2023. augusztus 28.
Leány up: remek szezonkezdés
Felnőtt csapatunk után mindhárom akadémia korosztályunk is győzelemmel zárta a hétvégét az MTK ellen.

U15
A nagy rivális MTK együttese ellen kezdte meg a bajnoki szezont U15-ös leány csapatunk vasárnap. Jó előjelekkel várta a találkozót legfiatalabb akadémiai korosztályunk, ugyanis a tavalyi szezon U14-es és U15-ös bajnokcsapata alkotja a gárdát, néhány új játékossal kiegészülve. Az elhalasztott győri forduló miatt még jobban vártuk az összecsapást, és bár rettentő meleg és embert próbáló körülmények között léptünk pályára, mégis remekül indítottunk. Már a mérkőzés 3. percében vezetést szereztünk, Demeter Regina lőtt óriási gólt, majd tíz perccel később Hornyák Bodza beadását Szécsi Szabrina továbbította a kapuba.

A következő találatra ismét csak néhány percet kellett várnunk, először Demeter Regina érkezett, akinek lövését még védeni tudta a kék-fehérek kapusa, de a kipattanó Szécsi Szabrina segítségével már a hálóban landolt. Nem álltunk meg a gólgyártással, a félidő hajrájában új igazolásunk, Megyesi Lili is betalált, így a szünetre négygólos vezetéssel mehettünk.

A második játékrészre több helyen is változtatott Szanyi Mária vezetőedző, a nagy meleg minden játékost próbára tett. A magabiztos előny birtokában is mentek a lányok, az i-re a pontot végül Szécsi Szabrina tette fel, aki harmadszor is eredményes tudott lenni, így végül 5-0-s győzelemmel búcsúztattuk az MTK-t.

Szanyi Mária vezetőedző értékelt a mérkőzést követően.

- Minden tiszteletem az összes gyereké, MTK-s és fradistáé egyaránt, hogy ebben az időben végighajtották ezt a 80 percet. A mieink remekül futballoztak. Az eredménnyel ma sem foglalkozunk, nem az a fontos. Sokkal lényegesebb, hogy szinte minden visszaköszönt a mérkőzésen, amit a felkészülés kezdete óta gyakorlunk. Most itt tartunk. Lesz ez még jobb is!

U17
A Leány Országos Bajnokságban szintén első mérkőzését játszotta le U17-es együttesünk vasárnap a rivális MTK ellen. Az első félidő első és egyetlen gólját az újonnan igazolt Polgár Panka szerezte, egy óriási távoli bombával mutatkozott be. Negyvenöt perc után a szünetre így 1-0-s Fradi-vezetéssel vonultunk.

A fordulás után a nagy hőség ellenére beindult a gólgyártás, az 54. percben Pethe Olivia köszönt be, bár két perccel később érkezett a válasz az MTK csapatától.

A folytatásban is motiváltan, ügyesen futballoztak a lányok, és ez gólokban is megmutatkozott. Mindössze harminc perc alatt újabb hat találatot szereztünk, új igazolásunk Veres Stefánia, valamint a tavalyi szezonban is remekül futballozó Karaba Jázmin is kétszer volt eredményes, de Árvay Sára is feliratkozott a gólszerzők közé, majd a 8-1-es végeredményt Kovács Petra állította be.

Jugovits Péter vezetőedző nyilatkozott a meccs után.

- Szerettük volna jól kezdeni a szezont. Úgy gondolom az eredmény mellett a játékunk is rendben volt. A meleg ellenére is nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, ahol a mi akaratunk érvényesült, végig domináltunk a találkozón. Hátul stabilak voltak a lányok, előre játékban pedig bátrak és határozottak. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, a nyolc rúgott gól pedig önmagáért beszél.

U19
U19-es lányainkra is MTK elleni összecsapás várt a Leány Országos Bajnokság idei szezonjának első mérkőzésén idegenben, a kék-fehérek edzőközpontjában. Csapatunkat több sérülés is hátráltatta, de az a tizennégy játékos, aki pályára lépett, mindent megtett annak érdekében, hogy három ponttal távozzunk az MTK Utánpótlás Sportközpontból. A vezető találatunk már a második percben megérkezett, Túróczy Anna lövése volt védhetetlen. A játék képe alapján jobbnak bizonyult csapatunk, a 23. percben érkezett is az újabb Fradi-gól, Biró Csilla is betalált, így 2-0-s előnnyel fordultunk.

A második félidő ötödik percében szépített a kék-fehér együttes, de néhány perccel később Czinege Eszter gondolta úgy, hogy góllal válaszol rá. Az utolsó szó így a miénk volt: 3-1-es győzelemmel távoztunk az MTK otthonából.

Franyó Róbert asszisztensedző értékelt.

- Hosszú és kemény felkészülés után végre újra tétmérkőzést játszhattak a lányok. Igazi kihívás volt ilyen időjárási körülmények között pályára lépni, ráadásul műfüvön. Jól kezdtünk, és sikerült megtartanunk a kezdeti dominanciát a mérkőzés végéig. Dicséret illeti az egész csapatot. Elszántan várjuk a következő bajnoki fordulót.

Leány Országos bajnokság, U15, 2. forduló
FTC-Telekom – MTK-Budapest 5-0 (4-0)
FTC: Kuzma Liliána, Barkász Hanna Jázmin, Szécsi Szabrina Míra, Molnár Lara Léna, Mizsei Laura, Demeter Regina Eszter, Gál Regina, Hornyák Bodza, Szántó Hédi, Jarkovszky Laura, Megyesi Lili
Cserék: Temesi-Karóczkai Jázmin, Banner Boróka Luca, Végh Bernadett, Molnár Anna Róza, Podonyi Julianna, Rajna Virág, Szabó Nóra Éva
Vezetőedző: Szanyi Mária
Gólszerzők: Szécsi Szabrina Míra (3), Demeter Regina Eszter, Megyesi Lili

Leány Országos bajnokság, U17, 2. forduló
FTC-Telekom – MTK-Budapest 8-1 (1-0)
FTC: Berceli Nikolett, Hanász Vanda, Bozsik Frida, Pethe Olivia Elizabeth, Csizmadia Jázmin, Árvay Sára Petra, Kovács Petra, Perjési Lilla, Tóth Adél, Polgár Panka, Gágyor Zille
Cserék: Nagy Dina, Beleznai Léna, Egyed Kata, Karaba Jázmin Liliána, Veres Stefánia
Vezetőedző: Jugovits Péter
Gólszerzők: Karaba Jázmin Liliána (2), Veres Stefánia (2), Polgár Panka, Pethe Elisabeth Olivia, Árvay Sára Petra, Kovács Petra

Leány Országos bajnokság, U19, 2. forduló
MTK-Budapest – FTC-Telekom 1-3 (0-2)
FTC: Gergely Lili, Fehértói Dorina, Túróczy Anna Mária, Kovács Rebeka Zsófia, Horváth Zóra, Biró Csilla Anna, Czinege Eszter, Vincze Borbála Dóra, Schmidt Veronika, Kükedi Laura, Múcková Lívia
Cserék: Kokas Bettina Eszter, Egyed Kata, Beleznai Léna
Vezetőedző: Marco Dell'Elce
Gólszerzők: Túróczy Anna Mária, Biró Csilla Anna, Czinege Eszter

Cikkajánló

Női U19: visszavágtunk a skót válogatottnak

A Ferencváros játékosa, Vincze Borbála 60 percnyi játékkal vette ki a részét a 2-1-es győzelemből.

U19: szoros vereség Skóciában

A magyar női U19-es labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Edinburghben.

Leány up: nagy győzelmek a Puskás Akadémia ellen

U15-ös és U17-es csapatunk is győzött a Puskás Akadémia ellen.

Leány up: döntetlenek hétvégéje

U15-ös és U17-es együttesünk is gól nélküli döntetlent játszott idegenben az Illés Akadémia vendégeként.

Leány up: kiütöttük a DVTK-t

U19-es csapatunk hazai pályán, míg az U15-ös és U17-es együttesünk idegenben győzött.

Leány U19: Készen állunk, jöhet a rajt!

A keretben több változás is történt, illetve a szakmai stáb összetétele is átalakult U19-es együttesünknél.

Leány U17: válogatott meghívók érkeztek

A női U17-es válogatott keretébe három Fradi-játékos került be, további háromra tartalékként számítanak.

Új vezetőedző az U17 élén

Jugovits Péter és Nagy Ágnes edzőpárosával rajtol az idei bajnoki szezonban U17-es leány együttesünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin