2020. szeptember 17.
Szebbnél szebb gólok, magabiztos győzelem
A 2020/21-es szezon első fordulójából elhalasztott Pénzügyőr bajnokit pótolta Dzurják József csapata.

A tavalyi idényben minden esélye megvolt a címvédésre a Ferencváros öregfiúk labdarúgócsapatának, azonban a bajnokság a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt félbeszakadt. Szeptember 14-én, hétfőn azonban ismét útjára indította a labdát Dzurják József csapata, mely tartalékos felállásban 2-1-re győzött a Budafok vendégeként.

A 2020/21-es bajnoki idény első fordulójában esedékes mérkőzésünket a járványhelyzet miatt korábban elhalasztották, ám most sikerült ezt pótolni. A budafokiak ellen felálló csapat kiegészült a hiányzókkal, így csaknem teljes kerettel fogadhattuk a Pénzügyőrt az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban.

A Fradi Budafok elleni összecsapásához képest itt már jóval gördülékenyebben folyt a játék, a remek passzoknak és labdajáratásoknak már az első félidőben többször is meg lett az eredménye. Józsi remekül ugratta ki Jovánczait, aki a kimozduló kapus mellett szépen pörgette el a labdát, ami a kapu bal oldalába került, így hamar meg lett a vezetés (1-0). Az előbb még kiszolgáló Józsi állt oda az egyik szabadrúgáshoz, majd 18 méterről, tökéletesen lőtt a jobb felső sarokba (2-0). A Fradi nem elégedett meg a kétgólos vezetéssel, újabb és újabb támadásokat vezetett, hogy a félidőre már magabiztos előnnyel vonulhassanak. Nem is kellett sokat várni, ugyanis Jovánczai ismét villant: Fehér Ádám a bal oldalról tekerte középre a labdát, amit Jovánczai jobb külsővel pörgetett a vendégek kapujába, így 3-0-s ferencvárosi előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A fordulás után valamelyest összekapta magát a vendég együttes, így két gyors góllal sikerült egyre csökkenteniük a különbséget, de az FTC ezt nem hagyta szó nélkül. Ismét rögzített szituációból jöhetett a Fradi, amit ezúttal is Józsi végzett el, de most a passz mellett döntött, így Jovánczai le tudott fordulni védőjéről, de a lövés pillanatában buktatta az egyik hazai védő, tizenegyes. A megítélt büntetőt pedig Józsi György magabiztosan értékesítette (4-2). Hiába voltunk kétgólos előny birtokában, egy pillanatra sem szerettük volna, hogy másodszor is feljebb kapaszkodjon a Pénzügyőr, ezt pedig az ötödik góllal sikerült megakadályozni, amikor egy jobbról középre lőtt labdára Jovánczai érkezett, aki harmadszor sem hibázott (5-2). Itt még nem volt vége, a Dzurják-csapat ezzel sem elégedett meg. Az első öt találat is szépségdíjas volt, de a hatodik tette fel az i-re pontot, amikor Lengyel Béla jobbszélről egyenesen a jobb felső sarokba bombázott, tökéletes lezárást adva a találkozónak (6-2).

- Nagyot fociztak ma a srácok. Egy nagyon fiatal, motivált és szervezett ellenféllel volt dolgunk, de öröm volt nézni, ahogy járattuk a labdát. Nem elég, hogy szépen játszottunk, ezt szebbnél szebb gólokkal sikerült megfejelnünk, így magabiztos győzelmet arattunk egy jó erőkből álló ellenféllel szemben értékelt a lefújás a csapat vezetőedzője, Dzurják József.

Férfi labdarúgás, Öregfiúk I. osztály, 1. forduló
FTC – Pénzügyőr 6-2 (3-0)
FTC: Szabó – Ebedli (Tóth, 65.), Telek (Rázsó, 65.), Keller, Fehér – Jordáki (Lengyel, 58.), Bojan Lazic, Szekeres, Józsi – Palásthy (Lisztes, a félidőben) Jovánczai (Újfalusi, 65.)
Gólszerzők: Jovánczai (8., 32., 62.), Józsi 2 (17., 56. - büntetőből), Lengyel (65.)

Cikkajánló

Nagyot küzdöttünk, de kikaptunk a Honvéd otthonában

A második félidőben kétszer is betaláltunk, közel volt a pontszerzés, de a Honvéd örülhetett a végén.

17 gólt lőttünk az Ikarusnak

Bokros 5, Palásthy 3, Ujfalusi és Völgyi 2-2, Csiszár, Jovánczai, Lengyel, Lazic és Fábio 1-1 gólt szerzett.

Fradi-ünnep Eleken

Öregfiúk labdarúgócsapatunk a sportágválasztó családi nap keretében érkezik a városba.

Öregfiúk: kiütéses győzelem!

Palásthy és Bokros duplázott, Völgyi és Csiszár is eredményes volt a 6-0-ra megnyert bajnokin.

Kiütés, kilencet lőttünk a Monornak!

Öregfiúk labdarúgócsapatunk 9-0-ra legyőzte a Monor együttesét a bajnokság 15. fordulójában.

Vereség az MTK otthonában

Öregfiúk labdarúgócsapatunk 5-1-s vereséget szenvedett az MTK vendégeként a bajnokság 14. fordulójában.

Öregfiúk: kiélezett meccsen játszottunk döntetlent

Kétszer is egyenlítettünk a Pénzügyőr elleni 2-2-es döntetlen alkalmával.

Kétgólos győzelemmel kezdtük a tavaszt

Öregfiúk labdarúgócsapatunk 2-0-ra győzött az Issimo ellen a bajnokság 12. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin