2023. november 20.
Leány Up: minden csapatunk a dobogón telel
Hazai pályán és idegenben is legyőztük a DVTK csapatait az utolsó fordulóban.

U15
A bajnokság utolsó fordulója következett U15-ös csapatunknak, az ellenfél pedig a DVTK együttese volt. Már az első félidőben érződött a Fradi-nyomás, hamar jeleztük, hogy győzni szeretnénk. A 8. percben Barkász Hanna labdája kötött ki a diósgyőriek kapujában. Az első játékrészben több helyzetünket nem sikerült találatra váltanunk, így egygólos előnnyel fordultunk.

A térfélcserét követően is mi birtokoltuk a többet a labdát, és már a 45. percben beindult a gólgyártás. Megyesi Lili remek passzát követően Szántó Hédi talált a kapuba, tíz perccel később Jarkovszky Laura büntetőből szerezte meg harmadik találatunkat, majd két perc elteltével Demeter Regina szintén remekül értékesített egy jogosan megítélt tizenegyest. A mérkőzés utolsó húsz percére is maradtak még izgalmak, két Fradi-gólt is láthattunk, Molnár Léna duplázott, és beállította a 6-0-s végeredményt.   

Szanyi Mária vezetőedző értékelt.

- Talán egyetlen mérkőzés kivételével valamennyi találkozón óriási mezőnyfölényben futballoztunk, de ilyen szempontból a mai volt a csúcs. Az ellenfél nem hogy a térfelünkre nem tudott átjutni, de még a saját térfelükön sem hagytuk őket háromnál többet passzolni. Az eredmény messze nem tükrözi a ma látottakat. Gyorsan, pontosan, a megbeszélteket tökéletesen betartva, a nyár óta az edzéseken tanultakat szépen megmutatva, s ami a legfőbb, mosolygósan, boldogan játszottak a lányok. A helyzetkihasználás kivételével ma tökéletesen elégedettek lehetünk velük. Az ősz alatt voltak jobb, még jobb és kevésbe jó meccsek, de mindig fölényben tudtunk játszani. A helyzeteinkkel sokkal jobban kell sáfárkodnunk. Bajnoki mérkőzésünk nincs már idén, de dolgunk van bőven, hiszen az első tavaszi meccsig nagyon sokat kell dolgoznunk, amit kedden el is kezdünk. Sokan a középiskolai felvételire készülnek, és a tanulás pont annyira fontos, mint a sport. Mindezt úgy próbáljuk majd megoldani, hogy ez a tizennyolc gyerek továbbra is csillogó szemmel, boldogan jöjjön ide minden egyes nap.

U17
A Leány Országos Bajnokság 10. fordulójának mérkőzésén a DVTK csapatát fogadta Jugovits Péter és Nagy Ágnes gárdája. Folytattuk remek szériánkat, ismét az összecsapás első percében megszereztük a vezetést, Csizmadia Jázmin pontos beadását Veres Stefánia továbbította a kapuba, majd három perccel később Pethe Olivia lőtte be a másodikat. Ezt követően még háromszor örülhettünk Fradi-gólnak, Veres Stefánia egymás után kétszer is beköszönt, valamint Kovács Petra is feliratkozott a gólszerzők közé, így magabiztos, ötgólos előnnyel várhattuk a folytatást.

A szünet után is megvoltak a helyzeteink, de már csak egy találatot jegyezhettünk fel. A 77. percben Tóth Ramóna harcolt ki büntetőt, a labda mögé Gágyor Zille állt, és helyezett pontosan a diósgyőri kapuba. Csapatunk így tíz mérkőzést követően kilenc győzelemmel és egy döntetlennel a dobogó első fokán telelhet.

Jugovits Péter vezetőedző nyilatkozott.

- Hatalmas dicséret jár a lányoknak, fantasztikusan játszottak. A korai vezetés megadta az alaphangáját a mérkőzésnek, és amit elterveztünk, azt szinte hibátlanul valósították meg. Támadásban nagyon aktívak és kreatívak voltunk, szebbnél szebb gólokat szereztünk. Egy hosszú és kemény őszön vagyunk túl, nagyon sokat léptünk előre, és úgy gondolom, jó úton járunk, hogy elérjük a céljainkat, és ha emellett még ilyen szép eredményeket érünk el, az csak hab a tortán. Gratulálok a lányoknak, büszke vagyok rájuk, köszönöm a szülők támogatását, amit a gyerekeik felé tanúsítanak, és természetesen nagyon hálás vagyok a stábomnak és mindenkinek, aki segítette a munkánkat ebben a félszezonban.

Csizmadia Jázmin, az U17-es csapat középpályása beszélt a mérkőzésről.

- Nagyon jó meccset játszottunk. Szerencsére hamar megszereztük a vezetést, és ez az egész csapatnak önbizalmat adott. Utána is végig nyomást tudtunk helyezni az ellenfélre. A széleken és középen is sikerült többször áttörni a védelmüket, amiből sok helyzetünk volt, és ezekből sokat gólra is tudtunk váltani. Örülök, hogy egy ilyen jó meccsel fejeztük be a szezon első felét.

U19
U19-es lányainkra is egy DVTK elleni összecsapás várt a Leány Országos Bajnokság 10. fordulójában idegenben, Diósgyőrben. Ahogy arra előzetesen is számítani lehetett, egy agresszív ellenféllel találkoztunk, de mindvégig sikerült uralnunk az összecsapást. Hamar megszereztük a vezetést, a 7. percben Czinege Eszter fejjel volt eredményes. Ezt követően több ígéretesnek tűnő helyzetünk is akadt, de végül egygólos vezetéssel fordulhattunk.

A második félidő is úgy kezdődött, ahogy az első negyvenöt perc. Sikerült korán gólt szerezni: a 48. petcben büntetőhöz jutottunk, a megítélt tizenegyest pedig Czinege Eszter értékesítette magabiztosan. Mindössze öt perc elteltével újabb gól esett, ezúttal Horváth Zóra gurított a kapuba. A folytatásban több találatot nem szereztünk, így háromgólos győzelemmel térhettünk haza Diósgyőrből.

Marco Dell'Elce vezetőedző értékelt mérkőzést követően.

- Nagyon jó meccs volt a lányok részéről az első perctől kezdve, főleg mentális szempontból. Nem volt könnyű, de az egész csapat olyan hozzáállást mutatott az Illés Akadémia elleni vereség után, amiről minden edző álmodik. Mind játékrendszerben, mind játékosként változtattunk valamit, és egy olyan nagyon agresszív ellenféllel szemben, mint a DVTK, végig uraltuk a játékot a 90 perc alatt. Csak dicsérni tudom a lányokat azokért az áldozatokért, amiket hétről-hétre hoznak július eleje óta. Külön szeretnék megemlíteni két olyan játékost, akik az elmúlt 3 mérkőzésen mindig a legmagasabb szintű teljesítményt nyújtották, Kovács Laurát és Múcková Líviát. Nagyon büszkék vagyunk, hogy így zártuk az őszi szezont, most még két hetet töltünk együtt, majd karácsony előtt elköszönünk.

Leány Országos bajnokság, U15, 10. forduló
FTC-Telekom – DVTK 6-0 (1-0)
FTC-Telekom: Kuzma Liliána, Barkász Hanna Jázmin, Molnár Lara Léna, Demeter Regina Eszter, Gál Regina, Molnár Anna Róza, Rajna Virág, Szabó Nóra Éva, Hornyák Bodza, Szántó Hédi, Jarkovszky Laura
Cserék: Temesi-Karóczkai Jázmin, Szécsi Szabrina Míra, Banner Boróka Luca, Mizsei Laura, Végh Bernadett, Podonyi Julianna, Megyesi Lili
Vezetőedző: Szanyi Mária
Gólszerzők: Molnár Lara Léna (2), Barkász Hanna Jázmin, Szántó Hédi, Jarkovszky Laura, Demeter Regina Eszter

Leány Országos bajnokság, U17, 10. forduló
FTC-Telekom – DVTK 6-0 (5-0)
FTC-Telekom: Nagy Dina, Hanász Vanda, Tóth Ramóna, Csizmadia Jázmin, Árvay Sára Petra, Kovács Petra, Karaba Jázmin Liliána, Polgár Panka, Gágyor Zille, Veres Stefánia, Pethe Olivia Elizabeth
Cserék: Major Janka, Bozsik Frida, Egyed Kata, Perjési Lilla
Vezetőedző: Jugovits Péter
Gólszerzők: Veres Stefánia (3), Pethe Olivia Elizabeth, Kovács Petra, Gágyor Zille

Leány Országos bajnokság, U19, 10. forduló
DVTK – FTC-Telekom 0-3 (0-1)
FTC-Telekom: Major Janka, Kovács Laura, Múcková Lívia, Fehértói Dorina, Poprádi Anna, Horváth Zóra, Czinege Eszter, Schmidt Veronika, Kükedi Laura, Matyi Krisztina, Kratochwill Zoé
Cserék: Kokas Bettina Eszter, Kovács Rebeka Zsófia, Egyed Kata, Biró Csilla Anna
Vezetőedző: Marco Dell'Elce
Gólszerzők: Czinege Eszter (2), Horváth Zóra

Cikkajánló

U19: Vincze és Fehértói a válogatott keretben

Az összetartás során a korosztályos válogatott kétszer is megmérkőzik Csehország legjobbjai ellen.

Leány U19: egy gól döntött az Illés javára

Csapatunk hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a nagy rivális Illés Akadémia ellen.

Leány up: háromszor is győztünk az MTK ellen

Mindhárom akadémiai korosztályban magabiztos győzelemmel zárult az MTK elleni összecsapás.

Leány Up: három pontot szereztünk Győrben

U15-ös csapatunk egygólos vereséget szenvedett, míg U17-es együttesünk hatot lőtt az ETO-nak idegenben.

U17: Major és Gágyor kapott meghívót

A korosztályos válogatott három mérkőzést játszik majd az Eb-selejtező mini tornán.

Leány UP: hat pontot szereztünk az ETO ellen

U15-ös és U17-es leány labdarúgócsapatunk is győzelmet aratott a zöld-fehérek ellen.

U19: Vincze Borbála a válogatott keretben

A korosztályos válogatott három mérkőzést játszik majd az Eb-selejtező mini tornán.

Leány U19: másodszor is győztünk az ETO ellen

Marco Dell'Elce és Franyó Róbert csapata 5-0-s győzelemmel, idegenből hozta el a három pontot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin