2022. november 24.
Nemzetközi tornán vesz részt akadémiánk
Öt nemzet, összesen nyolc csapatának részvételével zajlik majd a torna december 10-11. között Pécsett.

Akadémiánk régóta jó kapcsolatot ápol a PMFC csapataival, ezért idén a pécsiek úgy gondolták, hogy egyesületünk is csatlakozzon az általuk szervezett U15-ös korosztálynak szóló nemzetközi labdarúgó tornához december 10-11. között az id. Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edzőközpontban.

A PMFC leány szakosztályvezetője, Arató Zsombor elmondása szerint a leutóbbi nyári U17-es torna sikerét követően szerettek volna szintet lépni, így arra az elhatározásra jutottak, hogy ezúttal már egy nyolc csapatos, kétnapos tornát rendeznek, ahol öt nemzet is képviselteti magát.

A lányok remek körülmények között, erős ellenfelekkel szemben zárhatják le az őszi szezont.

- A pécsi torna egy nemzetközi torna lesz, ahol azt gondolom, hogy a legkisebb akadémiai korosztályban már szerezhetünk nemzetközi tapasztalatot. Láthatjuk, hogy a környező országokhoz képest hol tartunk mentálisan, fizikálisan és játéktudásban. Valamint az akadémiai szezonzárás szempontjából egy jó csapatépítő programként is funkcionálhat ez a torna, ahol az edzők és gyerekek közelebb kerülhetnek egymáshoz. Ezzel a rangos tornával megkoronázhatjuk az őszi szezont – nyilatkozta Berla Attila, akadémiánk operatív igazgatója.

Csapatunk december 10-én és 11-én lép majd pályára. Nem lesz könnyű két egymást követő napon is játszani, ám edzőink egyik fontos célja a tornán, hogy minden játékosának lehetőséget adjanak.

Öt nemzet, összesen nyolc csapatának részvételével zajlik majd az összecsapás.

A PMFC korosztályos csapatán kívül Magyarországot csapatunk, az FTC-Telekom képviseli, Romániából az U Olimpia Cluj és a Poli Timisoara, Szlovákiából a ŠK Slovan Bratislava és az FC Spartak Trnava, Szerbiából a ŽFK Vojvodina, Horvátországból pedig a ŽNK Osijek csapata érkezik a műfüves tornára. A csoportmeccsek 10-én 10:00 órától egészen 20:00-ig zajlanak, a helyosztók pedig 11-én 9:00 órakor kezdődnek. A torna döntője 11-én, vasárnap 16:00 órakor veszi kezdetét.

Ami még egyedinek számít, hogy egy benti műfüves csarnokban lesz, a pálya és a csarnok méretének köszönhetően pedig 8+1-es felállásra alkalmas, ezt tovább fokozva pedig rendes nagy kapura (7x2m) zajlanak majd a mérkőzések, hogy minél több gól szülessen és minél gyorsabb gondolkodásra legyenek kényszerítve a csapatok.

- Sok külföldi tornán vettünk már részt, mert úgy gondoljuk, hogy a legjobb élmény és fejlődési lehetőség a lányoknak az, ha megtapasztalják a nemzetközi színvonalat, illetve megismerik a különböző futballkultúrákat. Bármelyik országról beszélünk, tudunk mondani a futball stílusukra egy egyedi jellemzőt, hogy mi az, amiben nagyon erősek. Találkoztunk már a Juventussal, Helsinkivel, az Austria Wien együttesével, de ezek mellett játszottunk már más osztrák, német, szlovák, szlovén, ukrán, román, szerb, horvát, bosnyák csapatokkal is, és úgy gondolom, hogy mindegyik meccs után tanultunk valamit az ellenféltől, ami építő jellegű volt a számunkra. Ezért gondoltuk úgy, hogy mi lenne, ha most Pécsre hoznánk nagy klubokat, akik a saját országuk bajnokságaiban kiemelkedőnek számítanak. Továbbá ami fontos, hogy barátságok, kapcsolatok is kialakuljanak a tornánkon résztvevő csapatok között, és hogy a lányok még több nemzetközi meccset játszanak. Ez a torna szerintem nem csak az országban, de a környező országok tornáit megnézve az egyik legkiemelkedőbb lesz – mondta Sergiu Bolboaca, a PMFC U15-ös csapatának vezetőedzője.

Cikkajánló

Leány UP: bravúros győzelmek az MTK ellen

U15-ös csapatunk már biztosan őszi bajnok, az U17 és az U19 még versenyben van az első helyért.

Leány UP: 4 győzelem, 12 pont a hétvégi mérleg

Továbbra is remekül szerepelnek leány utánpótlás-csapataink, minden korosztályban győzelemmel zártunk.

Up: esélyt sem adtunk ellenfeleinknek

Minden korosztályunk győztesen hagyta el a pályát a hétvégi bajnoki fordulókban.

U15: otthon győztük le az Újpesti Haladás csapatát

Kilenc meccsen megszerzett 17 ponttal továbbra is a második helyet foglaljuk el a fiú bajnokság tabelláján.

Leány UP: két győzelem, egy döntetlen, egy vereség

U14 és U15-ös csapatunk továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát korosztályában.

Női U14: tíz játékosunk kapott meghívót

Folytatódik az U14-es PILOT program, a következő állomásként Budaörsön tartanak felkészülési edzőmérkőzést.

U15: válogatott meghívók érkeztek

Hat játékosunk vesz részt a női U15-ös válogatott felkészülési edzőtáborban Telkiben.

UP: 4 meccs, 4 győzelem a hétvégi mérleg

Hazai pályán győzött az U15 és az U17, míg az U19 és az U14 idegenből hozta el a három pontot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin