2020. szeptember 26.
Fradi-ünnep Nagyvázsonyban és Csempeszkopácson
Két helyszínen is pályára lépnek az öregfiúk szombaton.

Továbbra is komoly népszerűségnek örvend, s nagy sikerrel járja az országot a zsinórban három bajnoki címet nyert Ferencváros öregfiúk labdarúgócsapata, amely szeptember 26-án, szombaton, két helyszínen is pályára lép a Dunántúlon. A hajdani kedvencekkel előbb a Veszprémhez közeli Nagyvázsonyban találkozhatnak a szurkolók, a hagyományos Pásztorünnepen lesz fogatos felvonulás, főzőverseny, szüreti mulatság, vicces 11-es rúgó verseny, no meg az FTC mérkőzése a Nagyvázsonyi Kinizsi öregfiúk ellen, a találkozó 10.30-kor kezdődik, a zöldek küldöttsége azonban jóval előbb megérkezik a helyi sporttelepre, a látványos Fradi Kamion pedig már pénteken begördült oda - a vázsonyiak nagy örömére. A Fradi ünnepen néhány kellemes meglepetés várja a kilátogató nézőket a meccs előtt, alatt és utána is.  

Természetesen a nagyvázsonyi mérkőzést követően is lesz lehetőség a fradistákkal közös beszélgetésre és fotózásra, 13 órakor azonban a zöldek tovább utaznak Csempeszkopácsra, a kicsiny vasi faluban ugyanis a Sümeghy Mihály emléktornára hivatalosak. A májusban tragikus hirtelenséggel elhunyt Prima Primissíma díjas vállalkozó emlékére családja és barátai első alkalommal szervezik meg az eseményt, amelyből hagyományt kívánnak teremteni. Miként azt a hatalmas Ferencváros szurkoló Sümeghy Anna, az elhunyt leánya elmondta, édesapja számára a haza és a magyar futball szeretete alapvetés volt, így senki számára sem lehetett kérdéses, hogy a négyes tornán a helyi együttesek mellett a Fradi öregfiúknak is részt kell vennie. A 14 órai megnyitót követően gyerekprogramokra, 11-es rúgó versenyre kerül sor, majd az FTC először 15 órakor lép pályára és összesen három mérkőzést játszanak Kunticsék.

A Ferencvárost a szokásoknak megfelelően mindkét ünnepi fellépésen több generáció tagjai képviselik, így például a Bajnokok Ligájában szerepelt együttesből jónéhány játékost láthatnak a nézők, miként bajnokokat, kupagyőzteseket és gólkirályokat is, így többek közt a már említett Zoran Kunticsot, továbbá Szenes Sándort, Horváth Pétert, Fischer Pált, Bojan Lazicsot, Józsi Györgyöt, s persze másokat is, sőt, meglepetésvendégekkel is készülnek a fradisták. Az FTC együttese mindkét helyszínre kisebb ajándékokkal, klubot népszerűsítő szóróanyagokkal érkezik, és örömmel várja a szurkolókat nosztalgikus beszélgetésre és közös fotózásra egyaránt.

Cikkajánló

Hősies győzelmet arattak az öregfiúk

Több hiányzóval is meggyőző különbséggel nyert öregfiúk labdarúgócsapatunk a Halásztelek ellen.

Újabb győzelem a Népligetben

Nagy iramú mérkőzésen, 4-2-re győzött öregfiúk labdarúgócsapatunk a Szigetszentmiklós ellen.

Öt gólt rúgva győztek az öregfiúk

Dzurják József csapata végig vezetve nyert, Jordáki Norbert triplázott a Honvéd ellen 5-2-re megnyert meccsen.

Különleges mérkőzésen léptek pályára az FTC veteránjai

Az FTC Veterán labdarúgócsapata a Mondiali Sportfesztivál nyitó mérkőzésén lépett pályára szombaton.

Nagy győzelem az MTK ellen

Dzurják József együttese 3-2-re legyőzte az eddigi hibátlan MTK-t.

Szebbnél szebb gólok, magabiztos győzelem

A 2020/21-es szezon első fordulójából elhalasztott Pénzügyőr bajnokit pótolta Dzurják József csapata.

Tartalékosan is győztek az első bajnokin az öregfiúk

A 2020/21-es szezon első bajnokiján idegenben aratott értékes 2-1-es győzelmet Dzurják József csapata.

Pálmonostorán és Mezőmegyeren a Fradi

Augusztus 20-án és 22-én is lehet találkozni a Fradi öregfiúk csapatával.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most