2023. október 30.
A derbin köszöntötték az Albert Alapítvány díjazottjait
Az Újpest elleni mérkőzést megelőzően Tóth Alexet és Berényi Eriket köszöntöttük.

Az FTC klubalapítványa, az Albert Alapítvány amellett, hogy ápolja Albert Flórián emlékét, különös figyelmet szentel a klub értékeinek, tehetségeinek gondozásának, ennek jegyében minden évben díjazza legjobb utánpótlás korú labdarúgóinkat. A 2022/2023-as idényben a „Legjobb játékosnak” járó díj a 18 éves Tóth Alexet illeti meg, aki munkája elismeréseként már az NB I-ben is bemutatkozott a Ferencváros színeiben, és oszlopos tagja a magyar U19-es válogatottnak.

- Nagyon megtisztelő, hogy rám gondoltak a szakemberek, és én kaphattam meg ezt a díjat. Szeretném ezúton is megköszönni mindenkinek, aki segített abban, hogy idáig eljussak. Köszönet illeti elsősorban a szüleimet, az edzőimet és mindenkit, aki az eddigi pályafutásom során mellettem állt. Külön öröm volt számomra, hogy a derbi előtt vehettem át az elismerést, hiszen a mérkőzés hangulata még inkább arra ösztönzött, hogy egyszer a felnőtt csapat oszlopos tagja lehessek, ezért fogok dolgozni minden edzésen. Elképesztő volt a tegnapi atmoszféra, úgy gondolom, hogy ez a párharc kiemelkedik a hazai mezőnyből – mondta el Tóth Alex.

Utánpótlásunk gólkirálya pedig a szintén 18 éves Berényi Erik lett. Az FTC-hez 3 és fél évvel ezelőtt csatlakozó támadó 17 találatot szerzett az U19-es bajnokság előző idényében.

- Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy tegnap átvehettem a gólkirályi elismerést. Külön köszönöm az edzőmnek, Lucsánszky Tamásnak, hogy bízott bennem, megadta a lehetőséget, játszatott, és nagyon örülök annak, hogy ezzel élni is tudtam. Óriási megtiszteltetés volt, hogy a derbi előtt részesültem a díjban, szeretném megköszönni a klubnak, hogy ekkora élménnyel gazdagodtam. A mérkőzésre pedig már nem is találok jelzőket, óriási hangulat közepette sikerült megvernünk az Újpestet, összeségében tehát tökéletes estém volt – osztotta meg gondolatait a díj átvételét követően Berényi Erik.

Idén mindkét játékosunk rendszeresen pályára lép már NB III-as csapatunkban. A díjakat az Albert Alapítvány részéről Albert Flórián adta át a derbi kezdőrúgását megelőzően.

Cikkajánló

Legyőzte az Újpestet az U19

Az U17 döntetlent játszott, U14-es labdarúgóink kikaptak a hétvégén.

Készen állsz a nyárra? Vár a Fradi focitábora!

Három héten keresztül a labdarúgásé lesz a főszerep a 7 és 13 év közötti gyermekeknek.

Egy döntetlen, két vereség

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

"Méltón meg emlékeztünk Albert Flóriánra"

Az FTC utánpótlásának szakmai igazgatója méltatta az Albert-tornát.

Albert-torna: a jövő a pályán

U9-es labdarúgócsapatunk ezüstérmet szerzett az immár hagyománnyá vált eseményen.

Két győzelem, egy döntetlen, egy vereség

Négy utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

Négy győzelem a hétvégén

Összes pályára lépő utánpótlás labdarúgócsapatunk győzni tudott.

Négy győzelem, egy vereség

Az U17 és az U14 is kiütéses győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó utánpótlásban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin