2023. szeptember 18.
Leány up: nagy győzelmek a Puskás Akadémia ellen
U15-ös és U17-es csapatunk is győzött a Puskás Akadémia ellen.

U15
Az 5. forduló mérkőzése következett U15-ös csapatunk számára, a Puskás Akadémia együttese érkezett a Kocsis Sándor Sportközpontba. A Kuzma, Barkász, Szécsi, Molnár, Jarkovszky, Megyesi, Mizsei, Rajna, Gál, Hornyák, Demeter összeállítású kezdőcsapat indított. Néhány helyzet után a 7. percben meg is szereztük a vezetést, Molnár Léna köszönt be távolról egy óriási bombával. Ezt követően mindössze tizenöt perc alatt további három találatot jegyezhettünk, először Megyesi Lili bólintott közelről a kapuba, majd Demeter Regina lőtte be harmadik találatunkat, végül ismét Megyesi érkezett, és gurított a hálóba.

A félidő hajrájában szépíteni tudott a vendégcsapat, így a szünetre 4-1-es eredménnyel mehettünk.

A második játékrész felcsúti góllal kezdődött, amire néhány perccel később Végh Bernadett válaszolt, így már 5-2-re vezettünk.

A mérkőzés vége felé közeledve érezhető volt, hogy csapatunk fárad, és több hibát is elkövettünk, amiket az ellenfél kíméletlenül kihasznált. A 70. és a 72. percben is betalált a Puskás Akadémia, de ez a két gól is csak a kozmetikázásra volt elég, csapatunk 5-4-es győzelmet aratott a nagy riválissal szemben.

- Az értékelést mindenképpen két részre kell bontani. Az első mintegy 60 perccel maradéktalanul elégedettek lehetünk, míg az utolsó körülbelül 20 perccel nem. Egy jó órán keresztül az történt a pályán, amit akartunk. Minden úgy zajlott, ahogy elterveztük. A lányok mindent megmutattak, amit most tudnak. Sorra alakították ki a szebbnél szebb és nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Óriási fölényben játszottunk. Ebben az időszakban csak a helyzetkihasználás nem volt tökéletes. Aztán hagytuk, hogy a külső körülmények kizökkentsenek minket. Az igazán nagy hiba az volna, ha az okokat nem magunkban, hanem olyan dolgokban keresnénk, amelyekre nem vagyunk hatással. Gratulálok a csapatnak a mérkőzés 3/4 részében bemutatott remek futballhoz, majd azt követően ahhoz, hogy a szívük a helyén volt – nyilatkozta a mérkőzést követően Szanyi Mária, vezetőedző.

U17
A Leány Országos Bajnokság 5. fordulójának mérkőzésén U17-es együttesünk vasárnap a Puskás Akadémia ellen lépett pályára hazai pályán a Kocsis Sándor Sportközpontban. A találkozó első negyedórája még az ismerkedés jegyében telt, de utána teljes fokozatra kapcsolt a Ferencváros. Remek támadásokat vezettünk, több óriási helyzetünk is volt, de az ellenfél kapusa is jól védett. A félidő utolsó percében aztán megtört a jég, Veres Stefánia pontos passzát Pethe Olivia továbbította a kapuba, így a szünetre előnnyel mehettünk.

A második játékrészben ott folytattuk, ahol abbahagytuk, magabiztosan játszottunk, kapusunk, Berceli Nikolett pedig csak úgy, mint az első negyvenöt percben, számos bravúrt mutatott be a kapuban.

A 76. percben megérkezett a második találatunk is, Karaba Jázmin beadását az ellenfél védője lőtte a léc alá. A kétgólos előny nem volt elég a lányoknak, további két találattal jelezték, hogy itthon tartanák a három pontot, először Csizmadia Jázmin értékesített magabiztosan egy büntetőt, majd az i-re a pontot a 92. percben Egyed Kata tette fel, így végül négygólos győzelem lett a vége.

- Jó mérkőzést játszottunk egy komoly erőt képviselő Puskás Akadémia ellen. Öröm volt látni, hogy a játék minden elemében uraltuk a találkozót, úgy nézett ki a csapat, ahogy kell. Szenzációs egyéni teljesítményeket, szép gólokat, parádés kapusbravúrokat láthattak, akik kijöttek szurkolni. Le a kalappal a lányok előtt! Nagyon büszke vagyok rájuk – mondta Jugovits Péter, vezetőedző.

U19
U19-es lányaink az 5. fordulóban Felcsútra utaztak a nagy rivális Puskás Akadémia elleni összecsapásra. A mérkőzés jó tempóban kezdődött, a 14. percben Vincze Borbála remek találatával vezetést is szerzett csapatunk. A folytatásban inkább a mezőnyben folyt a játék, az újabb gólra a 34. percig kellett várni, akkor sajnos kiegyenlített a felcsúti együttes, így a félidőre 1-1-es döntetlennel mentünk.

A fordulás után minden energiánkat mozgósítottuk, próbáltunk nyomást helyezni az ellenfélre. A kezdősípszó után mindössze négy perccel azonban a vezetést is megszerezte ellenfelünk, így hátrányból folytattuk a mérkőzést. Ezt követően a 70. percben Czinege Eszter ezen a mérkőzésen is betalált, így újra döntetlen volt az állás. A találkozó hajrájában ellenfelünk sajnos meglőtte harmadik gólját is, így végül 3-2-es vereséget szenvedtünk idegenben.

- Sajnos az eredmény nem tükrözi vissza azt, amit a meccs alatt kreáltunk. Ennek fényében nem kellett volna az első félidőnek 1-1-es állással végződnie. Több határozottságra lett volna szükség bizonyos helyzetekben. A második félidőben a csapat jól tartotta a pályát, helyzeteket alakított ki. A hozzáállás megfelelő volt, három rögzített szituációból három gólt kaptunk. A futball nem ad kedvezményeket, a lányok mindent beleadtak, talán egy kicsit több cinizmusra lett volna szükség. Most a válogatott meccsek szünetében jól kell kihasználni az időt, ami a rendelkezésünkre áll, és helyreállítani a sérüléseket is. Újabb hosszú meccs-sorozat vár ránk, és készen kell állnunk – értékelt Marco Dell'Elce, vezetőedző.

 

Leány Országos bajnokság, U15, 5. forduló
FTC-Telekom – Puskás Akadémia FC 5-4 (4-1)
FTC-Telekom: Kuzma Liliána, Barkász Hanna Jázmin, Szécsi Szabrina Míra, Gál Regina, Jarkovszky Laura, Megyesi Lili, Mizsei Laura, Rajna Virág, Molnár Lara Léna, Hornyák Bodza, Demeter Regina Eszter
Cserék: Temesi-Karóczkai Jázmin, Banner Boróka Luca, Molnár Anna Róza, Podonyi Julianna, Szabó Nóra Éva, Végh Bernadett
Vezetőedző: Szanyi Mária
Gólszerzők: Megyesi Lili (2), Molnár Lara Léna, Demeter Regina Eszter, Végh Bernadett

Leány Országos bajnokság, U17, 5. forduló
FTC-Telekom – Puskás Akadémia FC 4-0 (1-0)
FTC-Telekom: Berceli Nikolett, Hanász Vanda, Bozsik Frida, Tóth Ramóna, Csizmadia Jázmin, Árvay Sára Petra, Kovács Petra, Veres Stefánia, Tóth Adél, Gágyor Zille, Pethe Olivia Elizabeth
Cserék: Kuzma Liliána, Beleznai Léna, Egyed Kata, Perjési Lilla, Karaba Jázmin Liliána, Polgár Panka
Vezetőedző: Jugovits Péter
Gólszerzők: Pethe Olivia Elizabeth, Csizmadia Jázmin, Egyed Kata, ill. öngól

Leány Országos bajnokság, U19, 5. forduló
Puskás Akadémia – FC FTC-Telekom 3-2 (1-1)
FTC: Kokas Bettina Eszter, Múcková Lívia, Fehértói Dorina, Horváth Zóra, Biró Csilla Anna, Czinege Eszter, Vincze Borbála Dóra, Schmidt Veronika, Kükedi Laura, Matyi Krisztina, Kratochwill Zoé
Cserék: Major Janka, Kovács Laura, Beleznai Léna
Vezetőedző: Marco Dell'Elce
Gólszerzők: Vincze Borbála Dóra, Czinege Eszter

Cikkajánló

Leány up: három győzelem a hétvégi mérleg

Mindhárom akadémiai korosztályunk magabiztos győzelemmel zárt a St. Mihály csapatai ellen.

Női U19: visszavágtunk a skót válogatottnak

A Ferencváros játékosa, Vincze Borbála 60 percnyi játékkal vette ki a részét a 2-1-es győzelemből.

U19: szoros vereség Skóciában

A magyar női U19-es labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Edinburghben.

Leány up: döntetlenek hétvégéje

U15-ös és U17-es együttesünk is gól nélküli döntetlent játszott idegenben az Illés Akadémia vendégeként.

Leány up: kiütöttük a DVTK-t

U19-es csapatunk hazai pályán, míg az U15-ös és U17-es együttesünk idegenben győzött.

Leány up: remek szezonkezdés

Felnőtt csapatunk után mindhárom akadémia korosztályunk is győzelemmel zárta a hétvégét az MTK ellen.

Leány U19: Készen állunk, jöhet a rajt!

A keretben több változás is történt, illetve a szakmai stáb összetétele is átalakult U19-es együttesünknél.

Leány U17: válogatott meghívók érkeztek

A női U17-es válogatott keretébe három Fradi-játékos került be, további háromra tartalékként számítanak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin