2019. szeptember 24.
Nincs megállás: két korosztály, két győzelem!
U14-es és U16-os női labdarúgócsapatunk is hibátlan a korosztályos bajnokságok idei kiírásában.

Az elmúlt hétvégén folytatódtak a korosztályos női labdarúgó bajnokságok.

U19
U19-es együttesünknek nem volt mérkőzése a hétvégén. Vágó Fanny együttese a bajnokság harmadik fordulójában a Soroksár ellen lépett volna pályára, azonban a találkozót október 16-ra halasztották.

U16
Szent Mihály – FTC 0-4
Gólszerzőink: Miszlai Jázmin, Horváth Zóra, Kocsis Alíz Gizella, Németh Diána Melinda

A szezont két remek győzelemmel kezdő U16-os együttesünk Szegedre utazott, annak a Szent Mihálynak az otthonába, akik tavaly sokáig harcban álltak a bajnoki címért is, sőt, az egymás elleni találkozón a Fradi dolgát is megnehezítették. Idén viszont egy győzelemmel és egy vereséggel rajtoltak, és Németh Júlia zöld-fehér együttese is egyértelműen a három pontért utazott a szentmihályteleki sportpályára. A mieink ennek szellemében kezdték a találkozót, és hat perc elteltével Miszlai Jázmin és Horváth Zóra révén már kettővel vezettek. A 26. percben Kocsis Alíz meglőtte a Fradi harmadik gólját, így több mint megnyugtató előnnyel mehetett csapatunk szünetre. A második negyvenöt percben sem maradtunk ferencvárosi találat nélkül : a mindössze 15 éves, de már az U19-es csapatba felhívott Németh Diána ezúttal visszajátszott eredeti korosztályába, edzője pedig nem bánta meg ezt a döntést, ugyanis a második félidő elején Németh betalált, ezzel be is állította a 4-0-s végeredményt.

„Mivel hétközben hat játékosunk is képviselte klubunkat az U14-es regionális válogatottakban Telkiben, igyekeztünk frissíteni a csapatot, lehetőséget adni azoknak, akik eddig kevesebbet játszottak, illetve az U19-es csapatunkban edződő 2004-eseink is rendelkezésünkre álltak. Nagyon jól kezdtünk, az első percektől irányítottuk a mérkőzést. Sikerült gyorsan megszereznünk a vezetést, és sorra alakítottuk ki a helyzeteket. Nagyjából harminc perc alatt eldöntöttük a meccset. Sokat dolgoztak a lányok, becsülettel végezték a feladatukat, de azért maradt bennünk hiányérzet. Ami pozitívum, hogy a pontrúgásaink nagyon veszélyesek voltak, és távoli lövésekkel is sokat próbálkoztunk. Azonban kulcspasszaink pontosságában, és a befejezéseinkben még mindig van hová fejlődnünk. Szombaton 11.00-tól a szombathelyi Viktória csapatát fogadjuk a Kocsis Sándor Sportközpontban, ahol újabb lehetőségünk lesz ezekben előrelépni.” – foglalta össze az eseményeket Németh Júlia vezetőedző.

U14
FTC – Gyulai Amazonok 10-0
Gólszerzőink: Angyal Dorottya (2), Vas Hajna (3), Sinka Napsugár (2), Nyul Petra Alexandra (2), Gyócs-Németh Cintia.

Az elmúlt hétvégén bár nem játszott bajnoki mérkőzést U14-es korosztályos csapatunk, többen így sem unatkoztak, ugyanis U14-es régiós válogatott tornán képviselték a Ferencvárost. Meghívást kapott Telkibe Angyal Viktória, Angyal Dorottya, Vas Hajna, Sinka Napsugár, Szabó Virginia, Murár Viktória és Kern Fanni is. A mieink csapata a második helyen végzett a tornán.

Szombaton délelőtt viszont már bajnoki várt a Fradira, a Gyulai Amazonok ellen. Nem bíztuk a véletlenre a találkozó sorsát, tizennégy perc elteltével már néggyel vezettünk. Végül 5-0-s előnyben fordulhattunk, de Szeitl Szilvia csapatának becsületére mondhatjuk, hogy nem vettek vissza a tempóból a hatalmas előny ellenére sem, és a második játékrészben is még ugyanennyit hozzátettek, így a vége 10-0-s győzelem lett. Vas Hajna triplázni tudott, de rajta kívül hárman is két gólig jutottak.

„Jól kezdtük a mérkőzést, más a második helyzetünket gólra tudtuk váltani. A lendület továbbra is megmaradt, és a félidő végéig még négy gólt sikerült szereznünk. Külön öröm számomra, hogy góljainkat öt játékos lőtte, ami mindenképpen a csapatmunkát dicséri. A második félidőben is úgy játszottunk, mintha 0-0 lenne az eredmény, és sikerült további gólokat szerezni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a gyulai csapat 2007-08-as születésű lányokkal érkezett. Gratulálok nekik, és sok sikert kívánok a bajnokságban, az eredmény ellenére nagyon ügyesen játszottak” – értékelt a találkozót követően Szeitl Szilvia vezetőedző.

A csapatra a folytatásban rangadók várnak, pénteken 17.30-tól a nagy rivális MTK lesz idegenben az ellenfél, míg október 4-én a Puskás Akadémia otthonába látogatunk.

Cikkajánló

Leány U17: válogatott meghívók érkeztek

Hat játékosunk bizonyíthat a női U17-es labdarúgó-válogatott edzőtáborában Telkiben.

Hamarosan újra munkában akadémistáink

Január 9-én, hétfőn kezdi a felkészülést a tavaszi szezonra leány utánpótlásunk.

Csapatunk nyerte a PMFC U15-ös nemzetközi tornáját

Magas színvonalú, rangos U15-ös tornán vett részt U15-ös leány csapatunk a Pécsi MFC szervezésében.

Leány UP: minden csapatunk a dobogón telel

Lezárult a bajnokságok őszi szezonja, első helyen zárt az U15, második az U19, harmadik lett az U17.

Leány UP: bravúros győzelmek az MTK ellen

U15-ös csapatunk már biztosan őszi bajnok, az U17 és az U19 még versenyben van az első helyért.

Nemzetközi tornán vesz részt akadémiánk

Öt nemzet, összesen nyolc csapatának részvételével zajlik majd a torna december 10-11. között Pécsett.

Leány UP: 4 győzelem, 12 pont a hétvégi mérleg

Továbbra is remekül szerepelnek leány utánpótlás-csapataink, minden korosztályban győzelemmel zártunk.

Up: esélyt sem adtunk ellenfeleinknek

Minden korosztályunk győztesen hagyta el a pályát a hétvégi bajnoki fordulókban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin