2021. november 15.
Potyogtak a gólok a PMFC ellen
Mindhárom utánpótlás csapatunk magabiztosan gyűjtötte be a három pontot a bajnokság 10. fordulójában.

U15
U15-ös lányaink kisebb szünetet követően vasárnap délután hazai pályán fogadták a PMFC csapatát a bajnokság 10. fordulójában.

Remekül kezdődött a mérkőzés, mindössze 19 másodpercnek kellett eltelnie a kezdősípszó után, hogy csapatunk megszerezze első találatát. A lányok végig elszántan, koncentráltan futballoztak, sorra lőtték a gólokat, a játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek. Az első félidőben 11 gólig meg sem állt csapatunk: Gégény Petra elképesztő játékkal hétszer volt eredményes, Czenter Dóra kettővel növelte előnyünket, Csizmadia Jázmin és Jákri Dóra pedig egyaránt egyszer talált az ellenfél kapujába.

A szünet után Farkas Panna már az első helyzetünket gólra váltotta. Csapatunk továbbra is hatalmas akarattal és motivációval játszott egészen a mérkőzés végéig, amit az is bizonyít, hogy további 10 gólnak örülhettünk. U15-ös lányaink kifejezetten szép gólokat szereztek, amelyek között kijátszott, jól felépített akció épp úgy volt, mint nagy bomba. Czenter Dóra további három találattal vette ki a részét a győzelemből, Egyed Kata kétszer is betalált, a csereként beállt Matyi Krisztina is kétszer volt eredményes, Gégény Petra, Kovács Petra, valamint Sági Panna pedig egy gólt szerzett. A lányok meg sem álltak 22 találatig, és ezzel eddigi legnagyobb győzelmüket aratták.

- A meccs előtt és a meccs után is igyekeztünk viszonozni azt a vendégszeretetet, amiben nekünk volt részünk Pécsett! Öröm látni, hogy a lányok hétről hétre előrelépnek. Büszke vagyok rájuk, hogy teljesen kihajtották magukat. Igyekeztek mindent megcsinálni, amit megbeszéltünk. Úgy győztek hatalmas különbséggel, hogy közben végig tisztelték az ellenfelet a pályán. Úgy gondolom, hogy még ennél is lehetünk jobbak, és tudom, hogy leszünk is! Gratulálok a csapatomnak – értékelt Szanyi Mária, vezetőedző.

U17
U17-es leány labdarúgócsapatunk a múlt heti hazai, Astra elleni parádés győzelem után vasárnap a PMFC gárdáját fogadta a bajnokság 10. fordulójában. Magabiztosan, jó tempóban kezdték a lányok a mérkőzést, ez pedig gólokban is rögtön megmutatkozott, ugyanis nem sokkal a kezdősípszó után, rögtön az 1. percben Nyul Petra szerezte meg a vezetést, majd Vincze Borbála duplázta meg előnyünket.

A 29. percben folytatódott a gólgyártás, Szikszai Lilla lőtt a PMFC kapujába, ezzel kialakítva a félidei 3-0-s eredményt.

A szünet után sem tétlenkedtünk, és a nyerni akarásunkat még inkább szerettük volna gólokkal bizonyítani. A csapat egységesen mindent megtett és koncentráltan játszott. A mérkőzés 61. percében Vincze Borbála beadását Ezer Anna értékesítette, majd két perccel később ismét higgadtan gurított az ellenfél kapujába. A hatodik találatra sem kellett sokat várni, egy bedobás után Vincze Borbála közelről helyezett a kapuba. A 7-0-s végeredményt végül Túróczy Anna állította be egy 70. percben lőtt hatalmas bombagóllal. Remek megoldásokkal, szervezett játékkal gyűjtöttük be a megérdemelt három pontot.

- Az előző Pécs elleni mérkőzéshez képest sokkal jobb felfogásban játszott a csapat. A hazai pálya előnyünkre szolgált, teljes mértékben irányítani tudtuk a játékot és ez gólokban is megmutatkozott. Szellemes, jó megoldásokat láttam a lányoktól, meg vagyok velük elégedve, hiszen egy szervezett, védekező csapat ellen ennyi gólt lőni nagy dolog. A Pécsnek további sok sikert kívánok, szerintem jó úton járnak – mondta Berla Attila vezetőedző a mérkőzés után.

U19
A múlt heti Astra elleni döntetlen után U19-es csapatunk a sereghajtó Pécshez utazott a bajnokság 10. fordulójában. A lányok rögtön a 2. percben Turza Melitta góljával megszerezték a vezetést. Csapatunk végig dominált a PMFC-vel szemben, Szijártó Eszter már az első játékrészben duplázni tudott, előbb a 21., majd a 44. percben is betalált a pécsiek kapujába. Hevesi Júlia Rebeka és Ezer Anna pedig egy-egy találatot szerzett, így 5-0-s vezetéssel vonultunk a szünetre. A második félidő is egy gyors góllal indult, az 50. percben Hevesi Júlia Rebeka szerezte meg a második gólját, majd Szőke Flóra Fruzsina duplája következett. Erre a Pécs egy gyors góllal válaszolni tudott, de ez csak a szépítésre volt elég. Az utolsó 10 percben Szijártó Eszter és Hevesi Júlia Rebeka is mesterhármast szerzett, majd a 89. percben Barta Viktória vette be a PMFC kapuját, beállítva ezzel a 11-1-es végeredményt.

- Amire számítottunk a mérkőzésen, az be is következett. A Pécs próbálta minél tovább húzni kapott gól nélkül a mérkőzést. Szerencsére már rögtön a meccs elején feltörtük a védelmüket, és gólt tudtunk szerezni. Hősiesen küzdött a hazai csapat, mi pedig nem hagytuk kétséget afelől, hogy ezt a három pontot el fogjuk hozni. Gratulálok a lányoknak a nagy arányú győzelemhez. Két nehéz mérkőzés következik, reméljük, hogy ritmusba tudtunk kerülni -  nyilatkozata Szeitl Szilvia a találkozó után.

U19-es csapatunk a következő fordulóban, november 20-án, szombaton 18:00-kor a Puskás Akadémia FC alakulatát fogadja majd a Kocsis Sándor Sportközpontban, míg U17-es és U15-ös csapatunk idegenben mérkőzik meg november 21-én, vasárnap 10 órakor szintén a felcsúti együttessel.

Leány Országos bajnokság, 10. forduló

U15
Ferencvárosi TC – PMFC  22-0 (11-0)

FTC: Nagy Dina, Gégény Petra, Csizmadia Jázmin, Czenter Dóra, Kovács Petra, Egyed Kata, Farkas Panna, Sági Panna, Jákri Dóra Éva, Szabó Nóra Éva, Tóth Adél
Cserék: Kovács Zsófia, Matyi Krisztina, Barkász Hanna Jázmin, Kovács Lili Dorina
Vezetőedző: Szanyi Mária

Gólszerzők: Gégény Petra (8), Czenter Dóra (5), Matyi Krisztina (2), Egyed Kata (2), Csizmadia Jázmin, Jákri Dóra Éva, Farkas Panna, Kovács Petra, Sági Panna

U17
Ferencvárosi TC – PMFC 7-0 (3-0)

FTC: Horváth Katalin, Túróczy Anna Mária, Bozsik Linett, Horváth Zóra, Nyul Petra Alexandra, Kern Fanni, Vincze Borbála Dóra, Murár Viktória Fanni, Ezer Anna, Szikszai Lilla Csenge, Nyiri Luca
Cserék: Anderlik Viktória Róza, Biró Csilla Anna, Szabó Virginia Elizabet
Vezetőedző: Berla Attila

Gólszerzők: Vincze Borbála (2), Ezer Anna (2), Nyul Petra Alexandra, Szikszai Lilla Csenge, Túróczy Anna Mária

U19
PMFC – Ferencvárosi TC  1-11 (0-5)

FTC: Kogyila Kata, Jakab Zsófi, Kovács Laura, Hevesi Júlia Rebeka, Szőke Flóra Fruzsina, Balogh Zsófia, Turza Melitta, Horváth Zóra, Szijártó Eszter, Ezer Anna, Rapp Alexandra Csenge 
Cserék: László Henrietta, Békés Dominika, Pozsár Csenge, Orosz Eszter, Barta Viktória Szilvia, Fehértói Dorina
Vezetőedző: Szeitl Szilvia

Gólszerzők: Hevesi Júlia Rebeka (3), Szijártó Eszter (3), Szőke Flóra Fruzsina (2), Turza Melitta, Ezer Anna, Barta Viktória Szilvia 

Cikkajánló

„Minden edző arra vágyik, hogy alkotni tudjon”

Az U19-es női labdarúgócsapatunk vezetőedzőjével, Szeitl Szilviával beszélgettünk.

Sportszülői Mentorprogram – Csigi Eszter

A sportpszichológia témájával folytatjuk Szülői Mentorprogram sorozatunkat.

„Célunk, hogy felkészítsük őket a felnőtt futballra”

U15-ös női labdarúgócsapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk.

„A Ferencvárosnál minden esetben a győzelem a cél”

A látottak alapján jó úton vagyunk, a szakmai stábunkat tökéletesen összeraktuk - mondta Berla Atila.

Saját nevelésű fiatalok a felnőtt csapatnál

Az utánpótlásból és a Soroksárból is érkeztek játékosok, hogy bizonyítsanak Vágó Fannynak és stábjának.

Őszi bajnok U17-es csapatunk is

Berla Attila együttese győzelemmel biztosította be őszi első helyét a bajnokságban.

Sportszülői Mentorprogram 12. rész – Halas Eszter

A makrotápanyagok Halas Eszter sport-specifikus dietetikai szakember szemével.

Kemény összecsapások a zöld-fehérek ellen

Az U15 a tabella éléről, az U19 a harmadik helyről várja a tavaszi szezont, az U17 még pályára lép.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most