az ETO FC Győr otthonába utaztak szerdán. Csapatunk nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, de az első gólra egészen a 25. percig kellett várni, akkor Gégény Petra szerzett vezetést csapatunk számára. Később, a 43. percben újra Gégény Petra növelte az előnyünket. A szünetre így 2-0-s vezetéssel fordulhattunk.

Előnyünk tudatában a folytatásban is lendületben maradtunk, a meccs utolsó pillanatáig dominálni tudtunk a pályán. Az 55. percben Biró Csilla is megszerezte első gólját, majd a 4-0-s végeredményt végül a 56. percben szerzett találatával Gégény Petra állította be, aki tökéletesen érkezett, és gurított az ETO kapujába. Csapatunk ezzel a győzelemmel a második helyről várja a folytatást az utolsó forduló előtt.

Berla Attila operatív igazgató nyilatkozott a lefújást követően.

- Jó körülmények között és egy remekül előkészített pályán sikerült játszanunk, a problémáink ellenére a lányok becsületesen, jó mentalitással hozzáállva léptek pályára ezen a mérkőzésen. A Győr csapata sokat lépett előre az év folyamán, de a lányok bebizonyították azt, hogy pillanatnyilag előrébb járnak, és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Leány Országos bajnokság, U15, 22. forduló
ETO FC Győr – FTC-Telekom 0-8 (0-5)
FTC: Nagy Dina, Hanász Vanda, Sági Panna, Csizmadia Jázmin, Árvay Sára Petra, Kovács Petra, Karaba Jázmin Liliána, Perjési Lilla, Jarkovszky Laura, Barkász Hanna Jázmin, Pethe Elisabeth Olivia
Cserék: Kuzma Liliána, Bozsik Frida, Mizsei Laura, Hornyák Bodza, Tóth Adél
Vezetőedző: Szanyi Mária
Gólszerzők: Pethe Elisabeth Olivia (2), Kovács Petra (2), Perjési Lilla, Csizmadia Jázmin, Mizsei Laura, Sági Panna

Leány Országos bajnokság, U17, 22. forduló
ETO FC Győr – FTC-Telekom 0-4 (0-2)
FTC: Berceli Nikolett, Túróczy Anna Mária, Gégény Petra, Beleznai Léna, Jákri Dóra Éva, Egyed Kata, Gágyor Zille, Matyi Krisztina, Poprádi Anna, Biró Csilla Anna, Kratochwill Zoé
Cserék: Bozsik Linett, Papp Tamara
Operatív igazgató: Berla Attila
Gólszerzők: Gégény Petra (3), Biró Csilla Anna

Cikkajánló

Női U19: visszavágtunk a skót válogatottnak

A Ferencváros játékosa, Vincze Borbála 60 percnyi játékkal vette ki a részét a 2-1-es győzelemből.

U19: szoros vereség Skóciában

A magyar női U19-es labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Edinburghben.

Leány up: nagy győzelmek a Puskás Akadémia ellen

U15-ös és U17-es csapatunk is győzött a Puskás Akadémia ellen.

Leány up: döntetlenek hétvégéje

U15-ös és U17-es együttesünk is gól nélküli döntetlent játszott idegenben az Illés Akadémia vendégeként.

Leány up: kiütöttük a DVTK-t

U19-es csapatunk hazai pályán, míg az U15-ös és U17-es együttesünk idegenben győzött.

Leány up: remek szezonkezdés

Felnőtt csapatunk után mindhárom akadémia korosztályunk is győzelemmel zárta a hétvégét az MTK ellen.

Leány U19: Készen állunk, jöhet a rajt!

A keretben több változás is történt, illetve a szakmai stáb összetétele is átalakult U19-es együttesünknél.

Leány U17: válogatott meghívók érkeztek

A női U17-es válogatott keretébe három Fradi-játékos került be, további háromra tartalékként számítanak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin