2023. október 30.
A derbin köszöntötték az Albert Alapítvány díjazottjait
Az Újpest elleni mérkőzést megelőzően Tóth Alexet és Berényi Eriket köszöntöttük.

Az FTC klubalapítványa, az Albert Alapítvány amellett, hogy ápolja Albert Flórián emlékét, különös figyelmet szentel a klub értékeinek, tehetségeinek gondozásának, ennek jegyében minden évben díjazza legjobb utánpótlás korú labdarúgóinkat. A 2022/2023-as idényben a „Legjobb játékosnak” járó díj a 18 éves Tóth Alexet illeti meg, aki munkája elismeréseként már az NB I-ben is bemutatkozott a Ferencváros színeiben, és oszlopos tagja a magyar U19-es válogatottnak.

- Nagyon megtisztelő, hogy rám gondoltak a szakemberek, és én kaphattam meg ezt a díjat. Szeretném ezúton is megköszönni mindenkinek, aki segített abban, hogy idáig eljussak. Köszönet illeti elsősorban a szüleimet, az edzőimet és mindenkit, aki az eddigi pályafutásom során mellettem állt. Külön öröm volt számomra, hogy a derbi előtt vehettem át az elismerést, hiszen a mérkőzés hangulata még inkább arra ösztönzött, hogy egyszer a felnőtt csapat oszlopos tagja lehessek, ezért fogok dolgozni minden edzésen. Elképesztő volt a tegnapi atmoszféra, úgy gondolom, hogy ez a párharc kiemelkedik a hazai mezőnyből – mondta el Tóth Alex.

Utánpótlásunk gólkirálya pedig a szintén 18 éves Berényi Erik lett. Az FTC-hez 3 és fél évvel ezelőtt csatlakozó támadó 17 találatot szerzett az U19-es bajnokság előző idényében.

- Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy tegnap átvehettem a gólkirályi elismerést. Külön köszönöm az edzőmnek, Lucsánszky Tamásnak, hogy bízott bennem, megadta a lehetőséget, játszatott, és nagyon örülök annak, hogy ezzel élni is tudtam. Óriási megtiszteltetés volt, hogy a derbi előtt részesültem a díjban, szeretném megköszönni a klubnak, hogy ekkora élménnyel gazdagodtam. A mérkőzésre pedig már nem is találok jelzőket, óriási hangulat közepette sikerült megvernünk az Újpestet, összeségében tehát tökéletes estém volt – osztotta meg gondolatait a díj átvételét követően Berényi Erik.

Idén mindkét játékosunk rendszeresen pályára lép már NB III-as csapatunkban. A díjakat az Albert Alapítvány részéről Albert Flórián adta át a derbi kezdőrúgását megelőzően.

Cikkajánló

UP: Két győztes meccs a hétvégén

Két utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára, mindkettő nyert.

Gól nélküli döntetlen az utolsó idei selejtezőn

A skótok elleni meccs hajrájában büntetőt hárított a magyar kaput védő Hegyi Krisztián.

Négy góllal nyert Újpesten az U19

A legidősebbek mellett az U15, valamint az U14 is győzni tudott. Hétvégi utánpótlás labdarúgó eredmények.

U21: vereség Spanyolországban

Baráth kezdett, Lisztes csereként lépett pályára korosztályos válogatottunk Eb-selejtezőjén.

Bokros Bertold mesterhármasával nyert az U16

Két győzelem, két döntetlen, egy vereség a hétvége mérlege a labdarúgó utánpótlásban.

Három játékosunkat hívta meg Gera Zoltán

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Spanyolország és Skócia ellen lép majd pályára.

Kiütéses győzelmet aratott az U19-es labdarúgócsapatunk

Döntetlent játszott az U17, nyert az U14.

UP: Rekordot jelentő, 438 gyerek focizott a Népligetben

Az FTC partnercsapatainak labdarúgó tornáján két korosztályban zajlottak a küzdelmek a Népligetben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin