2023. szeptember 3.
Leány up: kiütöttük a DVTK-t
U19-es csapatunk hazai pályán, míg az U15-ös és U17-es együttesünk idegenben győzött.

U15
DVTK elleni összecsapás várt U15-ös lányainkra szombaton a bajnokság 3. fordulójában. A kezdő sípszó után mindössze három perccel már érkezett is az első Fradi-gól, Molnár Léna nyitotta ki a gólzsákot, majd Demeter Regina talált be négyszer egymás után, végül a 40. percben Jarkovszky Laura volt eredményes, így az első negyven perc elteltével már hattal vezettünk.

A fordulás után is érződött a Fradi-nyomás, a győzelem egy pillanatig nem forgott veszélyben. A hatalmas mezőnyfölényben futballozó Fradi az 59. percben tovább növelte előnyét, Molnár Léna másodszor is feliratkozott a gólszerzők közé. A második játékrész hármas sípszójáig még kétszer zörgettük meg a diósgyőri kapus hálóját, először Gál Regina lövése ért célba, majd Mizsei Laura szerzett gólt, így végül 9-0-s győzelmet arattunk a DVTK ellen.

Szanyi Mária vezetőedző értékelése:

- A mérkőzés háromnegyedében szellemesen, bátran és eredményesen futballoztak a lányok. Az első negyedet megbeszéltük az ivószünetben, úgyhogy azon túl vagyunk. Nagyon szép gólokat rúgott a csapat és ma is sok minden visszaköszönt abból, amit gyakorlunk hetek óta. Az elvek nem változtak tavaly óta: igyekszem minden benevezett játékosnak elegendő játéklehetőséget adni, hiszen ebben a korban ez még biztosan előrébb van a fontossági sorrendben, mint az eredmény. Minden gyereknek meg kell tanulnia legalább két posztot, ami ebben az életkorban szintén alapvető elvárás a nemzetközi labdarúgásban. Többen, szüleikkel együtt nagy áldozatot hoznak azért, hogy ilyen szinten focizhassanak, mások évek óta keményen dolgoznak azért, hogy ma itt lehessenek velünk. Öröm, hogy a lányok már értik, érzik ezt és a szülők túlnyomó többsége is jól segíti saját gyermekét. Nagy élmény ezekkel a lányokkal dolgozni, mert nagyon akarnak jók lenni és tudásra éhesek.

 

U17
A bajnokság 3. fordulójának mérkőzésén U17-es lányaink szintén a DVTK otthonába utaztak szombaton. Csapatunk nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, az első gólra a 24. percig kellett várni, akkor Hanász Vanda lövését Pethe Olivia váltotta találatra. Ezt követően új igazolásunk, Tóth Ramóna is góllal mutatkozott be a Ferencvárosban, így a félidőre 2-0-s vezetéssel mehettünk.

A szünet után sem kíméltük ellenfelünket, Tóth Ramóna folytatta, amit az első félidőben elkezdett, és újabb két találattal örvendeztette meg a zöld-fehér szurkolókat. Négygólos előnyünk tudatában a folytatásban is lendületben maradtunk, a meccs utolsó pillanatáig dominálni tudtunk a pályán. Az 5-0-s végeredményt végül a 80. percben szerzett találatával Kovács Petra állította be, aki tökéletesen érkezett, és gurított a DVTK kapujába.

Jugovits Péter vezetőedző mondta a mérkőzés után:

- Nem játszottunk olyan jól, mint a múlt héten, de így is uraltuk a mérkőzést. Több remek támadást vezettünk, helyzeteket dolgoztunk ki, és szép gólokat szereztünk. Büszke vagyok a lányokra, hiszen egy jól szervezett, védekező csapat ellen is tudtak kreatívan futballozni.

 

U19
U19-es női együttesünk a DVTK együttesét fogadta hazai környezetben, a Kocsis Sándor Sportközpontban a bajnokság 3. fordulójának mérkőzésén. Az első gólunkra mindössze két percet kellett várni, Kükedi Laura egy remek egyéni megoldás után megszerezte a vezetést csapatunk számára. Ezután beindult a gólgyártás, az első negyvenöt percben még öt játékosunk talált be, Túróczy Anna kétszer volt eredményes, valamint Czinege Eszter, Lívia Múcková, Vincze Borbála és Schmidt Veronika egyaránt egy-egy gólt szerzett.

A második játékrész is nagyszerűen indult, a kezdő sípszó után a 64. percben Czinege Eszter folytatta a gólgyártást. Játékosunk később további háromszor, Biró Csilla pedig egyszer talált a kapuba. Az FTC így magabiztosan, remek játékkal, 12-0-ra győzte le ellenfelét.

Leány Országos bajnokság, U15, 3. forduló
DVTK–FTC-Telekom 0-9 (0-6)
FTC: Kuzma Liliána, Barkász Hanna Jázmin, Szécsi Szabrina Míra, Banner Boróka Luca, Molnár Lara Léna, Demeter Regina Eszter, Szabó Nóra Éva. Hornyák Bodza, Szántó Hédi, Jarkovszky Laura, Megyesi Lili
Cserék: Temesi-Karóczkai Jázmin, Mizsei Laura, Végh Bernadett, Gál Regina, Molnár Anna Róza, Podonyi Julianna, Rajna Virág
Vezetőedző: Szanyi Mária
Gólszerzők: Demeter Regina Eszter (4), Molnár Lara Léna (2), Jarkovszky Laura, Gál Regina, Mizsei Laura 

 

Leány Országos bajnokság, U17, 3. forduló
DVTK–FTC-Telekom 0-5 (0-2)

FTC: Nagy Dina, Hanász Vanda, Bozsik Frida, Tóth Ramóna, Csizmadia Jázmin, Árvay Sára Petra, Kovács Petra, Tóth Adél, Gágyor Zille, Veres Stefánia, Pethe Olivia Elisabeth
Vezetőedző: Jugovits Péter
Gólszerzők: Tóth Ramóna (3), Pethe Olivia Elisabeth, Kovács Petra

 

Leány Országos bajnokság, U19, 3. forduló
FTC-Telekom–DVTK 12-0 (7-0)
FTC: Gergely Lili, Túróczy Anna Mária, Múcková Lívia, Horváth Zóra, Biró Csilla Anna, Czinege Eszter, Vincze Borbála Dóra, Schmidt Veronika, Kükedi Laura, Matyi Krisztina, Kratochwill Zoé
Cserék: Major Janka, Fehértói Dorina, Kovács Rebeka Zsófia, Beleznai Léna
Vezetőedző: Marco Dell'Elce
Gólszerzők: Czinege Eszter (5), Túróczy Anna (2), Kükedi Laura, Múcková Lívia, Vincze Borbála Dóra, Schmidt Veronika, Biró Csilla Anna

Cikkajánló

Női U19: visszavágtunk a skót válogatottnak

A Ferencváros játékosa, Vincze Borbála 60 percnyi játékkal vette ki a részét a 2-1-es győzelemből.

U19: szoros vereség Skóciában

A magyar női U19-es labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Edinburghben.

Leány up: nagy győzelmek a Puskás Akadémia ellen

U15-ös és U17-es csapatunk is győzött a Puskás Akadémia ellen.

Leány up: döntetlenek hétvégéje

U15-ös és U17-es együttesünk is gól nélküli döntetlent játszott idegenben az Illés Akadémia vendégeként.

Leány up: remek szezonkezdés

Felnőtt csapatunk után mindhárom akadémia korosztályunk is győzelemmel zárta a hétvégét az MTK ellen.

Leány U19: Készen állunk, jöhet a rajt!

A keretben több változás is történt, illetve a szakmai stáb összetétele is átalakult U19-es együttesünknél.

Leány U17: válogatott meghívók érkeztek

A női U17-es válogatott keretébe három Fradi-játékos került be, további háromra tartalékként számítanak.

Új vezetőedző az U17 élén

Jugovits Péter és Nagy Ágnes edzőpárosával rajtol az idei bajnoki szezonban U17-es leány együttesünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin