2023. október 22.
Leány UP: hat pontot szereztünk az ETO ellen
U15-ös és U17-es leány labdarúgócsapatunk is győzelmet aratott a zöld-fehérek ellen.

U15

Zöld-fehér összecsapás várt U15-ös lányainkra pénteken a bajnokság 8. fordulójának mérkőzésén. Mindössze hat perccel a kezdősípszó után érkezett az első Fradi-gól, Jarkovszky Laura szögletét követően Molnár Léna lőtte ki az ETO kapuját. Bár a félidőben több helyzetünk is volt még, a negyvenöt percet követően mégis csak egygólos vezetéssel mehettünk az öltözőbe. 

A második játékrészben egészen a 61. percig nem történt különösebben veszélyes megmozdulás, ekkor azonban kiegyenlített az ETO, így 1-1-es állásról folytatódott az összecsapás. Mindössze öt percig volt ez az eredmény, Szántó Hédi tört át a győriek védelmén, és lőtt a kapuba. A mérkőzés hajrájában látszott, hogy az ellenfél sem szeretne kiengedni a kezéből egy pontot sem, a 71. percben újabb találatot szereztek, de két perccel később Szécsi Szabrina beállította a 3-2-es végeredményt. 

- Be kell ismerni, hogy nem ez volt a legjobb meccsünk. S ez még akkor is igaz, ha az ellenfél gyakorlatilag három előrevágott labdával jutott csak át a térfelünkre. Ismét számtalan lehetőségünk volt és ismét csak a töredékét váltottuk gólra. Ami öröm és amiért nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy ma képesek voltak legyőzni a megint kiszámíthatatlanná vált "külső körülményeket". Helyén volt a szívük és az agyon nyert meccset végül nagy nehezen meg tudtuk nyerni. Természetesen ebben sem a 3 pont a legfontosabb, hanem az a karakter, amit az utolsó negyedórában mutattak. Sok dolgunk van még, sok a tanulnivalónk. Ez a csapat csupa tudásra vágyó, rendkívül intelligens gyerekekből áll – értékelt Szanyi Mária vezetőedző. 

 

U17

A bajnokság 8. fordulójának mérkőzésén U17-es lányaink szintén az ETO FC Győr csapatát fogadták hazai pályán, a Kocsis Sándor Sportközpontban. 

Nagy lendülettel indítottunk, az 5. percben Hanász Vanda harcolt ki büntetőt, a tizenegyest magabiztosan értékesítette. Ezután egészen a 41. percig nem sikerült gólt szereznünk, de Tóth Ramóna megtörte a csendet, magabiztosan gurított az ETO kapujába, így kétgólos előnnyel fordulhattunk.

A térfélcsere után is érződött a Fradi-nyomás, a győzelem egy pillanatig nem forgott veszélyben.

A harmadik gólra sem kellett sokat várni, az 52. percben Perjesi Lilla szögletébe ért bele kézzel egy győri játékos, az ezért megítélt büntetőt pedig sikeresen értékesítette játékosunk. Nem sokkal később Csizmadia Jázmin volt eredményes, majd két perc múlva Kovács Petra bombázott a léc alá. Az utolsó fél órában Pethe Olvia három góllal növelte előnyünket, így magabiztosan, 8-0-ra győztünk.

- Az első félidőben pontatlanok voltunk, és ezek az apró hibák kicsit lassúbbá tették a játékunkat. Kulcspillanatokban egy-egy rossz megoldás miatt nem tudtunk olyan eredményesek lenni. A fordulás után viszont már jobban koncentráltunk, jobb döntéseket hoztunk és ez gólokban is meglátszott. Nehéz ilyen mérkőzéseken a megfelelő iramban játszani, de nagyon igyekeztek a lányok, büszke vagyok rájuk. Gratulálok a csapatnak! – mondta Jugovits Péter vezetőedző.

Leány Országos bajnokság, U15, 8. forduló

FTC-Telekom–ETO FC Győr 3-2 (1-0)

FTC: Kuzma Liliána, Barkász Hanna Jázmin, Szécsi SzabrinaMíra, Banner Boróka Luca, Szántó Hédi, Gál Regina, PodonyiJulianna, Jarkovszky Laura, Hornyák Bodza, Molnár Lara Léna, Demeter Regina Eszter

Cserék: Temesi-Karóczkai Jázmin, Végh Bernadett, Szabó Nóra Éva, Megyesi Lili, Rajna Virág

Vezetőedző: Szanyi Mária

Gólszerzők: Molnár Lara Léna, Szántó Hédi, Szécsi SzabrinaMíra 

 

Leány Országos bajnokság, U17, 8. forduló

FTC-Telekom–ETO FC Győr 8-0 (2-0)

FTC: Major Janka, Hanász Vanda, Bozsik Frida, Tóth Ramóna, Csizmadia Jázmin, Kovács Petra, Perjési Lilla, Veres Stefánia, Karaba Jázmin Liliána, Gágyor Zille, Pethe Olivia Elizabeth

Cserék: Kuzma Liliána, Egyed Kata, Tóth Adél, Polgár Panka

Vezetőedző: Jugovits Péter

Gólszerzők: Pethe Olivia Elizabeth (3), Hanász Vanda, Tóth Ramóna, Perjési Lilla, Csizmadia Jázmin, Kovács Petra

Cikkajánló

Leány Up: mindhárom csapatunk aranyérmesként zárt

U15-ös, U17-es és U19-es akadémia korosztályunk is megnyerte a Leány Országos Bajnokságot.

Leány U19: Czinege gólja három pontot ért

Marco Dell'Elce és Franyó Róbert együttese 1-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia ellen.

Leány labdarúgó Up: győzelmek hétvégéje

U15-ös lányaink a a PMFC-t, az U17-esek az MTK-t, míg az U19-es csapatunk az Illés Akadémiát győzte le.

Leány U16: újabb válogatott meghívók érkeztek

A magyar női U16-os válogatott UEFA Development Tornán vesz részt május 1-7. között Horvátországban.

Leány U19: fájó vereség az MTK otthonában

U19-es női labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a felsőházi rájátszás 3. fordulójában.

Leány Up: felemás hétvégét zártunk

U19-es csapatunk győzött, U17-es együttesünk vereséget szenvedett, U15-ös lányaink döntetlent játszottak.

Női U19: pont nélkül maradtunk Szombathelyen

A felsőházi rájátszás első fordulójában 3-1-es vereséget szenvedett U19-es női labdarúgócsapatunk.

Leány U16: tizenegy válogatott meghívó érkezett

Április 24-én nemzetközi felkészülési mérkőzést játszik Németország ellen az U16-os nemzeti csapat.
...

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin