2023. május 28.
Leány Up: két győzelem idegenben
U15-ös csapatunk győzött, U14-es együttesünk pedig 100 %-os teljesítménnyel zárta a bajnokságot.

U14
A Leány Regionális U-14 HNP Dél-Nyugati csoportjában szereplő U14-es együttesünk az utolsó, avagy a 22. forduló mérkőzésén a Szekszárdi UFC fiataljai ellen lépett pályára idegenben. A találkozón négy találattal biztosítottuk be a három pont sorsát, valamint lányaink ezzel a győzelemmel 100%-os teljesítménnyel zárták a bajnoki szezont.

- Az egész mérkőzés folyamán egymást akarták önzetlenül kiszolgálni a játékosok szemre is tetszetős megoldásokkal - értékelt a vezetőedző, Juhász Viktor. - Az eredményt nem helyezhetjük sosem előtérbe, az az elvégzett munka következménye, és ezek a gyerekek egész évben keményen dolgoztak, aminek az eredménye a hibátlan szezon. Azt hiszem, ezt bármelyik bajnokságban nagyon nehéz megvalósítani, gratulálok a csapatomnak!

U15
A leány országos bajnokság 27. fordulójában a nagy rivális MTK otthonába utazott U15-ös csapatunk a szombati játéknapon. Mivel U17-es együttesünk létszámhiánnyal küzdve nem tudott kiállni a kék-fehérek ellen, így Gégény Petra személyében volt visszajátszó játékosunk, a vezető találat is az ő nevéhez fűződött, a 18. percben Pethe Olivia passzából lőtt remek gólt. Kapusunk, Berceli Nikolett több nagy bravúrt is bemutatott a kapuban, a félidő hajrájában pedig Gégény Petra megszerezte második találatát is, így az első 40 perc után két gólos vezetéssel fordultunk.

A második játékrészben is fölényben játszottunk, gyönyörű akciókat vezettünk, a következő találatra sem kellett sokat várni, Gégény Petra rúgott mesterhármast. Nem álltunk le a gólgyártással, a 83. percben Mizsei Laura is feliratkozott a gólszerzők közé, így végül négygólos győzelemmel távoztunk a Salgótarjáni utcai Sportközpontból.

Csapatunk így továbbra is veretlen, 26 lejátszott mérkőzés után 76 ponttal vezeti a tabellát.

- Akadt néhány egészen kiváló teljesítmény. Szokás szerint mind a 18 benevezett játékos pályára lépett. Örömteli, hogy amikor már a 2010-esek voltak fent, akkor sem lett kisebb a fölényünk sem játékban, sem intenzitásban, sem sebességben. Ez a lányok által elvégzett sok-sok minőségi munka eredménye. A szünetben volt egy kis fejmosás (nem csak a műfüvön tapasztalt forróság miatt), de a második félidővel már tökéletesen elégedettek lehetünk. A jövő hét egy nagy ünnepséggel kezdődik a felnőtt bajnoki döntő előtt a Groupama Arénában. Majd a két bajnoki között még két napos válogatott program is vár a lányokra” – nyilatkozta Szanyi Mária vezetőedző.

Leány Regionális U-14 HNP Dél-Nyugati csoport, 22. forduló
Szekszárdi UFC – FTC-Telekom 0-4
FTC: Csiky Dóra Boglárka, Molnár Lara Léna, Banner Boróka Luca, Szabó Nóra Éva, Podonyi Julianna, Töreki Zsófia, Gál Regina, Végh Bernadett, Gyuricza Panna
Cserék: Szeip Tamara Hanna, Demeter Regina Eszter, Chmelik Dorina
Vezetőedző: Juhász Viktor
Gólszerzők: Banner Boróka Luca, Demeter Regina, Töreki Zsófia, Chmelik Dorina

Leány Országos bajnokság, U15, 27. forduló
MTK Budapest – FTC-Telekom 0-4
FTC: Berceli Nikolett, Hanász Vanda, Gégény Petra, Csizmadia Jázmin, Árvay Sára Petra, Kovács Petra, Karaba Jázmin Liliána, Perjési Lilla, Hornyák Bodza, Sági Panna, Pethe Elisabeth Olivia
Cserék: Szécsi Szabrina Míra, Kuzma Liliána, Bozsik Frida, Mizsei Laura, Jarkovszky Laura, Tóth Adél, Barkász Hanna Jázmin
Vezetőedző: Szanyi Mária
Gólszerzők: Gégény Petra (3), Mizsei Laura

Cikkajánló

Női U19: visszavágtunk a skót válogatottnak

A Ferencváros játékosa, Vincze Borbála 60 percnyi játékkal vette ki a részét a 2-1-es győzelemből.

U19: szoros vereség Skóciában

A magyar női U19-es labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Edinburghben.

Leány up: nagy győzelmek a Puskás Akadémia ellen

U15-ös és U17-es csapatunk is győzött a Puskás Akadémia ellen.

Leány up: döntetlenek hétvégéje

U15-ös és U17-es együttesünk is gól nélküli döntetlent játszott idegenben az Illés Akadémia vendégeként.

Leány up: kiütöttük a DVTK-t

U19-es csapatunk hazai pályán, míg az U15-ös és U17-es együttesünk idegenben győzött.

Leány up: remek szezonkezdés

Felnőtt csapatunk után mindhárom akadémia korosztályunk is győzelemmel zárta a hétvégét az MTK ellen.

Leány U19: Készen állunk, jöhet a rajt!

A keretben több változás is történt, illetve a szakmai stáb összetétele is átalakult U19-es együttesünknél.

Leány U17: válogatott meghívók érkeztek

A női U17-es válogatott keretébe három Fradi-játékos került be, további háromra tartalékként számítanak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin