2019. október 23.
U19, U16, U14: újabb remek győzelmek!
Női labdarúgó utánpótlásunk mindhárom korosztályban folytatta sikeres szereplését.

U19
Puskás Akadémia – FTC 0-4 (0-2)
Gólszerzőink: Nagy Viktória (2), Róth Rebeka, Mészáros Cecília

U19-es együttesünk a Haladás hazai pályán való legyőzése után idegenben folytatta szereplését a korosztályos bajnokságban. A kezdőcsapatban több U19-es elitkörbe jutott válogatott játékos mellett az U17-es nemzeti csapat egyik kiválósága, Németh Diána is ismét helyet kapott, míg ugyanebből a korosztályból Mészáros Cecília és Antalicz Alexandra csereként jutottak szóhoz. A Fradi már az elején magához ragadta a kezdeményezést, és végig fölényben futballozott az egész találkozón. A fölény csak a 35. percben érett góllá Róth Rebeka révén, ám ezután nem volt megállás: még az első félidőben Nagy Viktória kettőre növelte a ferencvárosi előnyt, majd a második játékrészben Mészáros is betalált, Nagy pedig duplázott, így a vége újabb magabiztos Fradi-győzelem lett, Vágó Fanny együttese pedig öt lejátszott mérkőzés után is hibátlan a tabellán.

„Nagyon elégedett vagyok a mérkőzésen látottakkal, taktikusan és jól játszottunk az egész meccs folyamán. Végig domináltunk, és helyzetek sorát dolgoztuk ki, amikből elég későn értékesítettük az elsőt, így talán picit idegesebbek voltak a lányok a befejezéseknél. Összességében az eddigi legjobb játékot láthattam a csapattól, minden taktikai utasítást betartva, tudatosan és sokszor nagyon kreatív megoldásokat választva játszottunk. Tetszett az az egészséges önbizalom, amivel hozzáálltunk a meccshez, ez az egy az egy elleni szituációkban is nagyon jól látszott, mind támadásban, mind pedig védekezésben” – értékelt a lefújást követően Vágó Fanny vezetőedző.

„A meccs folyamán végig mezőnyfölényben játszottunk, főleg az ellenfél térfelén zajlott a játék. Az első gólunk nehezen született meg, hiába alakítottunk ki folyamatosan helyzeteket, nem sikerült őket eredményesen befejezni,de így is 2-0-val fordulhattunk. A második félidőben a játék képe nem változott, tovább növeltük előnyünket és 4-0-val tudtuk zárni a találkozót. Örülünk, hogy gólt nem kaptunk, és hazavihettük mindhárom pontot” – nyilatkozta a mérkőzést végigjátszó Patkós Viktória.

U16
FTC – MLE-Sportolda 9-0 (4-0)
Gólszerzőink: Antalicz Alexandra (3), Czakó Zoé, Mészáros Cecília, Kocsis Alíz, Németh Diána, Molnár Adelina, Ezer Anna

U16-os együttesünk a tabella második helyéről várhatta a bajnokságban eddig remekül szereplő pécsi MLE elleni mérkőzést. Németh Júlia kissé hiányos keretében több, az U19-es együttesből visszajátszó játékos is ott volt. Egyikük, Antalicz Alexandra már a második percben megszerezte a vezetést, sőt, a 18. percben már klasszikus mesterhármasnál járt! A visszajátszók közül Németh Diána és Mészáros Cecília is góllal járult hozzá a fölényes, kilencgólos győzelemhez, amellyel a Fradi továbbra is szoros közelségből üldözi a listavezető MTK-t. Mészáros Cecília esetében kiemelendő, hogy három napon belül két korosztály színeiben is a kapuba tudott találni!

„Kissé foghíjas csapattal készültünk a pécsiek ellen. Visszajátszóink között ott volt Antalicz Alexandra, Mészáros Cecília és Németh Diána is, akik nemcsak a gólszerzésben, de az előkészítésben is jeleskedtek. Velük kiegészülve volt ennyi a két csapat között, azonban még így is sok pontatlanság volt a játékunkban. Kényszerűségből több pozícióban is olyan játékosok játszottak, ahol eddig még nem nagyon gyakoroltak. Jó hogy több jó teljesítmény is volt az ismeretlen posztokon, amire a későbbiekben is építhetünk majd. Pénteken a Felcsúthoz utazunk, ahol egy igazán impozáns környezetben játszhatjuk a forduló rangadóját” – értékelt a mérkőzés után Németh Júlia vezetőedző.

„Sokat dolgoztunk ezen a héten is, amit a meccsen igyekeztünk kamatoztatni. Hamar megszereztük a vezetést, ami egy nagy lökést adott a csapatnak. Sokszor volt pontatlan, eladott labdánk, de egyből visszatámadtunk, és mi diktáltuk újra a tempót. Jöttek a gólok és sokkal magabiztosabban játszottunk ellenfelünknél. Örömmel tölt el, hogy én is hozzátehettem a csapatmunkához, mivel megrúgtam ebben a szezonban az első gólom. Második félidőben is higgadtak maradtunk és a szünetben elhangzott dolgokat próbáltuk megvalósítani. Pénteken utazunk Felcsútra, ami számunkra egy fontos meccs lesz, igyekszünk a szombati meccs hibáit kijavítani” – nyilatkozta a negyedik gól szerzője, Czakó Zoé.

U14
Szent Mihály – FTC 0-8 (0-2)
Gólszerzőink: Gyócs-Németh Cintia (4), Angyal Dorottya (2), Baranyi Bianka, Findt Petra

A mérkőzés esélyeseként utazott Szegedre, a Szent Mihály otthonába U14-es együttesünk, és jól is kezdte a meccset: a remek formában futballozó Gyócs-Németh Cintia már 12 perc alatt kétszer is betalált, végül négy gólig jutott a meccsen! Hiába a mezőnyfölény, újabb gól az első játékrészben nem esett, a Ferencváros viszont a másodikban érvényesítette a papírformát, és újabb hat góllal végül impozáns, nyolcgólos győzelmet aratott.

„A mérkőzés előtt arra kértem a lányokat, hogy próbáljunk már az elején koncentrálni és gólra váltani az első lehetőségeinket. Ha nem is az elsőt sikerült, de viszonylag hamar megszereztük a vezetést Gyócs-Németh Cintia révén a 6. percben. Négy gólja szép teljesítmény, gratulálok hozzá, így tovább! Ezután csak helyzetekig jutottunk, kicsit pontatlanok voltunk, illetve nagyon jól védekezett az ellenfél. A szünetben rendeztük a sorokat, és rögtön a második félidő elején kiszakadt a gólzsák. Nyolc lett a vége, gratulálok a lányoknak az eredményhez!” – értékelte a mérkőzést Szeitl Szilvia vezetőedző.

„Jók voltunk,de már a végén kezdtünk egyéni játékot játszani és nem a csapattal foglalkoztunk, hanem mindenki gólt akart rúgni, ennek ellenére eredményes játékot játszottunk szerintem! Minden játékosra nagyon büszke vagyok, mert mindenki nagyon ügyes volt” – nyilatkozta a négygólos Gyócs-Németh Cintia.

Cikkajánló

Leány U17: válogatott meghívók érkeztek

Hat játékosunk bizonyíthat a női U17-es labdarúgó-válogatott edzőtáborában Telkiben.

Hamarosan újra munkában akadémistáink

Január 9-én, hétfőn kezdi a felkészülést a tavaszi szezonra leány utánpótlásunk.

Csapatunk nyerte a PMFC U15-ös nemzetközi tornáját

Magas színvonalú, rangos U15-ös tornán vett részt U15-ös leány csapatunk a Pécsi MFC szervezésében.

Leány UP: minden csapatunk a dobogón telel

Lezárult a bajnokságok őszi szezonja, első helyen zárt az U15, második az U19, harmadik lett az U17.

Leány UP: bravúros győzelmek az MTK ellen

U15-ös csapatunk már biztosan őszi bajnok, az U17 és az U19 még versenyben van az első helyért.

Nemzetközi tornán vesz részt akadémiánk

Öt nemzet, összesen nyolc csapatának részvételével zajlik majd a torna december 10-11. között Pécsett.

Leány UP: 4 győzelem, 12 pont a hétvégi mérleg

Továbbra is remekül szerepelnek leány utánpótlás-csapataink, minden korosztályban győzelemmel zártunk.

Up: esélyt sem adtunk ellenfeleinknek

Minden korosztályunk győztesen hagyta el a pályát a hétvégi bajnoki fordulókban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin