2022. november 21.
Leány UP: 4 győzelem, 12 pont a hétvégi mérleg
Továbbra is remekül szerepelnek leány utánpótlás-csapataink, minden korosztályban győzelemmel zártunk.

U14

Listavezető U14-es csapatunk a harmadik helyen álló Szekszárd együttesét fogadta a Kocsis Sándor Sportközpontban a bajnokság 11. fordulójában. A találkozó ismét magabiztos, 9-0-s Fradi-győzelemmel zárult, és a mérkőzés képe már az első perctől fogva tökéletesen alakult. Demeter Regina Eszter és Szécsi Szabrina egyaránt három góllal járult hozzá a sikerhez, Chmelik Dorina két gólt lőtt, valamint Podonyi Julianna egyszer talált be. A lányok jelenleg 9 forduló után 27 ponttal vezetik a tabellát.

- A félév utolsó mérkőzése előtt tartottunk a lányokkal egy kisebb összefoglalót. Mindenki elmesélte, hogy milyen céllal érkezett a mai meccsre, illetve, hogy mi volt számára a kitűzött cél a félév során. Láthatóan nagy motivációt jelent a gyerekek számára a pozitív megerősítés és a visszajelzés hétről-hétre, hiszen nem egyszerű egyik bajnokságban sem ezt a fajta szintet tartani, amit a csapat felállított magának. Ezt maguknak köszönhetik, mert jó értelemben véve megnehezítik az edzői stáb dolgát folyamatosan. A hétvégi mérkőzés során egy szimpatikus ellenféllel találtuk szembe magunkat, akik éreztették velünk, hogy bizony pontért, pontokért jöttek. A 3 játékrész során magunkhoz vettük a kezdeményezést, beszorítottuk ellenfelünket a kapu elé, és ennek meglett az eredménye. Kis hiányérzet van bennem, mert az utolsó passzokba többször hiba csúszott, ezen javítani fogunk, hogy még hatékonyabbak lehessünk a befejezések során. Külön öröm, hogy minden meccsen minden játékos pályára tud lépni, és a gólszerzők aránya is rendre megoszlik. Gratulálok a lányoknak, de első sorban a szülőknek és családtagoknak, akik minden meccsre elkísérik a gyerekeket és biztatják őket. Hatalmas élmény ez nekik – összegezte az elmúlt heteket Juhász Viktor, vezetőedző.

U15

Szanyi Mária együttese idegenbe, a DVTK otthonába utazott a hétvégén. A tabellát magabiztosan vezető csapatunkon a hosszú utazás sem fogott ki, a lányok a kezdettől fogva domináltak az ellenfél fölött. A félidő első és egyetlen találatát Árvay Sára szerezte meg a mérkőzés 3. percében egy gyönyörű fejessel, így a lányok egygólos előnnyel vonultak az öltözőbe.

A második játékrész egy gyors Fradi-góllal indult, ezúttal Sági Panna volt eredményes, majd néhány perc múlva ismét betalált, így már hárommal mentünk. Focistáink a játék utolsó percéig igazi csapatként küzdöttek, aminek meg is lett a jutalma, a véghajrában Mizsei Laura meglőtte első gólját, valamint a 80. percben Árvay Sára is megduplázta góljai számát a mérkőzésen, kialakítva ezzel az 5-0-s végeredményt.

- A lányok ismét kitettek magukért. Tiszteletet parancsolóan, nagy fölényben játszottak. Pontosan tudtuk, hogy hogyan tudhatunk gólokat szerezni. A játékosok szinte tökéletesen megcsináltak mindent, amit gyakoroltunk és megbeszéltünk a héten. Ismét remekül teljesítettek egyénileg és csapat szinten is. Öröm dolgozni velük, és nagyon jó látni, hogy boldogan jönnek edzeni és mérkőzésre is. A gólörömök pedig mindent elmondanak róluk – értékelt a mérkőzés után a vezetőedző, Szanyi Mária.

U17

Az őszi szezon 12. fordulójában szintén Miskolcon lépett pályára U17-es együttesünk is. Egy remekül sikerült hazai bajnoki után magabiztosan, jó tempóban indult a mérkőzés lányaink számára, ez pedig gólokban is rögtön megmutatkozott, a vezetést a 13. percben Bozsik Linett büntetőjéből sikerült megszerezni. A második találatunk is megérkezett nem sokkal később, Kükedi Laura lőtt egy óriási gólt a 20. percben, így 2-0-val fordultunk.

A szünet után sem tétlenkedtünk, még több góllal szerettük volna bizonyítani, hogy egyértelműen a három pontért érkeztünk Diósgyőrbe. A fölényünk lendületet adott játékosainknak, és bár az újabb gólra a 75. percig kellett várni, de megérkezett, Biró Csilla találatával tovább növeltük előnyünket. A DVTK mindent bevetett ellenünk, de csak egy szépítő gólra futotta az erejükből, azonban a 88. percben Gégény Petra révén erre is válaszolni tudtunk. Magabiztos játékkal, és fantasztikus csapategységgel 4-1-re győztünk.

- Egy felszabadult mérkőzést játszottunk, a lányok nyugodtan és magabiztosan kezdték a meccset. Nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, és sok helyzetet dolgoztunk ki, csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzünk gólt. Egyéni megmozdulásokból rengeteget láttunk, több játékosunk is remek teljesítményt nyújtott. Külön gratulálok Kükedi Laurának a góljához, fontos pillanatban, egy gyönyörű találatot szerzett. Csapatként is egyre bizakodóbb a játékunk, hátulról jól építkeztünk, és türelmesek voltunk az egész mérkőzés folyamán – mondta Nagy Ágnes, asszisztens edző.

U19

U19-es lányaink az őszi szezon tizenkettedik összecsapásán a DVTK-t fogadták a Kocsis Sándor Sportközpontban. A mérkőzés papírforma szerinti győzelmet hozott, a lányok igazi csapatként működtek együtt, hat játékos is eredményes volt, és mindenki kivette a részét a sikerből. Végig dominálva, maximálisan koncentrálva, kapott gól nélkül hozta le a meccset a csapat. A félidőre 4-0-s vezetéssel mentünk az öltözőbe, Orosz Eszter a 4. percben talált be, Nyiri Luca a 23. minutumban növelte előnyünket, majd Kovács Laura és Czinege Eszter két percen belül két gólt jegyzett a Ferencváros neve mellé.

A második játékrész egy Vincze Borbála-góllal indult, és utána is folytattuk a gólgyártást, egy pillanatra se hagytuk érvényesülni az ellenfelet. A mérkőzés 53. percében Schmidt Veronika hatalmas lövése volt védhetetlen, majd Czinege Eszter köszönt be másodjára is.

A 8-0-s végeredményt végül Nyiri Luca állította be a 76. percben. Ezzel a lányok a 12. forduló után 29 ponttal a tabella második helyéről várják a folytatást.

- Nagyon különleges hét volt ez számunkra, úgy kellett felkészülnünk a meccsre, hogy több játékos is hiányzott, mert betegek és sérültek voltak. De tényleg fel kell ismernünk, hogy az a néhány lány, aki a hétvégi mérkőzésre maradt, a legjobbját nyújtotta, és karakteres játékot játszott. Bár a végeredmény nem teljesen ezt tükrözi, de ez egy férfi mérkőzéshez hasonló volt, sok kemény összecsapással, és egy olyan csapat ellen, amely a végéig harcolt. Gratulálok a lányoknak, most az utolsó két meccs vár ránk a karácsonyi szünet előtt, amire abban a reményben készülünk fel, hogy sok játékos felépülésére számíthatunk – nyilatkozta Marco Dell'Elce vezetőedző.

Leány Regionális U-14 HNP Dél-Nyugati csoport 11. forduló
FTC-Telekom – Szekszárdi UFC 9-0
FTC: Csiky Dóra Boglárka, Molnár Lara Léna, Mizsei Laura, Demeter Regina Eszter, Podonyi Julianna, Töreki Zsófia, Gál Regina, Végh Bernadett, Gyuricza Panna
Cserék: Banner Boróka Luca, Szabó Nóra Éva, Szécsi Szabrina Míra, Chmelik Dorina
Vezetőedző: Juhász Viktor
Gólszerzők: Demeter Regina Eszter (3), Szécsi Szabrina Míra (3), Chmelik Dorina (2), Podonyi Julianna

Leány Országos bajnokság, U15, 12. forduló
DVTK – FTC-Telekom 0-5 (0-1)
FTC: Nagy Dina, Hanász Vanda, Sági Panna, Csizmadia Jázmin, Árvay Sára Petra, Kovács Petra, Perjési Lilla, Bozsik Frida, Hornyák Bodza, Tóth Adél, Pethe Elisabeth Olivia
Cserék: Berceli Nikolett, Szécsi Szabrina Míra, Mizsei Laura, Karaba Jázmin Liliána, Kuzma Liliána, Jarkovszky Laura, Barkász Hanna Jázmin
Vezetőedző: Szanyi Mária
Gólszerzők: Árvay Sára Petra (2), Sági Panna (2), Mizsei Laura

Leány Országos bajnokság, U17, 12. forduló
DVTK – FTC-Telekom 1-4 (0-2)
FTC: Major Janka, Gégény Petra, Bozsik Linett, Egyed Kata, Gágyor Zille, Nagy Barbara Emma, Kükedi Laura, Szikszai Lilla Csenge, Nyul Petra Alexandra, Biró Csilla Anna, Kratochwill Zoé
Cserék: Gergely Lili, Papp Tamara
Operatív vezető: Berla Attila
Gólszerzők: Bozsik Linett, Kükedi Laura, Biró Csilla Anna, Gégény Petra

Leány Országos bajnokság, U19, 12. forduló
FTC-Telekom – DVTK 8-0 (4-0)
FTC: Horváth Katalin, Együd Bernadett Laura, Kovács Laura, Fehértói Dorina, Czinege Eszter, Vincze Borbála Dóra, Schmidt Veronika, Orosz Eszter, Madarász Laura, Nyiri Luca, Skultéty Tamara Dóra
Cserék: Hevesi Júlia Rebeka, Horváth Zóra, Rapp Alexandra Csenge, Tóth Mercédesz
Vezetőedző: Marco Dell'Elce
Gólszerzők: Nyiri Luca (2), Czinege Eszter (2), Orosz Eszter, Kovács Laura, Vincze Borbála Dóra, Schmidt Veronika

Cikkajánló

Leány UP: minden csapatunk a dobogón telel

Lezárult a bajnokságok őszi szezonja, első helyen zárt az U15, második az U19, harmadik lett az U17.

Leány UP: bravúros győzelmek az MTK ellen

U15-ös csapatunk már biztosan őszi bajnok, az U17 és az U19 még versenyben van az első helyért.

Nemzetközi tornán vesz részt akadémiánk

Öt nemzet, összesen nyolc csapatának részvételével zajlik majd a torna december 10-11. között Pécsett.

Up: esélyt sem adtunk ellenfeleinknek

Minden korosztályunk győztesen hagyta el a pályát a hétvégi bajnoki fordulókban.

U15: otthon győztük le az Újpesti Haladás csapatát

Kilenc meccsen megszerzett 17 ponttal továbbra is a második helyet foglaljuk el a fiú bajnokság tabelláján.

Leány UP: két győzelem, egy döntetlen, egy vereség

U14 és U15-ös csapatunk továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát korosztályában.

Női U14: tíz játékosunk kapott meghívót

Folytatódik az U14-es PILOT program, a következő állomásként Budaörsön tartanak felkészülési edzőmérkőzést.

U15: válogatott meghívók érkeztek

Hat játékosunk vesz részt a női U15-ös válogatott felkészülési edzőtáborban Telkiben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin